Autor Zpráva
Asuba
Profil *
Jde nějak vložit PHP kod do javascriptu?
Měsíček
Profil
Proč to nevyzkoušíš? Upadne mi tužka když ji pustím?
ixiik
Profil
Asuba
Pleteš do hromady dvě naprosto odlišné věci. PHP se vykonává na straně serveru, JS na straně klienta.

Takže pokud chceš pomocí JS vykonat nějak PHP script, tak se musíš nějak dostat zpět na server. Běžně se to děá třeba AJAXem.
mikul
Profil
Ale vykonat PHP v JS ti projde. Nevím co v čem chceš udělat.
Asuba
Profil *
jo díky a nešlo by nějak zařídit aby se nějký script v php aktualizoval pomocí javascriptu nebo jakoliv aby se aktualizoval jeom ten script??? mám odpočet času v php a potřeboval bych aby se to aktualizovalo....
TFSi
Profil
Asuba
Vše je zde
panther
Profil
Asuba
a je nutné kombinovat PHP a JS?

Odpočet se dá udělat i pomocí JS, nebylo by to v daném případě jednodušší? Samozřejmě záleží, čeho chceš dosáhnout, ale to z tvých informací není zcela zřejmé..
Asuba
Profil *
takže ajaxem.... o tom sem přemýšlel vím co asi ajax umí, ale nemám s ním žádné zkušenosti mohl byste mi někdo napsat jak to použít ??
panther
Profil
Asuba
mohl byste mi někdo napsat jak to použít ??
asi si budeš něco přečíst..
Asuba
Profil *
panther: potřebuji odpočet času(dejme tomu 10 minut) tak aby se po zavření okna prohlížeče čas nadále odpočíval, měl sem jednoduchý skript v java scriptu kde se pomocí php z databáze bral konečný čas a v js se od toho odpočítával aktuální čas(odčítali se pouze minuty) a v případě že konečný čas měl být přes hodinu od aktuálního času nastal problém ted sem udělal dobrý odpočet v php a chybí mi ta aktualizace
Nox
Profil
Asuba
Nevím 100% přesně co potřebuješ, ale AJAX by asi neměl být třeba. Stačí mít v té db (píšeš, že se používá) čas startu a čas konce
Při příchodu na stránku se přes PHP dá do JS proměnných čas, který už vypršel a čas zbývající a odečítání mezi tím pak už obstará JS.
Bubák
Profil
A co tak počáteční čas zapsat do db, nebo do cookie?

Technické poznámka: AJAX ti nepůjde, pokud zavřeš stránku.
grimword
Profil
ulozit cas prvniho otevreni do MySQl, pri druhe navsteve vytahnout a pokud uplynulo jiz deset minut, vykonat pozadovane operace + zobrazit korektni vysledek, popr. pouzit cron (celkem silene reseni)
Nox
Profil
Cron je opravdu šílený, na toto ne :)
Asuba
Profil *
Hele lidi, dělám tedkom takový amaterský projekt, je mi 13 let a zkouším programovat web programuju už od nákejch 10 let a tímto projektem si chcu vylepšít zkušenosti atd... byl bych rád kdyby mi někdo pomoh stačila by náká grafika nebo nějaký věci jenom abych na to nebyl sám, pokud byste měli zájem napište mi na ICQ 206-923-144
Měsíček
Profil
Za tři roky jsi nezjistil, že web se neprogramuje, ale kóduje? A trochu slušnosti by taky neuškodilo .. proč plevelíš cizí vlákno a nezaložíš si své vlastní?
Bubák
Profil
Měsíček
Asuba si plevelí vlastní vlákno, na nový prolém by si měl založit nové vlákno.
Asuba
Profil *
co to plevelím?
Majkl578
Profil
Měsíček
to jsou mi ale novinky. a co je php? kodovaci jazyk snad? ne, je to scriptovaci programovaci jazyk.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: