Autor Zpráva
Stepanka
Profil *
Ahoj,

prosím poradil by mi někdo? Mám takový (pro většinu určitě triviální) dotaz..

Mám ve formuláři obyčejný select box. Takovýto:

ZDE JE VYBER Z DB
echo '<select id="nazev_stat_fakturacni" name="nazev_stat_fakturacni" '; 
            if (isset($_COOKIE['nazev_stat_fakturacni']) AND $_COOKIE['nazev_stat_fakturacni'] == 'ano') echo "disabled";
        echo '>';
        echo '<option value="">'.__VYBER__.'</option>';
        while ($row_stat=mysql_fetch_array($query_stat)) {
            echo '<option ';
            if ($_SESSION['obj']['nazev_stat_fakturacni'] == $row_stat['nazev'])
                echo ' selected="selected" ';
            echo ' value="'.$row_stat['nazev'].'">'.$row_stat['nazev'].'</option>';
        }
echo '</select>';

Zvýraznila jsem část, kterou bych potřebovala asi nějak změnit. Nyní se mi totiž po odeslání formuláře neodešle hodnota $_POST['nazev_stat_fakturacni']. Teda odešle, ale obsahuje prázdný řetězec.
Já bych ji potřebovala mít jen needitovatelnou, ale aby se odesílala.

Našla jsem na jakpsatweb.cz atribut "readonly", ale když to s ním zkusím, data v selectboxu mi jdou úplně normálně měnit.

Nevíte někdo, prosím, jak na to?
bohyn
Stepanka
Udelej kontrolu na strane serveru, zadne reseni pres HTML/JS neni bezpecne.
Kcko
hodil bych si to do hidden pole nebo bo do sesny
bohyn
Kcko
Tim nic neziskas, stejne musis udelat kontrolu na serveru
<OT>posilal sem ti zpravu prest tvuj web, ale nevim jestli dorazila</OT>

Stepanka
Nech to pole disabloany, nebo muzes dat JS na onchange="return false;" a na serveru proved kontrolu pres SESSION jestli na konci scriptu nerusis.
Stepanka
Profil *
bohyn
Kontrolu jako v tom smyslu, že si nechám vypisovat třeba pole $_POST a tak? To zkouším, ale výsledkem je jen to, že vidím, že ta proměnná je prázdná..
bohyn
Stepanka
ale mas ji i v $_SESSION['obj']['nazev_stat_fakturacni'] ne? Takze pokud je session nastavena tak ignoruj nebo nastav $_POST
Stepanka
Profil *
bohyn
Jo, díky moc. Já mám ten formulář takový složitější, ale Tvoje rada mě nakopla správným směrem a už jsem to vyřešila. Děkuju mockrát.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0