Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Izzi Profil |
#1 · Zasláno: 25. 11. 2008, 17:18:38 · Upravil/a: Izzi
Dobry den,
mam jeden dotaz: Pomocou nasledujuceho kodu kontrolujem ci sa na pc nachadzaju cookies... $ck_sprava = $_COOKIE["sprava"]; if(!empty($ck_sprava) && (!empty($ck_sprava[$Cislo-$login]))){ echo "OK"; }else{ //teraz sa v pc tieto cookie nanachadzaju... setcookie("sprava[$Cislo-$login]", 1, time()+3600*24*30); } Ja by som potreboval tento kod upravit tak aby namiesto $Cislo bolo hocico, cize by mi napisalo OK aj keby to bolo v tvaroch: sprava[50-peter] sprava[1-peter] sprava[45453-peter] Dufam, ze mi rozumiete co potrebujm, dakujem. |
||
Wroxman Profil |
#2 · Zasláno: 25. 11. 2008, 17:43:17
Hmm.. Z tvého kódu jsem nepochopil záměr aplikace. Pokud chces zjistit, zda se na PC nachází soubory COOKIES, tedy jestli je browser ukládá, stačilo by:
if (!(empty($_COOKIE["podpora_cookies"]))) { setcookie ("podpora_cookies", "ano"); echo "Prosim obnovte stranku, pokud vidite stale to same, prosim povolte ve vasem prohlizeci ukladani souboru cookies."; } else { echo "Ano, vas browser podporuje cookies"; } V nazvu cookies podle mne nemohou byt hranate zavorky. 1. V tvem kodu na radku: setcookie("sprava[$Cislo-$login]", 1, time()+3600*24*30); se PHP podle me pokousi odecitat hodnotu promenne login od promenne Cislo. Navic nikde nevidim definici promenne login. Zkus nám lépe vysvětlit funkci tohoto kódu, popř. kde jej budeš používat. Wroxman |
||
Sicario Profil * |
#3 · Zasláno: 25. 11. 2008, 17:55:59
Izzi
Mas namysli toto? $ck_sprava[$Cislo . '-' . $login] Pro testovani jestli pole obsahuje dany klic, se pouziva isset. Treba takto isset($_COOKIE['sprava']). |
||
Izzi Profil |
#4 · Zasláno: 25. 11. 2008, 21:04:10
Premenna $login je meno prihlaseneho (napr. peter).
Pozeral som si to v pc a zapise sa to v tejto podobe: sprava[52-peter] .. ... * No a ja chcem dat do podmienky, ci sa v pc nachadza cookie v tejto podobe: sprava[-peter] To cislo 52 zamerne vynechavam, lebo to moze byt rozne... ja chcem len vediet ci sa nachadza cookie v spominanej podobe a s hocijakym cislom.. |
||
Sicario Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 11. 2008, 22:17:54
Takze chces zjistit, jestli se v poli nachazi klic odpovidajici regularnimu vyrazu [0-9]+-petr.
$maska = '/^[0-9]+-'.$login.'$/'; echo 'Masce ', $maska, ' odpovida ', sizeof(preg_grep($maska, array_keys($ck_sprava))), ' klicu.'; |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0