Autor Zpráva
bar714
Profil
Zdravím,

Nevedel by mi niekto poradit ? Uz 2 dni zhanam po webe nejaky slusny a kvalitny "Vytvárač" SITEMAPY a nejak sa mi to nedarí.

Potreboval by som aby to bolo v PHP a aby dokazalo indexovat stránky a nie súbory ktoré mam na servri... Proste aby mi do sitemapy pisalo konkretne adresy ako to je napr. pri http://www.xml-sitemaps.com/.

Ten je perfektný, akurat je to na doláre :-). Potreboval by som nieco podobne, napr. aby som si to spustal na servri crawlerom... sem tam by som to nechal previest, aby bol sitemap aktualny...

Prosím neviete o niecom slusnom ?

Diky moc
imploder
Profil
http://www.dmoz.org/Computers/Internet/Searching/Search_Engines/Sitema ps/
Holyday
Profil
Sám jsem něco podobného řešil, takže ti nabídnu hotový skript. Předpoklad je, že máš všechny stránky v databázi. Samozřejmě je i potřeba to trochu upravit.

<?php echo "&lt;?xml version=\"1.0\" encoding=\"UTF-8\"?&gt;<br>
&lt;urlset xmlns=\"http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9\"&gt;<br>";

include "../../scripts/includes/spojeni.php";
$spojeni = MySQL_Connect(server, uzivatel, heslo);
MySQL_Select_DB(databaze);

$stranky = MySQL_Query("SELECT * FROM Stranky WHERE `Schvaleno` LIKE 'a' ORDER BY Title asc");

$t = "&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
while($stranka = MySQL_Fetch_Array($stranky)){ 

if($stranka["Sekce"]=="all") $sekce = "g3"; else $sekce = $stranka["Sekce"];
if($stranka["Case"]=="news") $frekvence = "daily"; else $frekvence = "monthly";

$soubor_cesta = "../../clanky/" . $stranka["Sekce"] . "/" . $stranka["Url"];

echo "&lt;url&gt;<br>
  $t&lt;loc&gt;http://gothic.herniweb.cz/" . $sekce . "-" . $stranka["Case"] . "&lt;/loc&gt;<br>
  $t&lt;priority&gt;0.5&lt;/priority&gt;<br>
  $t&lt;lastmod&gt;" . date ("o-m-d", filemtime($soubor_cesta)) . "&lt;/lastmod&gt;<br>
  $t&lt;changefreq&gt;" . $frekvence . "&lt;/changefreq&gt;<br>
&lt;/url&gt;<br>";

}

echo "&lt;/urlset&gt;";
?>
bar714
Profil
Ten odkaz mi nic neponukol, su tam veci, bud ktore poznam, hlavne pod windows, alebo google sitemapy, ale to je napisane v python a serv mi to nepodporuje, ja radsej to PHP...

No a ak uz nikoho nic nenapada, tak budem musiet vymysliet vlastne riesenie, prave sa mi do toho moc nechcelo, bo mam dost velku databazu, no ale co uz, asi mi nic ine neostava :-(

Tak keby niekoho este nieco napadlo, dajte vediet :-)

Inak dakujem moc, za napady !!!
srigi
Profil
Vypada to, ze si budes musiet napisat vlastneho bota na prechadzanie vlastnych stranok. To nie je sranda naprogramovat. Poobzeraj sa v PEAR, phpclasses a hotscripts, podobny problem uz isto riesil aj niekto iny. Hladaj nieco ako web bot, alebo web spider.
bar714
Profil
No asi to tak vypadá, už to pomaly dostávam do hlavy, dufam, ze to tak nejak klapne, ale bude to zlozite...
ninja
Profil
Proboha proc chcete bota na prochazeni vlastnich stranek, ktery bude vytvaret sitemaps? Roboti vyhledavacu to udelaji daleko lepe.

Pokud mate klasicky eshop, tak proste udelejte jednoduchy skript ktery vytaha vsechny produkty a kategorie z databaze, pres 1 cyklus to nahaze do XMLka, rucne k tomu pridejte par stranek (konkta, o nas, atd) a hotovo. Nebo se na sitemaps klidne vykaslete, lepsich vysledku pravdepodobne dosahnete, vlozite-li svuj cas do zlepseni vlastnich stranek. Vyhledavace je pak spise najdou.
bar714
Profil
Che, ja bota nechcem :-) Spravim si asi ten skriptík, asi tak ako hovoríš, akurát, že mám všetko v DB, takze nič ručne nemusím riešiť iba to poťahám z DB... Inak stránky sú na tom dobre, myslím, že není, čo zlepšovať, čo sa týka vyhľadávačov, je toto, posledná vec, ktorú musím riešiť...

Ide iba o to aby som pomohol googlu indexovať stránky... síce sa mi nezdá, že to moc pomáha, ale asi hej, keď to píše sám google :-)
Holyday
Profil
Vždyť jsem ti postnul kompletní skript. Chce to jen lehce upravit, nepotřebné vyházet a upravit třeba tu adresu.

Nebo se tím jenom inspiruj, ono nakonec nebude těžké napsat to od začátku, je to krátké.
bar714
Profil
JJ, ja viem, a zato ti dakujem :-) Len ako hovorim, ja tam mam toho trosku viac :-) Ale nebude to az tak zlozite, hlavne sa mi do toho nechce :-D ale diky :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: