Autor Zpráva
Honza5
Profil *
Ahojky,
Mam takovy dotaz -
pomoci formulare zadavam data do databaze a pak je zobrazuji. Ted si chci udelat administratorskou stranku kde mi vyjede pouze jeden udaj (to mam), a ten chci zase pomoci nejakeho fomulare zmenit a ulozit.
Potreboval bych poradit aby se mi data co chci zmenit robrazila primo ve formulari a ja je bud opravil a nebo ne a pak odeslal. Ted se mi sice zobrazi ale ne ve formulari.
Dekuji
krteczek
Profil
data už z databáze vytažena máš tak potom stačí je do toho formuláře vložit jako value hodnoty (většinou)
Honza5
Profil *
Jo tak nejak sem to zkousel ale asi mi to nejde, myslis takto?
value="<?php echo $zaznam['clanek'];?>"
Honza5
Profil *
echo " <form method='post' action=".$_SERVER["PHP_SELF"].">
Jmeno:<br><textarea rows='1' name='jmeno' cols='25'></textarea><br>
nadpis:<br><textarea rows='6' name='nadpis' cols='40' value=".$zaznam["nadpis"]."></textarea><br>
Váš vzkaz:<br><textarea rows='6' name='clanek' cols='40' value".$zaznam["clanek"]."></textarea><br>
</form>

";

Tak takhle to mam ale formular se mi vypise stejne prazdny, nevi nekdo co s tim?
OnZ
Profil
Honza5
Napiš i jakým spůsobem vypisuješ

já použí vám toto
krteczek
Profil
<?php
      $txt = <<< EEE
<form method='post' action="{$_SERVER["PHP_SELF"]}">
Jmeno:<br><input type="text" name="jmeno" cols="25" value="{$zaznam["jmeno"]}"><br>
nadpis:<br><textarea rows='6' name='nadpis' cols='40'>{$zaznam["nadpis"]}</textarea><br>
Váš vzkaz:<br><textarea rows='6' name='clanek' cols='40'>{$zaznam["clanek"]}</textarea><br>
</form>
EEE;
      echo $txt;
?>

pamatuj:
1. místo EEE můžeš použít jakoukoliv kombinaci znaků, která se v textu nevyskytuje
2. ihned za počáteční EEE musíš dát enter.
3. končí se stejnou sekvencí znaků, nesmí před ní být žáden prázdný znak, následuje středník a pokračovat můžeš na dalším řádku
4. proměnné se zapisují mezi složené závorky{$proměnná}
5. pro jméno stačí input s type text
6. textarea nemá value. text se vkládá mezi počáteční a koncový tag
Honza5
Profil *
Super tak bylo to tou textareou...Ted uz to tam mam...
Ted teda jenom kdyz to pak odeslu do databaze tak se mi to odesle ale jako uplne novy zaznam s novym ID, jak bych to mel odesilat aby se zmenili pouze hodnoty krome id a nevytvoril se novy zaznam?
Honza5
Profil *
Takto to odesilam ale nic to neudela, zrejme je chyby v Id kdyz ho mam nastavene jako primarni a auto_inc...

<?php

include "config.php"; // zde je include souboru s konstantami
mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
mysql_select_db(SQL_DBNAME);
mysql_query("set names 'cp1250'");
$vysledek=mysql_query("insert into aktuality (id, cas, clanek, jmeno, nadpis) values (".$_POST["id"].",".time().",'".$_POST["clanek"]."','".$_POST["jmeno"] ."','".$_POST["nadpis"]."')");
$path= 'http://' . $_SERVER['SERVER_NAME'] . dirname($_SERVER['SCRIPT_NAME']) . '/aktuality.php';
Header("Location:".$path);
exit;

?>
krteczek
Profil
Když upravuješ záznam, tak znáš jeho ID. To id si ulož do skrytého inputu a při ukládání ho použij :)
$d = "UPDATE `table` SET `jmeno` = " . dbOsetri($jmeno) . ", ... WHERE `id` = " .(int)$id . " LIMIT 1";

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0