Autor Zpráva
crook
Profil *
Dobry den hledam na googlu rotovani obrazku v php ale vsude me to nachazi v JS. Ne, ze by byl JS az zas takovy problem, par veci uz v nem mam, ale radsi bych neco takoveho v php..Muze me nekdo poradit?
Nejvetsi problem pro me asi je jak to azonacit s casem. Nacitani obrazku problem neni
Taps
Profil
crook
tak záleží zda to střídání chceš vždy po načtení stránky nebo v určitých časových intervalech např. po 10 sekundách
crook
Profil *
casovy interval samozrejme bez rotace stranky
Paja
Profil
Tohle řešit pomocí php není zrovna nejchytřejší .. a samo o sobě to ani bez refreshe stránky nejde. Musíš použít minimálně javascript, ideálně propojený s php -> ajax -> pak to jde bez refreshe. A nebude to zrovna jednoduché, jen takové varování dopředu.
Php ti vygeneruje obrázek jedině při spuštění stránky, resp. novém požadavku na server.

Přimlouvám se za psaní s diakritikou, ono totiž pod "rotaci obrazku" si můžeš představit "rotaci obrázku" ne obrázků .. orotovat obrázek lze v php poměrně snadno
imploder
Profil
Tohle řešit pomocí php není zrovna nejchytřejší .. a samo o sobě to ani bez refreshe stránky nejde. Musíš použít minimálně javascript, ideálně propojený s php -> ajax -> pak to jde bez refreshe. A nebude to zrovna jednoduché, jen takové varování dopředu.
Je docela protivné když nějaká obyčejná stránka nahrává data ze serveru i po načtení jenom proto, aby na ní rotoval nebo se jinak měnil nějaký prvek. Pro obvyklé použití, kdy se na stránce postupně střídá předem určených několik obrázků, je jedonduché řešení: načíst je všechny a pak javascriptem střídat jejich zobrazování pomocí CSS. Všechno se tak stáhne na začátku jako součást stránky a pak už se jenom mění zobrazení. V prohlížeči bez podpory CSS a JS se ukážou všechny najednou.

Pokud je obrázek hlavním prvkem stránky a má za úkol něco v daných intervalech sledovat, například obraz v webkamery, tak se naopak uplatní řešení s načítáním ze serveru. Celá stránka se dá v pravidelných intervalech reloadovat metatagem refresh, pro samotný obrázek asi nic takového neexistuje a je potřeba použít JS.
http://www.jakpsatweb.cz/clanky/webcam.html

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: