Autor Zpráva
filio
Profil *
Chtěl bych se zeptat jestli je nějak možné odeslat data do databáze, která je umístěna na jiném serveru. Nebo data nějak poslat na jiný php soubor např.: metodou POST nebo nějak jinak?
nightfish
Profil
jestli je nějak možné odeslat data do databáze, která je umístěna na jiném serveru
pokud to bude v cizí databázi povoleno (jako, že běžně nebývá), je možné se na ni připojit i z jiného serveru a pracovat s daty

Nebo data nějak poslat na jiný php soubor např.: metodou POST
metodou POST můžeš posílat data libovolnému skriptu
filio
Profil *
Myslíte jako, že když bych formulář nastavil například takto :

<form method='post' action='http://www.neco.cz/formular.php'> 


tak by se data odeslala na http://www.neco.cz/formular.php

---------------------------------------------------------------------- ----------------------

Jakým způsobem mám povolit, nastavit připojení k cizí MYSQL?

$spojeni = mysql_connect("server","username","pass" ); 
mysql_select_db("table", $spojeni);
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
nightfish
Profil
Myslíte jako, že když bych formulář nastavil například takto :
<form method='post' action='http://www.neco.cz/formular.php'>
tak by se data odeslala na http://www.neco.cz/formular.php

vyzkoušej, uvidíš

Jakým způsobem mám povolit, nastavit připojení k cizí MYSQL?
souvisí s nastavením oprávnění pro jednotlivé uživatele... podívej se třeba do phpMyAdmina, tam jde u nastavení oprávnění specifikovat, z jaké IP adresy se může uživatel (skript) připojit
filio
Profil *
díky moc, jdu to zkusit
filio
Profil *
Fakt to funguje, zajímalo by mě jakým způsobem by se dala odeslat data z příkazové řádky?
nightfish
Profil
zajímalo by mě jakým způsobem by se dala odeslat data z příkazové řádky?
možností je asi povícero... můžeš použít telnet
případně můžeš v příkazové řádce spustit php skript, který odešle POST požadavek třeba pomocí cURL

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: