Autor Zpráva
Scix
Profil
Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně funkce include. Docela rád a hojně tuto funkci využívám, ale nedávno jsem ji chtěl využít asi dost netradiční způsobem. Zkrátka jsem začal dělat weby na subdoméně, a chtěl jsem aby všechy měli stejnou patičku, tak jsem všem vložil include do patičky ale asi jsem špatně udělal cílový odkaz, nebo to jde pouze v rámci domény. Pokusím se to vysvětlit na příkladu.

Mám web na adrese jedna.domena.cz a dva.domena.cz a chci aby oba měli stejnou patičku z jednoho include souboru který je třeba na hlavní doméně v adresáří "include", takže jsem jim do patičky dal kod.

<?php include ("http://domena.cz/include/soubor.inc"); ?>


Ale to bohužel nefunguje a vyhazuje to chybu. Načítání include souborů funguje pouze v rámci jedné domény? Nebo jak to mohu provést aby se soubory načítali i z jiné domény?

Díky za odpověď
Miloš
Profil
Nepletu-li se, pak přes absolutní adresu ("http://") script o soubor žádá úplně stejně, jako by o ni žádal prohlížeč, takže dostane již interpretovaný kód.
Jestliže oba weby jsou ve stejném společném adresáři, zkusil bych použít relativní adresu. Za předpokladu, že budou v rootu tři adresáře, totiž include, subdomena1 a subdomena2, pak bych (z libovolné subdomény, například ze souboru index.php) volal includovaný soubor takto:

include ("../include/soubor.inc");

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: