Autor Zpráva
Scumo
Profil
Caw,
tak se ucim php a koukam na formular a chapu, jen bych chtel vyskouset jednu funkci kterou nevim jak napsat.

pr.

nekdo napise do txt pole napr. cinstina a php vypise ze tento jazyk neumi ale kdyz se do txt pole napise HTML tak napise nejakej kec.

Jak na to?
DIK
BetaCam
Profil
Scumo
nekdo napise do txt pole napr. cinstina a php vypise ze tento jazyk neumi ale kdyz se do txt pole napise HTML tak napise nejakej kec.


To je tak kulantně popsanej příklad, že sem ho pochopil pouze po slovo "někdo"
radas
Profil *
no taky to tak nějak moc nechapu ale asi tuším...no tak jednoduše máš input
to je html soubor
<input name="text" />
a pak php soubor by byl

<?
if ($_POST['text']=="HTML")
{
echo nejaky text
}?>
takhle jsi to myslel???
imploder
Profil
kód takového jednoduchého formuláře:
<form method="get" action="skript.php">
<input name="jazyk" type="text" />
<input type="submit" value="odeslat" />
</form>

Protože je použita metoda GET, skript dostane obsah políčka v proměnné $_GET['jazyk']
Scumo
Profil
pokud se do txt pole napise neco jineho nez HTML (napriklad) tak to vypise: tak to neumim a pokud se do txt pole napise HTML tak to napise: tak to umim
Scumo
Profil
imploder
Protože je použita metoda GET, skript dostane obsah políčka v proměnné $_GET['jazyk']

co tedy znamena: =="HTML" ?
dik
BetaCam
Profil
Scumo
co tedy znamena: =="HTML" ?

Přečti si něco o operátorech třeba tady :

http://www.builder.cz/art/php/clanek859179794.html
radas
Profil *
promiň implodere ale get bych raději nepoužival kdyby Scumo to měl i pro český výraz rýže tak je v rejži...Scumo

rozhodně doporučuji nastudovat zaklady php...třeba ikdyž je strary tak j.krosek
Scumo
Profil
BetaCam
Pokud se tedy text v txt poli rovna HTML tak se vypise echo.

A pokud se do txt pole zada neco jineho nez HTML, tak to vypisi jak?
Scumo
Profil
parse error:

http://scumo.ic.cz/PHP/txtpole.php

<?
if($_POST['txt']=="Ahoj")
{
echo No ahoj :-)
}
?>

(ASI ";" ALE KAM JI MAM DAT :-)

html form zde: http://scumo.ic.cz/PHP/txtpole.html
imploder
Profil
Scumo
1. dávej řetězce do uvozovek
2. středník ukončuje příkaz (nebo odděluje příkazy), dej ho za příkaz echo
<?php 
if($_POST['txt']=="Ahoj") { 
  echo "No ahoj :-)";
} 
?>
Scumo
Profil
ok... a k cemu jsou ty svorky>

<?php
if($_POST['txt']=="Ahoj") {
echo "No ahoj :-)";
}
?>
Scumo
Profil
imploder
thx... uz to jede :-D
A co kdyz zadam cokoli jineho? Jak vypisu treba: cos to napsal???!!!
radas
Profil *
tak dáš jen echo $_POST['txt'];
BetaCam
Profil
Scumo
thx... uz to jede :-D
A co kdyz zadam cokoli jineho? Jak vypisu treba: cos to napsal???!!!


Tedy nato, že máš v zájmech uvedeno PHP sou tvé otázky více než vtipné. Zkus si pročíst třeba :
http://www.linuxsoft.cz/php/
imploder
Profil
Scumo
Jestli myslíš složené závorky (tj. {}), tak ty jsou k seskupení příkazů. To, co v nich je, se pak dá používat jako jeden příkaz. V tvojem případě by stačilo:
if($_POST['txt']=="Ahoj") echo "No ahoj :-)";

protože se při splnění podmínky vykoná pouze jeden příkaz. Složené závorky v takovém případě můžeš, ale nemusíš použít. Při větším počtu příkazů je použít musíš.
if($_POST['txt']=="Ahoj") { 
  echo "No ahoj :-)";
  echo "další kec :P"; 
  nějakýdalšípříkaz;
}


P.S.: kód se vypíše zeleným neproporcionálním písmem když ho uzavřeš mezi [ pre ] a [ / pre ] (bez mezer; jsou to ty zobáčky nahoře vedle B a I)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0