Autor Zpráva
Felix
Profil *
Ahoj, delam si webove rozhrani pomoci ktereho vkladam data do tabulky mysql a ty pak nasledne zobrazuji. Data vkladam pomoci formulare a jedna se hlavne o text Vse se mi povedlo, akorat ted nevim jak udelat aby kdyz zadavam text ve formulari, ktery treba odentruju tak aby mi to pak vyjelo z databaze taky odentrovane. A nebo kdybych chtel cast vety mit treba tucne jak to zadat aby se mi to spravne nahralo do mysql a pak i spravene zobrazilo?
Moc dekuji
ninja
Profil
Nekolik moznosti:

1. Nejaky JS editor, do databaze budes ukladat uz predgenerovane HTML (Napriklad TinyMCE).
2. Vlozis tagy do formulare (at uz html, Texy, bbcode, atd.).
3. Spokojis se na vystupu s tim odradkovanim pomoci PHP funkce nl2br();
deader
Profil *
Ja to delam ze pri nahravani pouziji
str_replace("
"," !!! ")
, tedy nahradim enter 3 vykricniky a ty pak pri zobrazeni opet str_replacuji zpatky.
deader
Profil *
ted jsem zjistil ze to jde i primo takhle:
pred nahranim staci:
$text=str_replace("
","<br>",$text)
Jack Finger
Profil
deader
Co takhle
$text=str_replace("\n","<br>",$text);
?
Anebo prostě jednoduše
$text=nl2br($text);
.
deader
Profil *
Ja jsem nikdy nevedel co to znamena to /n, tak dik ted uz to vim. Ale jde i to "
".
Jack Finger
Profil
deader
\n = nový řádek v PHP

Ale jde i to "
".

Jde, ale nevím, nakolik je to spolehlivé.
Felix
Profil *
Muzu jeste dotaz?
Ja bych chtel ale abych do formulare mohl psat pouze text bez html znaku. To udelam teda tak jako ze ten formular budu cely psta pomoci toho editoru TinyMCE.
A nebo to lze i bez editoru , ybch mel nekde tlacitko ze chci ten text bud zviraznit nebo zmenit barvu atd. Ale hlavne abych tam nepsal Html.
Diky
Hitman
Profil
Chceš tlačítka, jako tady na diskusi, nebo když kliknes na B, tak aby byl text tučně i v editoru?
Felix
Profil *
Spis asi aby se ten text rovnou zviraznil, ci zmenil barvu a aby treba kdyz dam entr tak to i entr udelalo pak pri vystupu
Hitman
Profil
Tak na to pouzij nejaky editor.
TinyMCE znam, je to dobry editor, ale vadi mi, ze kdyz chci vlozit html, například z video z youtube.com, tak si kód upraví, takže video nefunguje. Možná je to chyba jen ve verzi, kterou používám, nebo v nastavení.
Felix
Profil *
A kdybych to chtel jako je to tady na diskuzy, tak bych to mel delat jak?
keeehi
Profil
pomocí javascriptu se do textarea vkládá pár znak (např. [ b ] [ / b ]) které se uloží do databáze a při výpisu se pak přeloží do klasckého HTML

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0