Autor Zpráva
Nich
Profil
Zdravim, mam takovej problemek s dvouma cyklama v sobe... no vlastne trema...
Ma to delat to, ze se ma vybrat randomem jedno cislo z intervalu 1 , 80 a potom overit jestli uz tohle cislo neni nekde v DB na urcitym radku v tabulce v jednom z 80ti sloupcu....

					    do {
						  $rand_k = rand (1, 80);
						 } while (
						          //Overeni jestli uz tohle cislo neni nekde ulozena v jednom z 80ti sloupcu
								     for ($e=0; $e<79; $e++) {
								       $rand_k == $balik_select["k_$e"] &&;
								     }  
								   $rand_k == $balik_select[k_80];
								 ); 


Prubeh tohohle scriptu je vlastne:
1. Vybere se cislo z intervalu 1 az 80
2. Overeni jestli neni $rand_k == $balik_select[k_1] && $rand_k == $balik_select[k_2] ........... && $rand_k == $balik_select[k_80]
3. No a pokud to podminkou proleze tak se to cislo ulozi....
4. Pokud podminkou neproleze (tohle cislo uz v jednom z 80 sloupcu je) tak probehne novy random ..... no a to se deje dokud se nenaplni vsech 80 sloupcu :-)


Doufam ze je z tohohle pochopitelny co se snazim udelat.... Oznacil sem problemovej usek ve scriptu a zadam jestli nekdo nevi jak to napsat aby to fungovalo....
DoubleThink
Profil *
Nemůžeš použít jako argument cyklu další cyklus, což už ti určitě tvůj editor nebo interpret naznačil.
Doporučuji si nastudovat kontrolní struktury PHP.
tiso
Profil
Nich - prečo takto zložito?
$array=range(1, 80, 1);
shuffle($array);
$query="INSERT INTO table VALUES(".implode(', ', $array).")";
Nich
Profil
Lehce sem si to upravil, ale moc dík Tiso ta funkce shuffle() byla pro mě klíčová ... tu sem bohužel neznal ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0