Autor Zpráva
FMTB_Agency
Profil *
Prosim vas, kde jsem udelal chybu, ze mi nefunguje class ? :D
diky moc

<link rel="stylesheet" href="css/site.css" type="text/css" media="screen,projection"/></html>

<?
$images = array(array("images/nahodny_obrazek/small/01.jpg", "images/nahodny_obrazek/big/01.jpg"),           
          array("images/nahodny_obrazek/small/02.jpg", "images/nahodny_obrazek/big/02.jpg"),
          array("images/nahodny_obrazek/small/03.jpg", "images/nahodny_obrazek/big/03.jpg"),
          array("images/nahodny_obrazek/small/04.jpg", "images/nahodny_obrazek/big/04.jpg")
         // atd.               
         // kazdy obrazek se pridava ve tvaru array(<cesta k obrazku>, <adresa odkazu>),
);
mt_srand(time());
$random_index = mt_rand(1, (count($images)));
$random_index--;
?>

<?php
echo '<a target=\"_blank\" href="'.$images[$random_index][1].'"><img class='nahodny_obrazek' src="'.$images[$random_index][0].'"></a>';
?>
FMTB_Agency
Profil *
oprava:
spatne jsem to zkopiroval,
takze na zacatku tady chyby jeste <html>
BetaCam
Profil
FMTB_Agency
Prosim vas, kde jsem udelal chybu, ze mi nefunguje class ?

Jaká class??

Jinak tohle

class='nahodny_obrazek'


má bejt takto

class="nahodny_obrazek"
BetaCam
Profil
FMTB_Agency

jinak místo :
mt_srand(time());
$random_index = mt_rand(1, (count($images)));
$random_index--;


by asi bylo jednodušší použít

$random_index = array_rand($images)
FMTB_Agency
Profil *
BetaCam

Neznate prikaz " class " ?
S tema uvozovkama jsem to zkousel a taky to nejde.
FMTB_Agency
Profil *
Omlouvam se,uz to funguj.
mel jsem chybu jinde.
BetaCam
Profil
FMTB_Agency
Neznate prikaz " class " ?

No jak se to veme.

Já totiž

class - v css beru jako atribut ( nebo ješte lépe řečeno v HTML )
a
class - v PHP beru jako klíčové slovo

takže jestli se to tak dá říct tak příkaz "class" vlastně neznám.
MilanKubik
Profil
Co takhle to psát v JS ? ... bez problému ;) Nastavení času, přehlednost a ovlivnitelnost ;)
BetaCam
Profil
MilanKubik
Co takhle to psát v JS ? ... bez problému ;) Nastavení času, přehlednost a ovlivnitelnost ;)

Pokud ti stačí změna obrázku při refreshy stránky tak je použití JS zbytečné a navíc nespolehlivé.
barteska
Profil *
je mozne zobrazit nahodny obrazek z adresaru

root/fotogallery/..
root/fotogallery/galerie01/..
root/fotogallery/galerie02/..

diky za odpoved

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: