Autor Zpráva
unbot
Profil *
Zdravím,

používám FF 3 a vždy po odeslání nějakého formuláře, v případě že refreshnu stránku (f5) se mě prohlížeč zeptá, zda chci znovu odeslat formulář, když to potvrdím formulář se znovu odešle, jakým způsobem zabezpečit formulář, aby se toto nestávalo?

Dekuji.
Majkl578
Profil
mno asi nejjednoduseji to muzes udelat tak, ze si das do session nejaky unikatni klic.
ten pri zobrazeni formulare das do skryteho inputu. po odeslani porovnas s tim v session a zmenis ho na jiny.
tudiz po opakovanem odeslani bude stejny klic v inputu, ale ne v session.
unbot
Profil *
Majkl578
To ano, ale stejně mi tam vyskočí ta otravná hláška, jestli se má formulář znovu odeslat, toho se nedá zbavit?
Matty_
Profil *
Po odeslání formuláre pouzij PHP funkci header(). Tím uzivatele presmerujes nekam jinam.
Chodec
Profil
JJ, přesně tak. Po úspěšném odeslání formuláře použij funkci:
Header ("Location: http://".$_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["REQUEST_URI"]);[/pre]


Stránka se přesměruje sama na sebe, ale už se nic dalšího neodešle ani po stisku F5 (refresh).

Nezapomeň, že před touto funkcí nesmí být žádný výstup, jinak nebude fungovat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: