Autor Zpráva
Alastor_Kopal
Profil *
Dobrý den
zkoušel jsem v scriptu (heslo) dát dvě hesla a dvě různé texty nevím jak by se to mělo psát aby při heslu1 se zobrazil text1 a při heslu2 se zobrazil text2
teto nefunguje

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<body bgcolor="black">
<title>Žák Milan_CZE</title>
</head>

<body>
<?php if($_GET["heslo"] != "2"): 
if($_GET["heslo2"] != "1"):
?>
    <!--přihlaąovací formulář -->
    <form>
    <font color="#ffffff">Zadej heslo:&nbsp;</font> <input type="password" name="heslo" /> <input type="submit" value="Odeslat dotaz" />
</form>


<? else: ?>
   
<? endif ?>
</body>


</html>
pEeLL
Profil
switch ($_GET['heslo']) {
case 1:
    echo "text pro heslo 1";
    break;
case 2:
    echo "text pro heslo 2";
    break;
default:
    echo "sem vlozit kod pro zobrazeni formulare";
}
Alastor_Kopal
Profil *
?????

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<body bgcolor="black">
<title>Žák Milan_CZE</title>
</head>

<body>
<?php if($_GET["heslo"] != "1"): 
if($_GET["heslo2"] != "2"):
?>
<?php switch ($_GET['heslo']) {
case 1:
    echo "text pro heslo 1";
    break;
case 2:
    echo "text pro heslo 2";
    break;
default:
    echo "sem vlozit kod pro zobrazeni formulare";
}?>
    <!--přihlaąovací formulář -->
    <form>
    <font color="#ffffff">Zadej heslo:&nbsp;</font> <input type="password" name="heslo" /> <input type="submit" value="Odeslat dotaz" />
</form>

</body>


</html>

Amunak
Profil
tedy pokud jsem to správně pochopil tak by to mohlo vypadat takhle nějak...

Nebo jak přesně by to mělo fungovat?

if ($_GET["heslo"] == '1') {echo 'Heslo je 2';}
elseif ($_GET["heslo"] == '2') {echo 'heslo je 1';}
else {echo '<form>.....';}
Kcko
Profil
Alastor_Kopal
Byt tebou asi bych se poohlidl po necem jinem cim se muzes zabavit, PHP pro tebe nebude to prave orechove
Alastor_Kopal
Profil *
nejde o zábavu

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<body bgcolor="black">
<title>Žák Milan_CZE</title>
</head>

<body>
<?php if ($_GET["heslo"] == '46') {echo 'Heslo je 2';}
elseif ($_GET["heslo"] == '45') {echo 'heslo je 1';}
else {echo ' <form>
    <font color="#ffffff">Zadej heslo:&nbsp;</font> <input type="password" name="heslo" /> <input type="submit" value="Odeslat dotaz" />
</form>';}
    <!--přihlaąovací formulář -->
   

</body>


</html>


má fungovat tak že při zadání 1 se objeví text1
a při zadání 2 se má objevit text2
BetaCam
Profil
Alastor_Kopal
nejde o zábavu

No o to je to možná horší. :) No Offence
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<body bgcolor="black">
<title>Žák Milan_CZE</title>
</head>
<body>
<?php if ($_GET["heslo"] == '46') {echo 'Heslo je 2';}
elseif ($_GET["heslo"] == '45') {echo 'heslo je 1';}
else {echo ' <form>
    <font color="#ffffff">Zadej heslo:&nbsp;</font> <input type="password" name="heslo" /> <input type="submit" value="Odeslat dotaz" />
</form>';}
?>
</body>
</html>


O vhodnosti návrhu se dá dosti polemizovat.
Alastor_Kopal
Profil *
úžasné moc děkuji zapoměl jsem na jednu okolnost
místo
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
mělo být
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html/php; charset=iso-8859-2">
Alastor_Kopal
Profil *
děkuji ovšem (pokud vás ještě neotravuji)

když mám kód
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html/php;">
<body bgcolor="red">
</head>
<body>
<?php if ($_GET["heslo"] == '46') {echo 'Heslo je 2';}
if ($_GET["heslo"] == '45') {echo 'heslo je 3';}
if ($_GET["heslo"] == '47') {echo 'Heslo je 4';}
if ($_GET["heslo"] == '48') {echo 'Heslo je 5';}
if ($_GET["heslo"] == '49') {echo 'Heslo je 6';}
if ($_GET["heslo"] == '41') {echo 'Heslo je 7';}
if ($_GET["heslo"] == '42') {echo 'Heslo je 8';}
else {echo ' <form>
    <font color="#ffffff">Zadej heslo:&nbsp;</font> <input type="password" name="heslo" /> <input type="submit" value="Přihlásit" />
</form>';}
?>
</body>
</html>


tak vše jde ovšem narozdíl od
<body>
<?php if($_GET["heslo"] != "mellon"): ?>
    <!--přihlaąovací formulář -->
    <form>
        Zadej heslo: <input type="password" name="heslo">
        <input type="submit">
    </form>
<? else: ?>
    <h1>Vítejte v Morii!</h1>
    ... další tajný text
<? endif ?>
</body>


nezanechává stopy v historii. Pokud člověk jde na nějaký počítač do kterého mají přístup všichni tak můžou lehce se tam dostat pomocí historie jak to oddělat a zavést to jako v tom předešlém
děkuji
BetaCam
Profil
Alastor_Kopal
Pokud člověk jde na nějaký počítač do kterého mají přístup všichni tak můžou lehce se tam dostat pomocí historie jak to oddělat a zavést to jako v tom předešlém

No ono vůbec posílání hesla pomocí GET je tak trochu nalevačku.

1) Heslo je viditelné v adresním řádku. ( Každý ho může okoukat přes rameno a to nejen při přihlašování )
2) Heslo se může ukládat na různých proxy atd.
3) Heslo se může odesílat jako referer

Tato metoda je bezpečná asi jako pád s letadlem.
imploder
Profil
Alastor_Kopal
úžasné moc děkuji zapoměl jsem na jednu okolnost
místo
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
mělo být
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html/php; charset=iso-8859-2">
Co to proboha je? Takový Content-Type snad existuje? Člověče, mám dojem, že máš jen dost matnou představu o tom, co vlastně píšeš. Co takhle si PHP (nebo skoro jakýkoliv jiný běžný programovací jazyk, tyhle věci jsou dost podobné) trochu nastudovat, abys tomu rozuměl a nemusel sáhodlouze řešit problém typu proměnná=x -> zobraz bla1, proměnná=y -> zobraz bla2. Nic ve zlém. Heslo, pokud je tajné, se samozřejmě přes GET (tj. v URL) posílat rozhodně nemá.
Alastor_Kopal
Profil *
ale ve verzi kterou uvádíte na stránkách jakpsatweb.cz je zaheslování http://www.jakpsatweb.cz/heslo.html#php a to je bez ukládání adresy v historii
Alastor_Kopal
Profil *
mám malou výhradu prosím vás jak vidíte na stránce http://www.nestovice.xf.cz/pokus.php když zadáte například číslo 45 tak sice se text objeví ale okénko pro heslo tam zůstane prosím jak bych to měl dát pryč ?

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html/php;">
<body bgcolor="red">
</head>
<body>
<?php if ($_GET["heslo"] == '46') {echo 'Heslo je 2';}
if ($_GET["heslo"] == '45') {echo 'heslo je 3';}
if ($_GET["heslo"] == '47') {echo 'Heslo je 4';}
if ($_GET["heslo"] == '48') {echo 'Heslo je 5';}
if ($_GET["heslo"] == '49') {echo 'Heslo je 6';}
if ($_GET["heslo"] == '41') {echo 'Heslo je 7';}
if ($_GET["heslo"] == '42') {echo 'Heslo je 8';}
else {echo ' <form>
    <font color="#ffffff">Zadej heslo:&nbsp;</font> <input type="password" name="heslo" /> <input type="submit" value="Přihlásit" />
</form>';}
?>
</body>
</html>
r0me0
Profil
Tohle je jako házet hrách na stěnu :D
Alastor_Kopal
Profil *
tak pokud máte hrachu dost...
BetaCam
Profil
Alastor_Kopal
když zadáte například číslo 45 tak sice se text objeví ale okénko pro heslo tam zůstane prosím jak bych to měl dát pryč ?

Třeba :

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html/php;">
<body bgcolor="red">
</head>
<body>
<?php if ($_GET["heslo"] == '46') {echo 'Heslo je 2';}
elseif ($_GET["heslo"] == '45') {echo 'heslo je 3';}
elseif ($_GET["heslo"] == '47') {echo 'Heslo je 4';}
elseif ($_GET["heslo"] == '48') {echo 'Heslo je 5';}
elseif ($_GET["heslo"] == '49') {echo 'Heslo je 6';}
elseif ($_GET["heslo"] == '41') {echo 'Heslo je 7';}
elseif ($_GET["heslo"] == '42') {echo 'Heslo je 8';}
else {echo ' <form>
    <font color="#ffffff">Zadej heslo:&nbsp;</font> <input type="password" name="heslo" /> <input type="submit" value="Přihlásit" />
</form>';}
?>
</body>
</html>


Ale důrazně radím vyvarujte se téhle konstrukci. Jak sem již psal výše použití GET pro odesílání hesla je naprosto nevhodné.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: