Autor Zpráva
crossbone
Profil *
Zdravim,
potřebuju poradit s jedním dotazem, mam v databázi tabulku s takovouto strukturou
id - int & autoincrement
user - int
produkt - int
kolik - int

a teď bych rád dostal všechny idčka všech řádků co mají stejný číslo user a produkt tzv. duplicity podle těchto dvou sloupců, to se mi povedlo tímhle dotazem
SELECT id,kolik FROM users_slevy GROUP BY produkt,user HAVING (count(produkt)>1 AND count(user)>1)


jenomže, problém je vtom, že bych ten dotaz potřeboval ještě vytunit tak, aby mi vracel ty "starší" údaje, čili s menším ID a on mi spíš vrací to, na co má zrovna chuť..

předem moc díky za pomoc snad jsem to vysvětlil dobře
ninja
Profil
Co presne mate na mysli tim "starší" údaje, čili s menším ID. Jake starsi, mensi ID? Mensi (starsi) nez co?
crossbone
Profil *
dejme tomu že tam jsou 2 duplicitní údaje s těmito hodnotami
1. údaj: id=2, user=3, produkt=7, kolik=0
2. údaj: id=7, user=3, produkt=7, kolik=12


a ten dotaz výše, mi vrátí například ten druhý údaj - protože je tam dvakrát podle té podmínky... no ale já bych rád aby mi vrátil ten první údaj s nižším ID, každopádně jsem to nakonec vyřešil jinak a ani tam duplicity nepoužívám... teď už to je jen tak pro zajímavost

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0