Autor Zpráva
srigi
Profil
Rad by som v svojej aplikacii v administracnom menu integroval nieco ako statistiku navstevnosti. Kcem sa Vas opytat, ci ma zmysel (ide mi hlavne o pohodlnost zakaznika).

Moja aplikacia ma vdaka pouzitiu FW jeden vstupny bod, takze logovaciu funkciu mozem umiestnit iba do jedneho bodu v aplikacii a bude mi chytat kompletny "provoz" (aj Err404).

Malo by to byt jednoduche, ziadne JS na strane klienta - meranie poctu navstev, zobrazenych stranok, GeoIP, cas na stranke, browsery. Kvoli absencii JS nebude rozlisenie a farebna hlbka, toto sa bohuzial neda obyst (nie je mozne aby co i len titulna stranka odoslala hodnoty z JS - trebalo by FORM).

Kazdopadne ma zmysel totok pisat (zaujima ma nazor niekoho co sa touto cestou niekedy vydal), ako vravim, ide mi JS nezavislost a jednoduchu dostupnost v admin. rozhrani.

THX za nazory.
tiso
Profil
srigi - určite nájdeš hotové skripty, služby, alebo návody ako na to. Výhoda vlastného riešenia je v tom že robí presne to, čo chceš...
bohyn
Profil
Logovaci systemy sem delal dva, ale nikdy ne takhle do hloubky. Kazdopadne jestli mas pristup k logum (pokud ne pozadej admina) tak nemusis nic cpat do stranek a jen analyzovat log. V nem je (nebo muze byt) vsechno co potrebujes. Mimo jine zaznamenava i chyby 500 coz scriptem na strance nechytis.
srigi
Profil
bohyn
K Apache logom pristup nemam, kcem analyzovat iba $_SERVER (USER_AGENT, REMOTE_ADDRESS, REQUERST_URI a pod.) To na meranie navstevnosti staci. Ako chyby ma staci detegovat iba #404 spolu s REQUEST_URI.

Predpokladam, ze userom budem posielat cookie na identifikaciu a nastavovat vsetkym session, aby slo odlisit nove navstevy, navstevy od zobrazenia stranok.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: