Autor Zpráva
Jont
Profil
Ahoj, chci na webu udělat trvalé přihlášení a dělám to pomocí cookies, ale nějak se mi to nedaří. U formuláře má zaškrtávací políčko a když to člověk zaškrtne, tak se po odeslání vytvoří dvě cookie - jedna s id uživatele a jedna s nějakým číslem. No a nějak to nefunguje.

Přesněji řečeno na jedné stránce (profil uživatele) se když otestuji, zda cookie existuje napíše že ano. Ale hned na jiné, prakticky ale stejné (třeba hlavní) stránce se napíše, že neexistuje. Jak proboha někde může a jinde nemůže existovat?

A problém je, i když chci zrušit všechny session (tedy odhlásit uživatele) kódem $_SESSION = array();
session_destroy(); . Session totiž pak stále existuje.

Kód by asi bylo zbytečné sem dávat, prostě při přihlášení se zatrhnutým políčkem se vytvoří cookie a pak jsem zkoušel podmínku if isset ta cookie. Divné je, že někdy to odhlášení funguje a někdy ne.

Řídí se cookie nějakými podivnými pravidly nebo co se to děje? Kdyžtak sem ten kód můžu pak dát, jestli to bude nutné.
Všem fakt dík za pomoc, jsem docela bezradný.
igamenir
Profil
ten kód dej, bude v něm něco přehlídnutého, protože to, co píšeš, se jen tak nestává
Leo
Profil
"Jak proboha někde může a jinde nemůže existovat?"

Snadno. Vliv na to muze mit parametr path, domain, secure a jine veci. Ovsem bez kodu tezka rada, Leo
Jont
Profil
Tak teď jsem přišel na to, že se cookie jakoby ukládá do jedné složky, teda podle firefoxu. Mám web ve více složkách, takt to jako musím uložit do každé nebo co? Fakt, jo? Abych to nedělal zbytečně. ( testuji na lokálu. )
Jont
Profil
No jo, bylo to tím path, našel jsem si to na php.net. Přidal jsem ke všemu '/' a už jsou cookie všude. Kdybych si to já vůl zjistil dřív, nestrávil bych nad tím půl dne. Jinak ale dík za rady.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: