Autor Zpráva
pito
Profil
Zdravim,

Mam losovaci soutez kde si uzivatel tipne 5 cisel z 40 a odesleto do db.A ja bych chtel aby kdyz vypisu vysledek tedy provedu losovani hry a zapisu to do db kde to zkontroluje vypise to na strankach kdo co chytil treba to cislo co chytil se zabarvi nejak.A tim budu mit aj ja prehled kdo chytil kolik cisel.Asi to je dost slozite nebo ne?
svadla
Profil
Ptas se jestli je to slozite? Ne, ale zalezi na znalostech.
Prosim pouzivej carky ve vete.
pito
Profil
proč mi nikdo nechce poradit.Prosím
pito
Profil
Jak bych to měl udělat.Nevím jak na to
panther
Profil
pito
proč mi nikdo nechce poradit.Prosím
Jak bych to měl udělat.Nevím jak na to
podívej se na časy tvých příspěvků. Nikdo tu není nucen odpovídat ti ihned, ba co víc, nikdo ti tu nemusí odpovídat vůbec.

Ber to prosím na vědomí.
pito
Profil
no jo no ale kdyz tu tedka odpovidate na neco jineho nez by jste mi poradily
Radek003
Profil *
Co takhle nahradit text (třeba číslici 5) za řetězec, tedy otagovaný text (<font color=red>5</font>)?
Zkus si najít něco o funkcy str_replace v php
Radek003
Profil *
oprava - funkci - jsem natvrdlej :-)
sirkubador
Profil *
Je to vcelku jednoduché.
Provede se losování.
Vypíšou se z db pomocí cyklu jednotlivé losy uživatelů s jejich jmény. V onom cyklu bude další cyklus, který bude vypisovat čísla (1-40) a pokud bude iterátor s číslem (1-40) roven tomu, které uživatel označil v losu obalí se do nějaké barvy.
pito
Profil
sirkubador

no prave tohle potrebuji presne jsi to napsal.Ale jak to mam udelat.
peta
Profil
pito
:)))
Losovani se vzdy provadi michanim. Vytvoris si pole, naplnich hodnotami a provedes promichani.
Zpusoby michani, trideni jsou asi takoveto:
http://www.volny.cz/peter.mlich/sorting.htm#pptop

- bud zamenis 2 nahodne vybrane hodnoty z tohoto pole
- nebo vyberes z pole hodnotu, ulozis do jineho a smazes ji z puvodniho, v php tusim array_unset() . provedes nove random s novou delkou pole
- nahodne vygenerujes cislo, porovnas s polem nalezenych cisel a bud vygenerujes nove cislo ne ulozis do pole. Ale to se ti muze pri malem poctu zacyklit, proti michani
- atd

Tusim, ze pod cz.php.net/array bys nasel funkci, ktera array promicha nahodne.
Pokud tam neni, da se udelat to, ze naplnis pole A hodnotami 1-n, pole B nahodnymi cisly a pouzijes multisort, ktery seradi pole A podle pole B, cimz dostanes tez skoro nahodne promichani.
pito
Profil
Ty jo trochu sila na me :)
Joker
Profil
peta
Tusim, ze pod cz.php.net/array bys nasel funkci, ktera array promicha nahodne.
Ta funkce je shuffle(array)

Čili by asi stačilo mít pole čísel 1-40, udělat shuffle a vzít třeba prvních pět.
No a pak možná udělat pole třeba $vybrana, kde by se ta vybraná čísla vzala jako indexy... třeba kdyby bylo vybrané číslo 15, tak $vybrana[15] = 15 ...a takhle by se tam dalo všech pět čísel.
A potom jen získat čísla tipovaná uživatelem a pro každé if($vybrana[$cislo] > 0) - tak se trefil, jinak se netrefil.
pito
Profil
hm porad nevim jak to udelat jsem zacatecnik a nemam moc predstavy jak to mam udelat.Snazim se a nejde to.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: