Autor Zpráva
Jobík
Profil
Zdravím, mám problém :

MySQL_Query("SELECT * FROM `tabulka` WHERE `jmeno`='".$jmeno."'"); 
echo mysql_error(); 
echo $jmeno;


Ale nic se nevipíše. Mohl by mi někdo prosím poradit proč?
nightfish
Profil
zřejmě je proměnná $jmeno prázdná
a nebo není deklarovaná a je vypnuto zobrazování chyb
Jobík
Profil
vypnuto zobrazování chyb

Řekl bych že není. Poněvač sem tam mněl chybu a tu mi to hlásilo. A kdyby ano jak to zapnu?

zřejmě je proměnná $jmeno prázdná
Není prázdná
Měsíček
Profil
Copak vypíše var_dump($jmeno);?
Jobík
Profil
Měsíček
Vypíše NULL
Měsíček
Profil
hm, tak to asi bude prázdná, ne? :) To $jmeno nejspíše bereš někde z formuláře viď?
Jobík
Profil
Nevypisuji z databáze a do databáze je to vloženo ručné pomocí sql
Jobík
Profil
Todle je v databázi na IC.CZ

id jmeno adresa
1 Pepa pepa
Měsíček
Profil
Hm .. tak to jsme na mrtvém bodě zkus místo $jmeno dát $_POST["jmeno"]; a pokud jsem trefil vedle tak pošli celý kód.
Jobík
Profil
Může to být špatným připojením?
Jobík
Profil
Nejde pořád tady je celý php

$spojeni = mysql_connect("mysql.tym.cz","tym_beta_test","*************") or die ('Spatne zadane udaje (asi heslo, server nebo jmeno.)');
	mysql_select_db("tym_beta_test", $spojeni) or die ('Spatne zadana databaze.');
	mysql_query("SET NAMES utf8");
	MySQL_Query("SELECT * FROM `tabulka` WHERE `jmeno`='".$_POST['jmeno']."'"); 	
	echo mysql_error(); 
	echo $_POST['jmeno'];
	var_dump($jmeno);
Měsíček
Profil
To by Ti mělo vypsat chybu, že se nelze připojit :)
Jobík
Profil
Je to jené php na webu toto co jsem psal includuji do index.php
nightfish
Profil
a máš formulář, který se na tento skript odesílá s metodou post? a obsahuje tento formulář prvek se jménem "jmeno"?
BetaCam
Profil
Jobík
To je jak u blbejch na dvorku hned v prvním postu ti nightfish napsal, že proměnná jméno není inicializována a nebo je prázdná. A tak tomu také je.


$spojeni = mysql_connect("mysql.tym.cz","tym_beta_test","*************") or die ('Spatne zadane udaje (asi heslo, server nebo jmeno.)');
	mysql_select_db("tym_beta_test", $spojeni) or die ('Spatne zadana databaze.');
	mysql_query("SET NAMES utf8");
	$result = MySQL_Query("SELECT * FROM `tabulka` WHERE `jmeno`='".$_POST['jmeno']."' LIMIT 1"); 
	$jmeno = mysql_fetch_array($result);
	echo mysql_error(); 
	echo $_POST['jmeno'];
	var_dump($jmeno);


Přečti si neco o připojování k DB.
Jobík
Profil
POřád se nic nevypisuje
Měsíček
Profil
Však jasně, ale potom tam nemůžeš strkat $_POST[] pokud nebereš tu proměnnou z formuláře .. a už vůbec ne $jmeno dokud jsi ji před tím než ji tam dáváš neinicializoval.
Jobík
Profil
Měsíček
Jak ji mám teda inicializpvat?

$jmeno = ""; ??
Jobík
Profil
A BetaCam

vypsalo mi to : bool(false)
nightfish
Profil
Jobík
zapomeň na všechno, co se tu napsalo
a vlastními slovy popiš, co chceš, aby ten kód dělal
BetaCam
Profil
OT :
Měsíček
Však jasně, ale potom tam nemůžeš strkat $_POST[] pokud nebereš tu proměnnou z formuláře ..

To je věc o které se dá dost polemizovat. K nastavení superglobálního pole $_POST nemusíš používat formulář.


$_POST['jmeno'] = 'pepa';
var_dump($_POST);



O vhodnosti této konstrukce se taky dá vést debata, ale nechtěl bych se v tom patlat. Ve většině případů je přímá úprava superglobálních polí nevhodná i když se najdou i případy vhodné.
Jobík
Profil
Potřebuji toto : do databáze pomocí jedná stránky uložím jména s adresou a id a na stránce 2 je potřebuji vypsat do a hrev
<a href="$jmeno.php">$jmeno</a> stím že to bude ve výsledku vypadat :

<a href="pepa.php">pepa</a>
<a href="tonda.php">tonda</a>

atd........


Stím že ten formulář je na webu www.1.cz a ten zbytek je na webu www.2.cz mají společnou Db to už mám udělané takže formulář namá s tím výpisem nic společného
nightfish
Profil
ahaaa, už chápu

$result = MySQL_Query("SELECT `jmeno` FROM `tabulka`") or die(mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_row($result)) {
  list($jmeno) = $row;
  echo "<a href='$jmeno.php'>$jmeno</a><br>";
} 
BetaCam
Profil
Jobík
Potřebuji toto : do databáze pomocí jedná stránky uložím jména s adresou a id a na stránce 2 je potřebuji vypsat do a hrev
<a href="$jmeno.php">$jmeno</a> stím že to bude ve výsledku vypadat :



error_reporting(E_ALL|E_STRICT);
$spojeni = mysql_connect("mysql.tym.cz","tym_beta_test","*************") or die ('Spatne zadane udaje (asi heslo, server nebo jmeno.)');
	mysql_select_db("tym_beta_test", $spojeni) or die ('Spatne zadana databaze.');
	mysql_query("SET NAMES utf8");
	$result = MySQL_Query("SELECT * FROM `tabulka`"); 
	while($row = mysql_fetch_array($result)){
		echo '<a href="'.$row['jmeno'].'.php">'.$row['jmeno'].'</a><br />';
	}
?>
Jobík
Profil
To je ono. Díky moc všem, když na to teď koukám nejradši bych si namlátil takovou kravinu sem udělal :)


díky
BetaCam
Profil
Jobík
vypsalo mi to : bool(false)

Jen doplním, že bool(false) ti to předtim vypsalo protože mysql_query ti nevrátilo žádný řádek.
Měsíček
Profil
"To je věc o které se dá dost polemizovat. K nastavení superglobálního pole $_POST nemusíš používat formulář. "

OK, beru na vědomí díky :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: