Autor Zpráva
kukweb
Profil
rad bych si od vas nechal poradit, mam galerku s fotkama. A zobrazuji se mne od 1-10 podle ID.
Ja bych to chtel opacne, od 10-1, o posledniho ID do prvniho. Hledal jsem to v knizce php pro zacatecniky a nic jsem v ni nenasel :(


Jeste bych mel jeden dotaz, mam alba rekneme albumA albumB a albumC.
Chtel bych zobrazit posledni ID v danem albumu. Muze mne nekdo s tim pomoci ?
Melo by to byt neco jako last_id, ale nevim :(
Dekuji moc.
Tomashek
Profil
MYSQL_QUERY("SELECT id,.. FROM tabulka WHERE album='albumA' ORDER BY ID DESC");

samozřejmě je třeba to trochu upravit.
Pajah
Profil
Na ten druhý dotaz:

$alba=mysql_query("SELECT a.*, max(f.fid) max_id FROM alba a LEFT JOIN fotky f ON(a.aid=f.falbum) ORDER BY anazev");


To ti vypíše alba podle názvu, a pokud budeš chtít vědět to poslední id fotky, tak ve whilu vypíšeš takhle: $zaznam['max_id'] (to je to poslední id fotky)
Samozřejmě si uprav sloupce a tabulky podle sebe.
kukweb
Profil
diky, jak bude trocha casu, odzkousim
kukweb
Profil
$sql="SELECT * FROM obrazkyy WHERE ". $_SESSION['podminka'] ." ".$_SESSION['radit']." LIMIT ".($_SESSION['stranka']*10).", 10;";


Tak aby se mne to ukazovalo od 10-1 je treba tam dat ORDER BY ID DESC.
Jen kdyz to dam sem, tak to nejak nejde :(
Poradite kam s tim ?
tcladin_nemaheslo
Profil *
snad si pamatuju dobře, dej -ID místo ID. [i]nemůžu se teď podívat na svůj kod Ale používám to tady. Tak jestli ti to nepude se ti večer kouknu.[/i]

Aha na sql
píšou:
SELECT * FROM knihovna ORDER BY autor DESC; tak asi jo..



jo sem se kouknul do phpmyadmin (http rozhraní MySQL) a je to takhle:

SELECT *
FROM `user`
ORDER BY `user`.`id` DESC
LIMIT 0 , 30

=vyber vše(*) z tabulky user a seřaď podle id sestupně. Ten limit je ti asi jasnej a nejni podstatnej pro funkci výpisu.
ty jednoduchý uvozovky budou dost důležitý si myslim :-)
tcladin_nemaheslo
Profil *
NEdalo mi a zkusil sem v MySQL ten "-". Jo a fachčí to přesnej zápis je:

SELECT *
FROM `user`
ORDER BY - id
LIMIT 0 , 30

tedy bez uvozovek u -id!. Myslím že mi to s tim DESC taky nefachalo, něco mi to říká, ale řešil sem to už dřív a teď už nevim.
kukweb
Profil
diky moc, za chvilku odzkousim

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0