Autor Zpráva
Rezac
Profil *
Dobry vecer,
Potreboval bych poradit s timto scriptem.
Script slouzi ke strankovani u fotogalerie.

Jedna se o tuto vec:
- potreboval bych nejak udelat, kdyz je navstevnik napr. na strane "2" tak aby ta cislece 2 byla treba v jine barve.

for($i=0; $i<$pocet_stranek; $i++)
{
	echo ' <a href="'.$_SERVER["PHP_SELF"].'?str=fotky&start='.$i*$pocet_fotek_na_st ranku.'">'.($i+1).'</a> | ';
}
Tomashek
Profil
jako myslis sudy odkaz aby byl v jine barve?
edit: jo, aha .. tak zkus přidat podmínku, že :
if($_GET['strana']==$i){echo 'odkaz jinou barvou, nebo lépe to udělat v tom odkazu a akorat přidat class jiny';}
Rezac
Profil *
Ne.. ten na kterym se zrovna navstevnik nachazi
Rezac
Profil *
for($i=0; $i<$pocet_stranek; $i++)
if($_GET['strana']==$i){echo echo "class='odkaz' ";}
{
	echo ' <a href="'.$_SERVER["PHP_SELF"].'?str=fotky&start='.$i*$pocet_fotek_na_st  ranku.'">'.($i+1).'</a> | ';
}


Takto?
BetaCam
Profil
Rezac

$act = floor($_GET['start']/$pocet_fotek_na_stranku);
for($i=0; $i<$pocet_stranek; $i++)
{
	$page = ( $act == $i ? '<strong>'.($i+1).'</strong>' : ($i+1));
	echo ' <a href="'.$_SERVER["PHP_SELF"].'?str=fotky&start='.$i*$pocet_fotek_na_st ranku.'">'.$page.'</a> | ';
}


Ale je to tedy krajně nespolehlivé. Vzhledem k tomu, že v URI používáš OFFSET a v linkách stránky.
BetaCam
Profil
Rezac

Nebo tam můžeš dá t toto, ale to je ješte nespolehlivější. :)

for($i=0; $i<$pocet_stranek; $i++)
{
	$page = ( $_GET['start'] == $i*$pocet_fotek_na_stranku ? '<strong>'.($i+1).'</strong>' : ($i+1));
	echo ' <a href="'.$_SERVER["PHP_SELF"].'?str=fotky&start='.$i*$pocet_fotek_na_st ranku.'">'.$page.'</a> | ';
}
Rezac
Profil *
Rezac

$act = floor($_GET['start']/$pocet_fotek_na_stranku);
for($i=0; $i<$pocet_stranek; $i++)
{
$page = ( $act == $i ? '<strong>'.($i+1).'</strong>' : ($i+1));
echo ' <a href="'.$_SERVER["PHP_SELF"].'?str=fotky&start='.$i*$pocet_fotek_na_st ranku.'">'.$page.'</a> | ';
}


Ale je to tedy krajně nespolehlivé. Vzhledem k tomu, že v URI používáš OFFSET a v linkách stránky.



Tento jsem zkousel a strankovani nefaka..
Rezac
Profil *
co je na tomto spatne?

for($i=0; $i<$pocet_stranek; $i++)
if($_GET['strana']==$i){echo "class='odkaz' ";}
{
	echo ' <a href="'.$_SERVER["PHP_SELF"].'?str=fotky&start='.$i*$pocet_fotek_na_st   ranku.'">'.($i+1).'</a> | ';
}
Majkl578
Profil
Rezac

for($i=0; $i<$pocet_stranek; $i++) {
if($_GET['strana'] == $i) { echo "class='odkaz' "; }

echo ' <a href="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '?str=fotky&start=' . ($i*$pocet_fotek_na_stranku) . '">' . ($i+1) . '</a> | ';
}
Rezac
Profil *
Rezac
for($i=0; $i<$pocet_stranek; $i++) {
if($_GET['strana'] == $i) { echo "class='odkaz' "; }
echo ' <a href="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '?str=fotky&start=' . ($i*$pocet_fotek_na_stranku) . '">' . ($i+1) . '</a> | ';
}


Diky za opravu.
Ale ten class='odkaz' se mi tam vypise jako text.
Majkl578
Profil
Rezac

a divis se, kdyz jej jako text vypisujes? dej to jako parametr spanu a za </a> ten span ukonci ;)
Tomashek
Profil
nebo pokud to nechceš ve spanu tak to dej za <a
BetaCam
Profil
Hlavně teda já furt nějak nechápu jak to můžeš takhle počítat, když se kouknu na tohle :
if($_GET['strana'] == $i) { echo "class='odkaz' "; }

($i*$pocet_fotek_na_stranku)


ta podmínka je postavená na $_GET['strana'] tedy na zobrazení podle stran

ale do URI cpeš ($i*$pocet_fotek_na_stranku) což je OFFSET

mám takovej pocit, že v tom máš tak trochu bordel.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: