Autor Zpráva
Ghosting
Profil
Zdravím
včera jsem zkoušel rozběhnout script na upload fotografií,
Výsledný kód mám zde, ale mám problém se zpracováním.
Do toho scriptu jsem dal podmínku jen pro upload fotografií s koncovkou jpeg, dále zmenšení a přejmenování, a nakonec vytvoření adresáře dle aktuálně přihlášeného uživatele v CMS (toho si moc nevšímejte)
Problém nastává od lajny 24 až 40 (zakomentovano v kodu).
Nevite prosim Vas co mam na tom scriptu spatne?

<?php
//Vytvoreni adresare dle prihlaseneho uzivatele
if(isset($_POST['upload'])){
$user_dir="fotogalerie/user_gallery/"._loginname; if (!file_exists($user_dir))
{umask(0000); mkdir($user_dir, 0777);} 


 //Docasny soubor
 $uploadedfile = $_FILES['uploadfile']['tmp_name'];

//Uploadovani pouze obrazky s koncovkou jpeg
$uploadedfile = ($_FILES['uploadfile']['type']=="image/jpeg" ? true: false); 

//Podminka
if ($uploadedfile) { 

//Zkouska prejmenovani
$random_digit=rand(0000,9999); //kombinace nahodnych 4 cisel
$filename=$random_digit.$uploadfile; //nahodne 4 cisla + jmeno souboru
//Zkouska prejmenovani


//Zpracovani (Zde script selhava - zacatek)
$src = imagecreatefromjpeg($uploadedfile);
list($width,$height)=getimagesize($uploadedfile);


$newwidth=600;
$newheight=($height/$width)*600;
$tmp=imagecreatetruecolor($newwidth,$newheight);

imagecopyresampled($tmp,$src,0,0,0,0,$newwidth,$newheight,$width,$heig ht);



$filename = $user_dir."/".$_FILES['uploadfile']['name']; 
imagejpeg($tmp,$filename,100);

imagedestroy($src);
imagedestroy($tmp); 
//Zpracovani (Zde script selhava - konec)

{$output.="Soubor odeslán";}
} 
//Podimnka
else 
{$output.="Soubor je nesprávného typu"; } } 


$output.="<form action='' method='post' enctype='multipart/form-data'>";
$output.="<input type='file' name='uploadfile' size='30' />";
$output.="<input type='submit' name='upload' value='upload' />";
$output.="</form>";
?> 


Majkl578
Profil
{$output.="Soubor odeslán";}
} 
//Podimnka
else 
{$output.="Soubor je nesprávného typu"; } } 


toto je pokus o co? neni tam trosku moc slozenych zavorek?
krteczek
Profil
1. zapni si na začátku scriptu výpis chybových hlášek:
error_reporting(E_ALL);
vypíše ti všechny i zdánlivě nicneznamenající nesrovnalosti ve scriptu
2. přijdeš na to, že $uploadedfile a $uploadfile jsou dvě proměnné (je to překlep nebo záměr?)

3. pokud je to záměr tak: $uploadfile jsi nikde nenastavil ;)

zatím nejdu dál ve scriptu až co řekneš ;)
Ghosting
Profil
1. zapni si na začátku scriptu výpis chybových hlášek:
error_reporting(E_ALL);

Zapnuto, chyby se vypisou az pri odeslani formulare.

Promenne jsem upravil na $uploadfile (zamer to nebyl, preklep v puvodnim kodu :) )
Kdyz odeslu ten fofrmular tak se zobrazi hromada chyb.



Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: Unable to access 1 in /home/httpd/****/www/require/custom_hcm/upload.php on line 26

Warning: imagecreatefromjpeg(1) [function.imagecreatefromjpeg]: failed to open stream: No such file or directory in /home/httpd/****/www/require/custom_hcm/upload.php on line 26

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Unable to access 1 in /home/httpd/****/www/require/custom_hcm/upload.php on line 27

Warning: getimagesize(1) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/httpd/****/www/require/custom_hcm/upload.php on line 27

Warning: Division by zero in /home/httpd/****/www/require/custom_hcm/upload.php on line 31

Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in /home/httpd/****/www/require/custom_hcm/upload.php on line 32

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/httpd/****/www/require/custom_hcm/upload.php on line 34

Warning: imagejpeg(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/httpd/****/www/require/custom_hcm/upload.php on line 39

Warning: imagedestroy(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/httpd/****/www/require/custom_hcm/upload.php on line 41

Warning: imagedestroy(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/httpd/****/www/require/custom_hcm/upload.php on line 42
Ghosting
Profil
Ja myslel ze ta podminka je v poradku :D
Ghosting
Profil
Opravdu nikdo neví?
blaaablaaa
Profil
 //Docasny soubor
 $uploadedfile = $_FILES['uploadfile']['tmp_name'];

//Uploadovani pouze obrazky s koncovkou jpeg
$uploadedfile = ($_FILES['uploadfile']['type']=="image/jpeg" ? true: false); 


nedjriv do $uploadedfile das tmp_name ... a pak ho prepises na true/false?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0