Autor Zpráva
zdenda
Profil *
použil jsem tento kod:

¨
<html>
<head>
<title>Upload souborů</title>
</head>
<body>
<form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="fupload">
<input type="submit" value="Nahrát">
</form>
<?php
if (isset($_FILES['fupload']))
{
if($_FILES['fupload']['type']=="image/jpeg"){ // Pokud soubor bude mít kocovku .jpg, provede se upload
$slozka = "jaja"; // Zde si napište svojí složku, do které se budou soubory ukládat (bez lomítka)
$cil = $slozka . "/" .$_FILES['fupload']['name']; // Toto je proměnná $cil, která obsahuje adresář, kde se má soubor uploadovat a taky název souboru.
$nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name']; // Zjistí dočastné umístění souboru
if(file_exists($cil)){
echo "Soubor již existuje!<br />";
}else{
$copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil)// A tady zkopíruje soubor z dočastného umístění do cílového souboru a složky
or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat"); // A pokud se nepovede, tak vypíše tuto hlášku
chmod ($cil, 0644); // Ještě na soubor vyhodíme funkci chmod, která změní jeho práva na maximum, pokud by soubor psal chybu změňte 0644 na 0777
if($copy == true){ // Pokud se kopírování provede úspěšně
echo "Soubor " .$_FILES['fupload']['name']. " byl úspěšně nahrán na server.\n<br>";
}
else{
echo "Soubor nemohl být nahrán.\nPočet chyb: " . $_FILES['fupload']['error'];
}
}

}else{
echo "Lze nahrávat pouze soubory typu JPEG!";
}
}

?>
</body>
</html>




a pise mi to chyby:

Warning: move_uploaded_file(jaja/Image0007.JPG) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/kx.cz/z/zk/root/www/index.php on line 21

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpJ7WfIL' to 'jaja/Image0007.JPG' in /home/free/kx.cz/z/zk/root/www/index.php on line 21
P�enesen� soubor nelze zkop�rovat


vcem mam chybu?? dekuji moc za kazdo radu
Měsíček
Profil
V tom, že si neumíš přeložit chybu .. http://slovnik.seznam.cz/ a jedem ;)
zdenda
Profil *
i kdyz si to prelouim stale nechapu kde mam chybu
Měsíček
Profil
Si případ :( http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=79 145
king26
Profil
chmod($slozka,0777);
zdenda
Profil *
chod 0777 jsem zkousel a porad stejna chyba
zdenda
Profil *
<html>
<head>
<title>Upload souborů</title>
</head>
<body>
<form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="fupload">
<input type="submit" value="Nahrát">
</form>
<?php
if (isset($_FILES['fupload']))
{
if($_FILES['fupload']['type']=="image/jpeg"){ // Pokud soubor bude mít kocovku .jpg, provede se upload
$slozka = "jaja"; // Zde si napište svojí složku, do které se budou soubory ukládat (bez lomítka)
$cil = $slozka . "/" .$_FILES['fupload']['name']; // Toto je proměnná $cil, která obsahuje adresář, kde se má soubor uploadovat a taky název souboru.
$nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name']; // Zjistí dočastné umístění souboru
if(file_exists($cil)){
echo "Soubor již existuje!<br />";
}else{
$copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil)// A tady zkopíruje soubor z dočastného umístění do cílového souboru a složky
or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat"); // A pokud se nepovede, tak vypíše tuto hlášku
chmod ($cil, 0777); // Ještě na soubor vyhodíme funkci chmod, která změní jeho práva na maximum, pokud by soubor psal chybu změňte 0644 na 0777
if($copy == true){ // Pokud se kopírování provede úspěšně
echo "Soubor " .$_FILES['fupload']['name']. " byl úspěšně nahrán na server.\n<br>";
}
else{
echo "Soubor nemohl být nahrán.\nPočet chyb: " . $_FILES['fupload']['error'];
}
}

}else{
echo "Lze nahrávat pouze soubory typu JPEG!";
}
}

?>
</body>
</html>





přesne takhle to mam
zdenda
Profil *
super uz to zadnou chybu neukazuje
ale kdyz dam upload tak mi to napsie ze fotka je ulozena na serveru ale nikde ji nemuzu najit
Izzi
Profil
na akom hostingu hostujes?
zdenda
Profil *
zatim na ic.cz ale je to jen zkouskove jinak pak to bude na *******
zdenda
Profil *
jejda je to tu blokobane bude to na b-a-n-a-n.-c-z
starburst
Profil
Zdarec,
použil jsem tvuj kod a nefunguje mi to... chtěl jsem se zeptat jak si to jeste upravil? pise mi to chybu:

Warning: move_uploaded_file(dokumenty/pozvanka hasici.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /srv2/www/sdhzidenice.cz/subdomains/admin/add_doc.php on line 33

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/home/www/sdhzidenice.cz/tmp/php4fnhKB' to 'dokumenty/pozvanka hasici.jpg' in /srv2/www/sdhzidenice.cz/subdomains/admin/add_doc.php on line 33

ale chmod jsem nastavil a slozka existuje tam kde ma...teda aspon doufam...
poradte mi prosim.
muj kod je zde:
<?php
if (isset($_FILES['fupload']))
{
if($_FILES['fupload']['type']=="image/jpeg"){ // Pokud soubor bude mít kocovku .jpg, provede se upload
$slozka = "dokumenty"; // Zde si napište svojí složku, do které se budou soubory ukládat (bez lomítka)
$cil = $slozka . "/" .$_FILES['fupload']['name']; // Toto je proměnná $cil, která obsahuje adresář, kde se má soubor uploadovat a taky název souboru.
$nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name']; // Zjistí dočastné umístění souboru

if(file_exists($cil)){
echo "Soubor již existuje!<br />";
}else{
$copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil)// A tady zkopíruje soubor z dočastného umístění do cílového souboru a složky
or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat"); // A pokud se nepovede, tak vypíše tuto hlášku
chmod ($slozka, 0777); // Ještě na soubor vyhodíme funkci chmod, která změní jeho práva na maximum, pokud by soubor psal chybu změňte 0644 na 0777
if($copy == true){ // Pokud se kopírování provede úspěšně
echo "Soubor " .$_FILES['fupload']['name']. " byl úspěšně nahrán na server.\n<br>";
}
else{
echo "Soubor nemohl být nahrán.\nPočet chyb: " . $_FILES['fupload']['error'];
}
}

}else{
echo "Lze nahrávat pouze soubory typu JPEG!";
}
}

?> 


děkuji
svasik
Profil
Práva na 777 musíš nastavit jak u složky, tak u souboru

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: