Autor Zpráva
Goodmen
Profil
Mohu se zeptat jak ma vypadat kod pro zaznamenani ip adresy do DB navstevnika co prave otevrel stranku?
ninja
Profil
Stejne jako kazdy jiny zapis do databaze:

1. Ziskate data, ktera chcete ulozit.
2. Pripojite se k DB a sestrojite dotaz
3. Odeslete dotaz na DB a overite si, ze probehl tak jak mel.
4. (Uzavrete pripojeni k DB).

A ted co konkretne nevite?

1. IP adreus ziskate z globalni promene $_SERVER. Budete ji ukladat jako string, pripadne nektere DB maji specialni datovy typ pro IP adresy.
2. Propojeni zalezi jestli pouzivate MySQL, PostreSQL, SQLite ci jinou DB.
3.
INSERT INTO tabulka SET ipadresa = "' . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . '";
Goodmen
Profil
Takze pokud to chapu dobre mam si us jen sestavyt pripojeni do db a toto tam vlozit jako samotny proces pri kazde navsteve ktery vlozi ip do db
INSERT INTO tabulka SET ipadresa = "' . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . '";
BetaCam
Profil
Goodmen
Takze pokud to chapu dobre mam si us jen sestavyt pripojeni do db a toto tam vlozit jako samotny proces pri kazde navsteve ktery vlozi ip do db

V podstatě ano
MilanKubik
Profil
Podle mě je to zbytečný a toto bych ukládal do datového souboru...
Navíc ukládání IP adresy návštěvníka je vcelku zbytečné. Ukládání
IP adresy bych použil jen, když bude registrace nebo při posledním přihlášení do systému.

A to bych napsal pod proměnou.

$informace = $_SERVER['REMOTE_ADDR']

a vkládal bych ". $informace ." do db ... ;)

jinak využij normální soubor .dat, .txt
BetaCam
Profil
MilanKubik
Podle mě je to zbytečný

Zbytečný je i jezdit autem přesto s nim většina lidí jezdí. Záleží natom k čemu to bude využité pak až se dá rozhodnout jestli je to zbytečné či ne

a toto bych ukládal do datového souboru...
jinak využij normální soubor .dat, .txt


Z důvodu rychlosti, bezpečnosti, obtížné manipulace s daty a dalšími problémy bych toto opravdu nedoporučil.
Goodmen
Profil
no ja vam spis reknu cil toho vseho chci jenom ziskat IP adresu navstevnika co tam vejde takze je to jedno zda zapisem do DB ci souboru kdyby to bylo do DB tak vim jak si udelat soubor na zobrazeni vsech ip ale kdys to bude v souboru zapsane tak musim na ftp do souboru pac nevim jak bych si to napsal ..
BetaCam
Profil
Goodmen
kdys to bude v souboru zapsane tak musim na ftp do souboru pac nevim jak bych si to napsal ..

echo file_get_content('soubor.txt')."\n";


ale proste se stim bude blbě manipulovat.
ninja
Profil
Goodmen: A proc vlastne potrebujete IP adresy navstevniku? Co vam reknou? Ze na stranky chodite vy, nejaky crawler a par lidi pripojenych pres Nextra ADSL? To je k necemu dobre?
Goodmen
Profil
<? 
mysql_connect("localhost", "root", "vertrigo"); 
mysql_select_db("ipecka");

INSERT INTO ip SET Adresa = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; 
?>


Nejak tak??
Goodmen
Profil
kura co to placam j us sam nevim kurna sem to snad zapomnel :(
BetaCam
Profil
Goodmen
Chybí ti tam mysql_query();
Goodmen
Profil
ani tak to nejde nevim
BetaCam
Profil
Goodmen

<?php
mysql_connect("localhost", "root", "vertrigo"); 
mysql_select_db("ipecka");
mysql_query("INSERT INTO  `ip` (`adresa`) VALUES ( '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."')");
?>
Goodmen
Profil
dd

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: