Autor Zpráva
jansfabik
Profil
Zdravím,
zatím jsem všechno psal v html prolínajícím se s php. Není to příliš přehledné a tak se chci zeptat, jaké šablonovací systémy používáte a které byste mi doporučili. Chtěl bych přehlednou syntaxi (aby to zvládnul editovat i HTML kóder) a rychlé načítání.
Děkuji
Kcko
Profil
http://www.massassi.com/php/articles/template_engines/
srigi
Profil
bTemplate, suverenne.
jansfabik
Profil
to bTemplate se mi nezdá zrovna nejlepší
1. asi to neumí například includovat do sebe šablony, že?
2. ještě je tu problém s nekompatibilitou <?= ... ?> a defaultní konfigurací PHP - <?php echo $promena ?> mi nepříjde jako zrovna nejkratší zápis
srigi
Profil
1. mno asi hej, ale kto by to potreboval (robil som zopar rozsiahlych webov a include som ani raz nepotreboval)?
2. sry ale musim napisat WTF...
V sablone bTempate sa ziadny PHP kod neuplatnuje. Takto napr. vypada moja sablona pre E404 stranku (obsah vklada ta cudna znacka {tag:xyz /} ):
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="{tag:lang /}" lang="{tag:lang /}">
<head>
 <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
 <meta http-equiv="content-language" content="{tag:lang /}" />
 <title>{tag:title /} - MVCdemo</title>
 <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="/public/styles/error.css" />
</head>
<body>
 <div id="content">
 {tag:content /}
 </div>
</body>
</html>


Takze si myslim, ze prehladnost maximalna, hlavne preto, ze tam ziadny PHP kod nieje. Ale je co je treba napisat, ze som povodne oddelovace <, > zmenil priamo v kode triedy na {, }. Povodne oddelovace mi nevyhovovali.

Okrem toho bTemplate je velmi rychle a paci sa mi ako to dokaze pracovat s poliami (a s poliami poli, a poliami poli poli...).
jansfabik
Profil
našel jsem toto: TinyButStrong, co si o tom myslíte?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0