Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Stepanka Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 11. 2008, 23:20:52
Ahoj,
prosím poradil by mi někdo? Mám takový (pro většinu určitě triviální) dotaz.. Mám ve formuláři obyčejný select box. Takovýto: ZDE JE VYBER Z DB echo '<select id="nazev_stat_fakturacni" name="nazev_stat_fakturacni" '; if (isset($_COOKIE['nazev_stat_fakturacni']) AND $_COOKIE['nazev_stat_fakturacni'] == 'ano') echo "disabled"; echo '>'; echo '<option value="">'.__VYBER__.'</option>'; while ($row_stat=mysql_fetch_array($query_stat)) { echo '<option '; if ($_SESSION['obj']['nazev_stat_fakturacni'] == $row_stat['nazev']) echo ' selected="selected" '; echo ' value="'.$row_stat['nazev'].'">'.$row_stat['nazev'].'</option>'; } echo '</select>'; Zvýraznila jsem část, kterou bych potřebovala asi nějak změnit. Nyní se mi totiž po odeslání formuláře neodešle hodnota $_POST['nazev_stat_fakturacni']. Teda odešle, ale obsahuje prázdný řetězec. Já bych ji potřebovala mít jen needitovatelnou, ale aby se odesílala. Našla jsem na jakpsatweb.cz atribut "readonly", ale když to s ním zkusím, data v selectboxu mi jdou úplně normálně měnit. Nevíte někdo, prosím, jak na to? |
||
bohyn Profil |
#2 · Zasláno: 19. 11. 2008, 23:25:51
Stepanka
Udelej kontrolu na strane serveru, zadne reseni pres HTML/JS neni bezpecne. |
||
Kcko Profil |
#3 · Zasláno: 19. 11. 2008, 23:26:33
hodil bych si to do hidden pole nebo bo do sesny
|
||
bohyn Profil |
#4 · Zasláno: 19. 11. 2008, 23:38:55
Kcko
Tim nic neziskas, stejne musis udelat kontrolu na serveru <OT>posilal sem ti zpravu prest tvuj web, ale nevim jestli dorazila</OT> Stepanka Nech to pole disabloany, nebo muzes dat JS na onchange="return false;" a na serveru proved kontrolu pres SESSION jestli na konci scriptu nerusis. |
||
Stepanka Profil * |
#5 · Zasláno: 19. 11. 2008, 23:38:57
bohyn
Kontrolu jako v tom smyslu, že si nechám vypisovat třeba pole $_POST a tak? To zkouším, ale výsledkem je jen to, že vidím, že ta proměnná je prázdná.. |
||
bohyn Profil |
#6 · Zasláno: 19. 11. 2008, 23:42:52
Stepanka
ale mas ji i v $_SESSION['obj']['nazev_stat_fakturacni'] ne? Takze pokud je session nastavena tak ignoruj nebo nastav $_POST |
||
Stepanka Profil * |
#7 · Zasláno: 19. 11. 2008, 23:51:40
bohyn
Jo, díky moc. Já mám ten formulář takový složitější, ale Tvoje rada mě nakopla správným směrem a už jsem to vyřešila. Děkuju mockrát. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0