Autor Zpráva
zaciatocnik
Profil
Pardon uz som sa to snazil pisat s mojim problemom ale nikto mi neporadli tak skusim stastie ved za to nic nedaam.
Tak skusal som rozne program na to aby som mohol mat PHP zobrazovane na mojom PC zacal som s programom EasyPHP, dalej vertigo a teraz som skusal wampserver ale samozrejme som skusal instalovat osobitne appache mysql a neviem co vsetko ale aj tak pri ani jednom z tichto programov mi to nejde , uvediem priklad:" Teraz skusam stastie s programom WampServer , ked zapnem program otvorim prehlidac napisem http://localhost vsetko ide v poriadku ale ked nahram do zlozky www/skuska.php nahram subor skuska.php a tento subor obsahuje dany kod <php echo "Skuska" ; ?> skusal som aj <? echo "skuska" ; ?> ale nejde nic neviem ale skusal som si stahovat hotove kody zo stranky jaknaweb.com ale ked sa snazim zistit ci mi idem alebo zobrazy prehliadac PCH scritpt vzdy je tam prázdna obrazovka a ked sa pozriem do zdrojoveho kodu cez prehlliadac je cely PHP script napisany takou cervenkastou farbou a uz som zufaly proisim o pomoc ci niekto nevie v com je problem ... moc diiiik
Měsíček
Profil
Počkat .. pomalu. Vytvoříš si soubor "skuska.php" v adresáři www, který je ve složce kde je nainstalovaný WAMP. Obsah souboru "skuska.php" je <?php echo 1; ?> a pokud se snažíš to zobrazit (http://localhost/skuska.php) tak se ti zobrazí ve zdrojovém kódu "celý kód" a nebo se ti vypíše "1"?
zaciatocnik
Profil
vypise cely kod <?php echo "1"; ?>
Měsíček
Profil
Jseš si jist, že všechny programy (i ty co jsi zkoušel sám (apache, mysql ..)) jsi odinstaloval před tím, než jsi nainstaloval WAMP? (případně služby?) Mohlo by se to bít.
zaciatocnik
Profil
na 100% som vsetko odinstaloval a port 80 je tiez volny takze nwm preco to nejde :-((((((((( neevies este nieco v com by to mohlo byt?
Měsíček
Profil
Ještě by stálo zato se mrknout jestli je spuštěný Apache a jestli ne, tak mrknout do error_logu proč.
zaciatocnik
Profil
tak v tom error blogu je napisane toto:



[Fri Nov 28 23:58:04 2008] [notice] Apache/2.2.8 (Win32) PHP/5.2.6 configured -- resuming normal operations
[Fri Nov 28 23:58:04 2008] [notice] Server built: Jan 18 2008 00:37:19
[Fri Nov 28 23:58:04 2008] [notice] Parent: Created child process 3516
[Fri Nov 28 23:58:04 2008] [notice] Child 3516: Child process is running
[Fri Nov 28 23:58:04 2008] [notice] Child 3516: Acquired the start mutex.
[Fri Nov 28 23:58:04 2008] [notice] Child 3516: Starting 64 worker threads.
[Fri Nov 28 23:58:04 2008] [notice] Child 3516: Starting thread to listen on port 80.
[Fri Nov 28 23:59:48 2008] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Fri Nov 28 23:59:48 2008] [notice] Child 3516: Exit event signaled. Child process is ending.
[Fri Nov 28 23:59:49 2008] [notice] Child 3516: Released the start mutex
[Fri Nov 28 23:59:50 2008] [notice] Child 3516: All worker threads have exited.
[Fri Nov 28 23:59:50 2008] [notice] Child 3516: Child process is exiting
[Fri Nov 28 23:59:50 2008] [notice] Parent: Child process exited successfully.


Moderátor DoubleThink: Stačí log za jedno spuštění, ne za uplynulých 50 let.
kletely
Profil
zaciatocnik
Asi náš XP alebo Vistu že? Ak áno tak si správca počítača? Lebo aj niekedy to nefunguje.
zaciatocnik
Profil
teda ak som spravca pocitaca a mam XP tak si mam vytvorit este jeden profil ??? samozrejme nesmie byt spravca pocitaca
kletely
Profil
teda ak som spravca pocitaca a mam XP tak si mam vytvorit este jeden profil
Nie, len ak niesi spravca tak ti nepobeží Apache.

Nemusíš dávať „???“ na koniec otázky :) úplne stačí jeden.
zaciatocnik
Profil
:-D hmm ale jja som spravca pocitaca
DoubleThink
Profil *
Jseš si jist, že všechny programy (i ty co jsi zkoušel sám (apache, mysql ..)) jsi odinstaloval před tím, než jsi nainstaloval WAMP? (případně služby?) Mohlo by se to bít.
Těžko, Apache očividně funguje

Asi náš XP alebo Vistu že? Ak áno tak si správca počítača? Lebo aj niekedy to nefunguje.
Zcestná informace

Těžko můžeme poradit. Syntaktická chyba v konfiguraci není, jak máš nastavený modul php nevíme.
zaciatocnik
Profil
smiem sa opitat ako to zistim? ten modul php
zaciatocnik
Profil
ale aj tak by to malo ist ked mi otvori uvodnu stranku po zadami localhost do prehliadaca ale vlastna stranka ktoru vytvorim tak nejde a vsetko je urobene spravne :-(
AlešD
Profil
[#11]

Máš v konfiguračním souboru apache "\conf\httpd.conf" provedeny následující změny, pokud tedy používáš PHP jako modul apache?
- DirectoryIndex index.html index.htm index.php
- LoadModule php5_module "c:\tvoje...cetsa\php5apache2_2.dll"

a popřípadě ještě: AddType application/x-httpd-php .php

Zároveň si ověř, že apache skutečně považuje za localhost adresář c:/www/ je skutečně rootem:
- DocumentRoot "C:/www/"

Pak restartuj apache.

Jo, a jako testovací soubor je lepší použít následující kód, který (v případě úspěchu) vypíše aktuální nastavení PHP a slouží pro další konfiguraci modulů PHP:
<?php
  phpinfo();
?>
zaciatocnik
Profil
hmm tak vsetko som urobil vsetko je v poriadku urobil som php subor info.php s timto kodom <?php
phpinfo();
?> tento subor pekne nacita vyskocia tam tabulky tie informacie o PHP ale ked skusim otvorit inu stranku tak ta uz nejde takze uz fakt neviem :-(
AlešD
Profil
[#16]

No sláva, PHP jede.

takže do c:/www/ dát soubor skuska.php s obsahem <?php echo "Skuska"; ?> a spusti v prohlížeči :

localhost/skuska.php

funguje?
zaciatocnik
Profil
a nemohol by si mi poslat tie subori .conf
zaciatocnik
Profil
a nemohol by si mi poslat tie subori .conf. A este ak ide ta stranka info.php ktora obsahuje <?php
phpinfo();?> tak to znamena ze je vsetko v poriadku a ze vsetko funguje?
zaciatocnik
Profil
ne nejde stale to je take iste ako to bolo na zaciatku az na to ze ide akurat to <?php
phpinfo();
?>
zaciatocnik
Profil
nechapem tomu vobec som uz zufaly
AlešD
Profil
Můj httpd.conf by ti byl asi k ničemu. Navíc jsou tam moje soukromá nastavení, která bych nerad sdílel :-)

Pokud funguje to s tím phpinfo(), mělo by být všechno v pořádku a fungovat. Jenom je si potřeba uvědomit, ža apache vidí jako root adresář to, co má napsané v proměnné DocumentRoot. Takže pokud je např. c:/www/pokusy/skuska.php je nutné zadat do adresního řádku prohlížeče:

localhost/pokusy/skuska.php

Protože už pomalu půjdu na pivo, dám tady odkaz k všeobecně populárnímu Hulánovi, který má docela dobře popsanou instalaci apache, php a mysql ve windowsech:

http://myego.cz/item/instalace-apache-mysql-a-php-na-windows

P.S.: podle toho návodu jsem to instaloval už asi 20x a docela spokojenost, aspoň na nic nezapomenu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0