| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Tomasekkk Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 10. 2008, 07:47:10
Ahoj všichni, po nějaké době jsem zde zase. Chtěl bych poprosit o radu, jak by jste řešili výpis v MySQL (php) záznamu, který má takovou strukturu:
MySQL: tabulky: DRUH ZBOZI v tabulce DRUH je: id, druh,d1,d2,d3,popis data v tabulce druh: 123,CPU-CA-AM2,CPU,CA,AM2,CPU AMD s. AM2 v tabulce: ZBOZI je: sn,nazev,druh,d1,d2,d3 data v tabulce zbozi: 454xxx,CPU AMD Athlon 64b X2 6000+, s.AM2, BOX,CPU-CA-AM2,CPU,CA,AM2 Tak a ted k memu dotazu: mam tyto tabulky, pomoci funkce si zjistuji podle ID polozky v menu, do jakeho DRUHU patri podkategorie, ktere zobrazuji kliknutim napr. na První položku menu, keré má ID: 12, to mi funguje bez problémů, ale ve výpisu zboží, které má v databázi D1 CPU jsou i další, které je potřeba rozdělit do kategorií D2, D3 a to proto, že bych chtěl ve výpisu zboží vypsat i kategorie, tzn. výpis by vypadal asi takto: CPU AMD (název dle D2) CPU AMD Athlon 64b X2 6000+, s.AM2 CPU AMD Athlon 64b X2 6000+, s.AM2 CPU AMD Athlon 64b X2 6000+, s.AM2 CPU AMD jiný soket (název dle D2, který je jiný než předchozí) CPU AMD Athlon 64b X2 6000+, s.AMX CPU AMD Athlon 64b X2 6000+, s.AMX CPU AMD Athlon 64b X2 6000+, s.AMX Pokud tedy budou v tabulce vyplněny D1,D2,D3 tak bych potřeboval, aby se každý výpis takto vypsal, když nebude u nějaké položky D3, prostě nedoplní tuto kategorii, ale doplní pouze kategorii D1 a D2. Vím, že je to složité, ¨bohužel nevím co budete k tomu všechno potřebovat, takže klidně Vám mohu cokoli zaslat (strukturu SQL apod.) Zatim diky Tom Potřeboval bych nějaký výpis tak, aby mi doplňoval do tohoto výpisu z mysql také kategorie do kterých patří, ale pouze jednou a nějakým způsobem by se tento nadpis kategorie zvětšil a odsadil. |
||
| Mastodont Profil |
#2 · Zasláno: 24. 10. 2008, 09:12:07
Neukládej údaje dvakrát:
CPU-CA-AM2,CPU,CA,AM2 - stačí uložit jen CPU,CA,AM2. ten první string si kdykoli dotazem vyrobíš. |
||
| Tomasekkk Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 10. 2008, 09:31:34
Mastodont
No to ja vim, byt na me tak to udelam jinak, ale bohuzel to dela jeden software a ja to musim tahat pomalu z 3 tabulek, abych v jednom dotazu zjistil, jake druhy se maji zobrazovat pri kliknuti v menu, pak druhym dotazem zjistit v jakych kategoriich je zbozi, ktere patri k danemu menu a tretim vypsat zbozi, ktere poatri do nejake podkategorie :-( |
||
| Tomasekkk Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 10. 2008, 09:46:30
Tak jsem to konečně nějakým způsobem udělal .. ;o) První výpis kontroluje počet DRUHU zbozi v dane kategorii, druhy pocet zbozi dle vypisu z prvniho (DRUHY), a treti pak vypisuje zbozi, ktere je v dane kategorii :-) Je pravda, ze to jde asi i obycejneji, ale ted na to neni ani moc casu ...
T. |
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0