Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kukweb Profil |
#1 · Zasláno: 2. 12. 2008, 19:27:15
rad bych si od vas nechal poradit, mam galerku s fotkama. A zobrazuji se mne od 1-10 podle ID.
Ja bych to chtel opacne, od 10-1, o posledniho ID do prvniho. Hledal jsem to v knizce php pro zacatecniky a nic jsem v ni nenasel :( Jeste bych mel jeden dotaz, mam alba rekneme albumA albumB a albumC. Chtel bych zobrazit posledni ID v danem albumu. Muze mne nekdo s tim pomoci ? Melo by to byt neco jako last_id, ale nevim :( Dekuji moc. |
||
Tomashek Profil |
#2 · Zasláno: 2. 12. 2008, 19:44:26
MYSQL_QUERY("SELECT id,.. FROM tabulka WHERE album='albumA' ORDER BY ID DESC");
samozřejmě je třeba to trochu upravit. |
||
Pajah Profil |
#3 · Zasláno: 2. 12. 2008, 20:08:01
Na ten druhý dotaz:
$alba=mysql_query("SELECT a.*, max(f.fid) max_id FROM alba a LEFT JOIN fotky f ON(a.aid=f.falbum) ORDER BY anazev"); To ti vypíše alba podle názvu, a pokud budeš chtít vědět to poslední id fotky, tak ve whilu vypíšeš takhle: $zaznam['max_id'] (to je to poslední id fotky) Samozřejmě si uprav sloupce a tabulky podle sebe. |
||
kukweb Profil |
#4 · Zasláno: 2. 12. 2008, 21:08:26
diky, jak bude trocha casu, odzkousim
|
||
kukweb Profil |
#5 · Zasláno: 3. 12. 2008, 07:03:15
$sql="SELECT * FROM obrazkyy WHERE ". $_SESSION['podminka'] ." ".$_SESSION['radit']." LIMIT ".($_SESSION['stranka']*10).", 10;";
Tak aby se mne to ukazovalo od 10-1 je treba tam dat ORDER BY ID DESC. Jen kdyz to dam sem, tak to nejak nejde :( Poradite kam s tim ? |
||
tcladin_nemaheslo Profil * |
#6 · Zasláno: 3. 12. 2008, 14:08:36
snad si pamatuju dobře, dej -ID místo ID. [i]nemůžu se teď podívat na svůj kod Ale používám to tady. Tak jestli ti to nepude se ti večer kouknu.[/i]
Aha na sql píšou: SELECT * FROM knihovna ORDER BY autor DESC; tak asi jo.. jo sem se kouknul do phpmyadmin (http rozhraní MySQL) a je to takhle: SELECT * FROM `user` ORDER BY `user`.`id` DESC LIMIT 0 , 30 =vyber vše(*) z tabulky user a seřaď podle id sestupně. Ten limit je ti asi jasnej a nejni podstatnej pro funkci výpisu. ty jednoduchý uvozovky budou dost důležitý si myslim :-) |
||
tcladin_nemaheslo Profil * |
#7 · Zasláno: 3. 12. 2008, 14:17:59
NEdalo mi a zkusil sem v MySQL ten "-". Jo a fachčí to přesnej zápis je:
SELECT * FROM `user` ORDER BY - id LIMIT 0 , 30 tedy bez uvozovek u -id!. Myslím že mi to s tim DESC taky nefachalo, něco mi to říká, ale řešil sem to už dřív a teď už nevim. |
||
kukweb Profil |
#8 · Zasláno: 3. 12. 2008, 22:30:16
diky moc, za chvilku odzkousim
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
0