Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
stix Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 7. 2005, 19:39:04
tak jsem nainstaloval nejnovejsi (teda aspon doufam) easyphp a at delam co delam, nemuzu dostat cestinu do mysql. nemel nahodou nekdo stejny problem?
|
||
stix Profil * |
#2 · Zasláno: 6. 7. 2005, 20:36:22
tak furt si s tim hraju a uz jsem zas o kousicek bliz. problem je asi v tomhle:
pri pristupu do databaze pres sve rozhrani v iso-8859-2 je vse v poradku. problem je pri pristupu pres phpmyadmin, do jehoz rozhrani at se snazim jak se snazim, nemuzu iso nastavit. nabizi mi to pouze utf; i kdyz v select_lang.lib.php je
a miliony dalsich, u vsech to nabizi jen ty utf. nicmene uz jsem si rucne pomahal dole na jinem miste,
tim jsem zmenil Znaková sada v MySQL: ISO 8859-2 Central European (latin2)... |
||
Havel-st Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 7. 2005, 21:09:35
já už to vzdal, stáhnul jsem si z archivu phpMyAdmin 2.5.7 a mám oba - teď přemýšlím, jestli přejít na utf-8, nebo čekat jestli v příštích verzích ...?
|
||
Časová prodleva: 29 dní
|
|||
marfig Profil |
#4 · Zasláno: 4. 8. 2005, 22:09:38
Zdravim vespolek, rozvrtal jsem si triadu, tak jsem mel duvod nainstalovat si nove senzacni EasyPHP, ale jak je vyse popsano, donutit phpMyadmina brat neco jineho nez UTF-8 je nadlidske. Doplnim jde o PHPMyAdmin 2.6.1 Kdyby jste nekdo vedel co s tim, budu nesmirne rad.
Jako prozatimni reseni vidim MySQL Front. Martin |
||
Časová prodleva: 8 dní
|
|||
Maros Profil * |
#5 · Zasláno: 12. 8. 2005, 12:52:58
Cestinu (latin2) do MySQL v EasyPHP lze nastavit nasledovne:
po kliknuti na ikonu EasyPHP v menu Konfigurace->MySQL vlozit pod radek bind-address=127.0.0.1 dalsi novyradek a na nej napsat default-character-set=latin2 pak vse funguje. Staci trochu zaGooglovat... |
||
Časová prodleva: 8 dní
|
|||
Osiris Profil * |
#6 · Zasláno: 20. 8. 2005, 17:41:44
Maros: Ani nevíš, jak jsi mi pomohl. Zagoogloval jsem a našel jsem tohle. Byl jsem úplně zoufalý, ale teď to maká. Díky.
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
marfig Profil |
#7 · Zasláno: 23. 8. 2005, 18:56:49
Bohužel vaši radost nesdílím, dopsal jsem ten řádek a phpmyadmin mi pořád nabízí jen a jen UTF-8. Dělám někde chybu?
PS: Restartovat easyphp jsem, zkoušel několikrát. Díky Martin |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0