Autor Zpráva
kukweb
Profil
ahoj,
potreboval bych s necim poradit. Mam dva udaje a potrebuju to zapsat do DB.
Prvni z nich je doba za jakou nekdo prijde. To je treba: Příchod za 12:40:08 hod.
A dalsi udaje je presny cas kdy prijde ve 23:04 hod.
Jak z tohoto dostat udaj, jestli prijde jeste dnes, nebo as zitra ?

Aby z toho vylezlo: Prichod 12.10.2008 v 23:04

Dekuji za pomoc. Nejak na to nemuzu prijit.
BetaCam
Profil
kukweb
Třeba :

$n = '12:40:08';
$s = explode(':', $n);
$nt = strtotime("now + $s[0] hours + $s[1] minutes + $s[2] seconds");
echo strftime('%d.%m.%Y %H:%M', $nt);


záleží na tom jak přesně to máš udělané.
kukweb
Profil
tam jde o to ze zasadni je ten cas 23:04, ten druhy by mel tak nejak urcit, jestli to bude jeste dnes nebo az za nekolik dnu.
BetaCam
Profil
kukweb

To je úplně jedno co je zásadní. Nemůžeš počítat podle něčeho co není aktuální. Buď si zajistíš aktuálnost času "příchod za" a nebo se nikdy správně nedopočítáš.
kukweb
Profil
Podle meho, kdyz porovnam rekneme je ted 12:00 on prijde za 12:40:08 tak je jasny ze dojde zitra.
takze se nejak musi zapsat aktualni cas, k tomu pripocitat za jak dlouho prijde.
Pote to porovnat a vysledny datum 13.10.2008 pridat k casu 23:04.

Ale, jestli toto jde zapsat do php netusim.
BetaCam
Profil
kukweb
Podle meho, kdyz porovnam rekneme je ted 12:00 on prijde za 12:40:08 tak je jasny ze dojde zitra.

Ano to je to co sem psal jako první.

takze se nejak musi zapsat aktualni cas, k tomu pripocitat za jak dlouho prijde.

To je taky v mém prvním postu, ale je nutné aby bylo aktuální to za jak dlouho přijde.

Pokud můžeš zajistit aktuálnost času za jak dlouho přijde a chceš tam mít ten tvuj zásadní čas 23:04 tak stačí upravit ten kód co sem psal nahoře a to že místo řádku :
echo strftime('%d.%m.%Y %H:%M', $nt);


dáš :
echo strftime('%d.%m.%Y', $nt).' '.$cas;


stim že proměnná $cas bude obsahovat to tvé číslo "23:04"
kukweb
Profil
tak jsem o tom premyslel BetaCam, urcite mas pravdu. Delat vse jinak je slozite

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0