Autor Zpráva
Strack
Profil *
Zdar ,
potřeboval bych poradit . potřeboval bych php script který by vyměňoval jako hlavní stránku index.html a index2.html . Používal bych na to cron. Takže bych měl třeba nastaveno ze v pondělí v 11:35 ze spustí script něco.php a ten zařídí že se jako hlavní stránka vymění www.neco.cz/index.html za www.neco.cz/index2.html

Dík
Tomashek
Profil
jedna se ti o to, aby to bylo jenom na nejaky cas ta zmena ?
Miloš
Profil
A co když by v souboru index.php byl jenom test if-else a podle času by se includoval patřičný soubor?
Strack
Profil *
nó jasne potrebuju aby kazdy den se to asi 4x za den v určitý čas přepnulo ja jen potřebuju jak by to donutilo prohližeče aby to respektovaůly že jednou je hlavní index.html a podruhy index2.html
Miloš
Profil
No pokud jde jen o prohlížeče, tak proč to musejí být ausgerechnet dva soubory, když by imho stačil jeden, ale s proměnlivým obsahem?
Strack
Profil *
Dobře tak jak udělám soubor s proměným obsahem a aby byl každý den v různou dobu jinný ?
grimword
Profil
$cas = date(neconeco)
if($cas > "neco"){
obsah1
}
else
{
obsah2
}
Miloš
Profil
A možná pozor na kešování.
warman
Profil
Miloš:kdyz to bude stridat mezi index.html a index2.html, tak bych se cashovani zas tak nebal...teda aspon ja si myslim :)
Strack
Profil *
A to my bude stačit todle : $cas = date(neconeco)
if($cas > "neco"){
obsah1
}
else
{
obsah2
}
kdyz potrebuju aby to se to měnilo každý den jinak a každý den třeba i několikrát ?
Strack
Profil *
???
petr6.
Profil *
???

Na to je asi nejlepsi odpoved "!!!" ;-)

Budto si to udelej sam pomoci vetveni, nebo nam musis napsat, podle jakeho klice ty obsahy/soubory chces stridat

Nedostanes reseni, pokud nedas zadani
Strack
Profil *
jakej klic? potreboval bych aby tam byly jako vypsany dny a ja bych k tomu psal časy kdy se to ma menit
keeehi
Profil *
if(date(g)%2 == 1)
{...tady je co se má zobrazit v lichou hodinu (v 1, v 5, nebo třeba v 21)...}
else
{...tady je co se má zobrazit v sudou hodinu...}

to je celé co potřebuješ zde je manuál k funkci date

pokud si nebudeš vědět rady, tak napiš, podle jakého pravidla se to má měnit. např.: od 0:00-5:59 a od 12:00-17:59 chci zobrazit 1stránku a od 6:00-11:59 a 18:00-23:59 chci zobrazit druhou stránku.
Strack
Profil *
Hele super dik ja bych potreboval v pondělí od 10:00 do 11:59 stránku 1 a od 12:00 do 12:59 stránku 2 a od 13:00 do 15:00 stránku 1 a od 15:01 do 24:00 stránku 2 a pak bych to potřeboval zase jinak pro úterý
keeehi
Profil *
nejseš trochu náročnej? :D
tak pondělí ti udělám, ale další dny si zkus už uděat sám
switch (date(N))
case 1:
{
$hodiny = array(10,11,13,14)
if(inarray(date(g),$hodiny))
include('stranka-jedna.htm');
else
include('stranka-dva.htm');
break;
}
case 2:
{
...úterý...
break;
}

...
...





keeehi
Profil *
oprava: není inarray alein_array
Strack
Profil *
no jasně tak sem to myslel :-) moc děkuji a dovolím se obtěžovat ještě jednou jak to napíšu když je to třeba od 10:30 ? dík moc
keeehi
Profil *
tak si funkci date zjistíš hodiny i minuty a podmínku if si musíš rozšířit. Informace o funkci date zjistíš z manuálu na kterej jsem ti posílal odkaz výše.
Strack
Profil *
Jo pokusím se dík
DoubleThink
Profil *
A možná pozor na kešování.
Implicitní výstup z PHP žádný normální klient nekešuje.

keeehi
CASE blok se neuzavírá do složených závorek.

Do takového stromu podmínek bych nešel. Navíc jestli Strack zjemní rozlišení i na minuty, tak pak budou úpravy stát za to.
Proč si třeba neudělat matici (tabulku, dvourozměrné pole) s rastrem 30minut pro celý týden, do které by se napsaly třeba jedničky a dvojky.
To celé by se pak dalo do externího souboru.


Strack
Nebude lepší si nejdřív něco o PHP přečíst? Hádám, že tento problém je nad tvé aktuální možnosti.
Strack
Profil *
jasně že o tom čtu ale potřebvoval sem to udělat rychle ale až příjdu na to jak to udělat s tou maticí bude to super :-)
keeehi
Profil *
s těma závorkama to je pravda, nějak jsem na to zapomněl

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0