Autor Zpráva
OnZ
Profil
Zdravím, zdokonaluji svůj RS a mám potíž.

Na úvodní stránce se mi vypisuje seznam všech článků u každého článku je tlačítko uprav. Když na něho kliknete tak se dostanete na stránku - edit.php?id=id_prirazene_clanku - stím že to ID je ID článku z DB. Potom získávám hodnotu $ID = $_GET['id'] a potom podle $ID edituji článek u kterého je ID v DB shodné s $ID na webu.

Ale nastal problém když vše předělávám na includovaný obsah. Předtím jsem měl editační stránku s přiřazeným ID edit.php?id=nejake_id_prirazene_clanku ale když je obsah includovaný adresa vypadá takto index.php?page=edit a já nevím jak k ktomu přiřadit id=id_prirazene_clanku.

Zkoušel jsem index.php?page=uvod?id=id_prirazene_clanku a potom získat $ID = $_GET['id']; ale to nejde.

Prosím mohl by mi někdo poradit jak to udělat aby to fungovalo? Prosím o pomoc.

Předem díky.

P.S. Zkoušel jsem hledat ale nic jsem nenašel ( tedy nic užitečného :( )
yFang
Profil
OnZ
index.php?page=edit&id=id_prirezene_clanku

Místo & piš HTML kódu entitu &.
OnZ
Profil
yFang
Mě to nejde.

<a href="index.php?page=edit&amp;id=1" title="Edit">Uprav</a>

<?php
	$id = $_GET['id'];
	echo $id;
?>


Nic se mi nevypíše. A adresa vypadá takto: index.php?page=edit&id=1
yFang
Profil
OnZ
Tak to bude chyba asi někde jinde, takhle mi to funguje úplně normálně.
Měsíček
Profil
Reaguji na OnZ:

Tohle musí fungovat i kdyby to nechtělo (maximálně to vypíše varování).
<?php echo ($_GET["id"]);  // 1 (při *.php?page=edit&id=1) ?>
začínám pochybovat o tvých schopnostech, PHP neumíš na 3, ale na 5.
OnZ
Profil
kruci já tam mám jediný php na stránce a to je to co sem sem dal tak mi někdo řekněte proč to dpc nejde. A ani to nepíše varování prostě to nic nezobrazí
OnZ
Profil
Já zato asi můžu. Není to dlouho a měl jsem stránku *.html a měl sem tam jen <html><body><p>neco</p></body></html> a píše mi to error na řádku 40 tak mi to někdo vysvětlete. Já si už připadám jak ve snu. Nikde není chyba ale nic nefunguje. Všechno to mám na wz.cz a nic nejde. Já za to fakt nemůžu :((((((
Medvídek
Profil
Fungovat to musí :) Zkus si poslat formulář v GETu :) Vi můj příklad: http://tomjanda.eu/ zkus si zaškrtnou nějaké checkbox a odeslat :)
OnZ
Profil
Já vím že musí :( Skusil jsem a jde to ten samý script sem zkopírobal jinam a skusil to vypsat jde to. Díky za radu ale proč mi to pořád nejde tam kde chci. Aniž bych to měli sem to jen zkopíroval uložil nahrál na web a jde to to samé sem pak udělal i stím pro co jsem to chtěl a nejde to :(((
OnZ
Profil
Může to být hostingem??? Mím PC asi ne co? Vím že tu na diskusi vypadám jak vůl, ale mě to jednou jde pak to zkopíruju a nejdeto :(( já za to fakt nemůžu :((
yFang
Profil
OnZ
Já teda nevim, ale máš to uložený jako *.php?
OnZ
Profil
jj mám
OnZ
Profil
Uf teď mi to funguje i tam kde chci nevím proč najednou to jde a vypisoje se to dvakrát :((( Když napíši:

$id = $_GET['id'];
	echo $id;

tak mi to vypíše 1 1

a když echo smažu tak to nic nevypíše. Takže 2x ho tam nemám
OnZ
Profil
Zkusil jsem proměnou přejmenovat jestli tam není omylem 2x a pořád se to vypisoje 2x :(((

Když dám do adresy: index.php?page=edit&id=15 vypíše to 1515
OnZ
Profil
A jiné php tam na té stránce není :(
ybznek
Profil
OnZ
jen procházím...
Zkusil jsem proměnou přejmenovat jestli tam není omylem 2x a pořád se to vypisoje 2x :(((
já kvůli takovým připadům třeba vypisuju echo $id."-"; ať vím, co se zrovna vypíše, nebo sem tam strćim do zdrojáku néjaký exit; nebo die(); a tak postupně zjiśťuju chybky
OnZ
Profil
ybznek
Vypíše to: 1-1-
OnZ
Profil
aha když na konec přidám die()

$id = $_GET['id'];
echo $id;
die()


tak se to vypíše OK. Může mi někdo prosím vysvětlit toto chování?
yFang
Profil
OnZ
Ukaž komplet celý kód.
OnZ
Profil
INDEX.PHP

<?php
session_start();
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html lang="cs">
	<head>
		<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
        <meta name="resource-type" content="document">
        <meta http-equiv="pragma" content="no-cache">
     	<meta name="description" content="doplnit">
		<meta name="keywords" content="doplnit">
     	<meta name="author" content="doplnit">

     	<link rel="stylesheet" type="text/css" href="files/css/style.css">
     	
     	<!--[if IE 8]>
			<link rel="stylesheet" type="text/css" href="files/css/style_ie.css">
        <![endif]-->
		<!--[if IE 7]>
			<link rel="stylesheet" type="text/css" href="files/css/style_ie.css">
        <![endif]-->
        <!--[if IE 6]>
			<link rel="stylesheet" type="text/css" href="files/css/style_ie.css">
        <![endif]-->
        <!--[if IE 5]>
			<link rel="stylesheet" type="text/css" href="files/css/style_ie.css">
        <![endif]-->
		
     	<title>doplnit</title>
    </head>
    <body>
    	<div id="header">
    		<a href="index.php" title="Úvod"><img src="files/images/logo.jpg" alt="Ondřej Záruba - tvorba webu a webových aplikací"></a>
	    </div>
	    
	    <div id="page">
	    	<menu>
	    		<li><a href="index.php" title="Úvod"><div id="menu_1"></div></a></li>
		    	<li><a href="o_me.php" title="O mě"><div id="menu_2"></div></a></li>
		    	<li><a href="tvorba.php" title="Tvorba"><div id="menu_3"></div></a></li>
		    	<li><a href="http://www.jobik.xf.cz/portfolio2/blog/" title="Blog"><div id="menu_4"></div></a></li>
		    	<li><a href="kontakt.php" title="Kontakt"><div id="menu_5"></div></a></li>
		    </menu>
		    
			<div id="obsah">
				<div id="p">
					<?php
						$spojeni = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","jobik","******");
						echo MySQL_Error();
						mysql_select_db("jobik", $spojeni);
						mysql_query("SET NAMES utf8");
						echo MySQL_Error();
						$page = $_GET['page'];
						if(isset($_SESSION['prihlasen']) and $_SESSION['prihlasen']==1){
							echo '<a href="logout.php?logout=yes">Odhlásit se</a><br>';
							if($page == false){ include ('uvod.php'); }
							if($page == "uvod"){ include ('uvod.php'); }
							if($page == "edit") { include ('edit.php'); }
						}else{
				
							
					?>
			
					<h1>Administrace</h1>
					<p>Pokud se vám sem povedlo nějakým záhadnám spůsobem dostat, vězte že tato sekce je jen pro mě. Od tud upravuji a přidávám články do blogu.</p> 
					<br><br>
			    	<form action="log.php" method="post">
			    		<div id="form">
							<table align="center">
				    			<tr>
				    				<td>Jméno: </td><td><input type="text" name="jmeno"></td>
				    			</tr>
			    				<tr>
				    				<td>Heslo: </td><td><input type="password" name="heslo"></td>
				    			</tr>
				    			<tr>
				    				<td></td><td><input type="submit" name="login" value="Přihlaš se"></td>
				    			</tr>
				    		</table>
				    	</div>
					</form>
					<?php
							}
					

					?>
				</div>
		    </div>
		</div>
		   	
	</body>
</html>   


UVOD.PHP
<table class="widefat">
<thead>
<tr>
<th scope="col">Č.</th><th scope="col">Název</th><th scope="col">Rubrika</th><th scope="col"></th>
</tr>
</thead>
<tbody>
<?php
	$spojeni = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","jobik","********");
    mysql_select_db("jobik", $spojeni);
	mysql_query("SET NAMES utf8");
	$Pocet = 0;
	$query = MySQL_Query("SELECT * FROM `blog` ORDER BY id");
	while($Vysledek = MySQL_Fetch_Array($query)){
		$Pocet++;
?>
<tr id="post-61" class="alternate author-other status-publish" valign="top">
<?php
		echo '<td>'.$Pocet.'.</td>';
		echo '<td>'.$Vysledek['nazev'].'</td>';
		echo '<td>'.$Vysledek['rubrika'].'</td>';
		echo '<td><a href="index.php?page=edit&amp;id='.$Vysledek['id'].'" title="Uprav">Uprav</a> - <a href="index.php?page=delete&amp;id='.$Vysledek['id'].'" title="Smaž záznam">Smaž</a></td>';
		echo '</tr></tbody></table>';
	}
?>				


EDIT.PHP
<?php
	$id = $_GET['id'];
	echo $id;

?>
fandaa
Profil
OnZ
OMG smaž si ty přístupové údaje do databáze.
OnZ
Profil
fandaa
Do prd....
Díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: