Autor Zpráva
Jont
Profil
Ahoj,
mám jeden problém s datem. V databázi mám u každého řádku uloženo datum ve sloupci typu timestamp a je to uložena tedy v tomto tvaru 2008-11-23 12:03:34. Chtěl bych to ale mít na webu v přijatelné české variantě, tak jsem zkusil použít tu funkci strftime takto:

echo strftime("%d.%m.%Y %H:%M:%S", "2008-11-23 12:03:34");


ale vypíše to chybu Notice: A non well formed numeric value encountered in C:\PHPWebServer\http_docs\web-nastroje\ruzne\zkusuz.php on line 10
01.01.1970 01:33:28


Jakto, že to nefunguje? Když tam ale místo toho data dám nějaké číslo (jakože ta doba od 1970), tak se to vypíše ok.
Můžete mi poradit?
mikul
Profil
Předtím dej
strtotime($datum);

a pak formátuj
Jont
Profil
Nj, to funguje. Ale není to nějaké špatné to takhle předělávat? Navíc se tím trošku zkomplikuje skript.
Ten původní zápis by ale měl fungovat, ne? Fakt to nechápu. Jinak ale dík za radu, v nejhorším to holt udělám takhle.
mikul
Profil
Nemyslím si, že by to bylo špatně. Když si pročteš http://cz.php.net/manual/en/function.strftime.php tak to tam taky taky mají. Když nemají zrovna čas ve formátu sekund od 1970 tak si ho tak převedou. Ale nevím jistě jestli je to nutné.
Jont
Profil
No mě by právě zajímalo, jestli to ostatním funguje. Můžete to prosím někdo vyzkoušet? Třeba to je něco s mou verzí php nebo mysql...
Jpnt
Profil *
Lidi?
Tomasds
Profil
Uvědomuješ si, že vytahováním vlákna porušuješ pravidla?

Jestli chceš jednou provždy vyřešit problém s ukládáním času, ukládej to v unix formátu, používej to i pro výpočty a jenom v případě, že to zobrazuješ, potřebuješ konvertovat, na to je fce date
Jpnt
Profil *
Ok, tak se nezblázni, jen by mě fakt zajímalo proč to nefunguje. Zařídím se tedy podle tvé rady, asi je to fakt lepší v tom unix time.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: