Autor Zpráva
Mufna
Profil
Zdravím Vás. Jak mám do "index.php" předat hodnotu proměnné, která je výsledkem skriptu umístěného v "lib/skript.php".

mám "index.php" nějak takto:

<?php
   require_once("libs/skript.php");
   switch($promenna_ze_skriptu]) {
       case "0": nějaká činnost; break;
       case "1": nějaká činnost; break;
       default:  nějaká činnost;
   }
?>


Proměnná má po provedení skriptu celočíselné hodnoty - 0,1,2 atd., max. zatím 5. Případně bych rád nějak jednoduše ošetřil, že mi stačí jen dva případy výsledku - tak jak je to naznačeno v "index.php" - když hodnota bude rovna 0 -> proveď něco, když hodnota bude > 0 -> proveď něco jiného.

Jen bych nechtěl používat SESSION.
grimword
Profil
v tom pripade COOKIES nebo preposilat pres url a brat metodou GET
Taps
Profil
Mufna
a proč ne session. Myslím si že session jsou daleko bezpečnější než Cookies a odesílání prostřednictvím get
Leo
Profil
Vsak Vas puvodni skript vyhovuje tomu, co chcete ne? Pokud v libs/skript.php priradite promenne nejakou hodnotu, pak se k ni v index.php dostanete, protoze libs/skript.php vkladate pres require, v cem je problem? Leo
Mufna
Profil
Leo
Vsak Vas puvodni skript vyhovuje tomu, co chcete ne?
Ano, je to tak. A díky, že jste mě na to upozornil, možná bych nad tím jinak začal bádat úplně nesmyslně. Chybu jsem udělal, že jsem neošetřil, když hodnota je jiná než 0 a 1

BTW, jde ve switchi nějak kumulovat hodnoty větší než 0, tedy aby switch obsahoval 2 case - jednou pro hodnotu 0 a pouze jednou pro hodnoty 1 a vyšší ?
Mufna
Profil
Tak už jsem to "kumulování hodnot" vyřešil. Díky všem, hlavně Leovi

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: