Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Honza_ Profil |
#1 · Zasláno: 3. 11. 2008, 18:46:12
Moc bych prosil radu. Vypíšu z databáze nějaký data (třeba jméno úživatele) jako checkbox. A já bych těď potřeboval udělat podmínku která uživatele u kterých je checkbox zaškrtnutý smaže (to už vědět nepotřebuju, jak to udělat vím).
Příklad: 1.mám několik checkboxů 2. nějaký zaškrtnu, odešlu script ke spracování 3. php vymaže ty uživatele co jsem zaškrtnul Jde mi jak říkám jen o tu podmínku. BTW přiznám se že jsem nehledal nevím totiž pod jakou frází či slovem hledat. Děkuji předem |
||
Medvídek Profil |
#2 · Zasláno: 3. 11. 2008, 18:52:54
Každýmu checkboxu nastavíš value, které se shoduje s unikátním ID užiatele v tvé DB. Pak projedeš třeba cyklem a uděláš dotaz do DB.
|
||
Honza_ Profil |
#3 · Zasláno: 3. 11. 2008, 18:55:14
Medvídek
To všechno mě napadlo jen nevím jak by měl vypadat ten cykl:(. |
||
Medvídek Profil |
#4 · Zasláno: 3. 11. 2008, 19:02:44
Tady sem ti udělal názorný příklad ...
http://tomjanda.eu/ Zkus si zaškrtnout různý počet chceckboxů a dát odeslat. |
||
Honza_ Profil |
#5 · Zasláno: 3. 11. 2008, 19:13:04
Děkuju přesně todle jsem potřeboval, mohl by jsi sem prosím vypsat ten script nebo alespoň ten cykl prosím?
|
||
Medvídek Profil |
#6 · Zasláno: 3. 11. 2008, 19:16:59
Myslel jsem, že tě to napadne :) Výsledkem je pole, které se dá již cyklem snadno proházet:
<form action="" method="GET"> <input type="checkbox" value="1" name="jmeno[]"> <input type="checkbox" value="2" name="jmeno[]"> <input type="checkbox" value="3" name="jmeno[]"> <input type="checkbox" value="4" name="jmeno[]"> <input type="submit" alue="odelsat"> </form> <?php $jmeno=$_GET["jmeno"]; for ($p = 0; $p < count($jmeno); ++$p){ echo $jmeno[$p].", "; //echo "DELETE FROM uzivatele WHERE id = ".$jmeno[$p]; } echo "<br />"; for ($p = 0; $p < count($jmeno); ++$p){ echo "DELETE FROM uzivatele WHERE id = ".$jmeno[$p]."<br />"; } ?> |
||
Honza_ Profil |
#7 · Zasláno: 3. 11. 2008, 19:21:39 · Upravil/a: Honza_
Jé moc děkuju.
Myslel jsem, že tě to napadne :) To víš asi špatné rozpoložení hvězd a černý skvrny na slunci:). Sám bych to určitě nevyřešil. Ještě jednou díky. |
||
Tomasds Profil |
#8 · Zasláno: 4. 11. 2008, 10:49:39
Toto mi připadá trochu čistší:
$jmeno=$_GET["jmeno"]; $ssql = "DELETE FROM uzivatele WHERE ID IN(".implode(",", $jmeno).")"; |
||
Sicario Profil * |
#9 · Zasláno: 4. 11. 2008, 15:05:56
V zajmu bezpecnosti bych jeste upravil toto:
if (is_array($jmeno)){ $ssql = "DELETE FROM uzivatele WHERE ID IN (".implode(",", array_map('intval', $jmeno)).")"; // ... } |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0