Autor Zpráva
inazia
Profil *
mozek mi to nebere, nechapu to a hledala jsem to hodiny po netu i tady.
Jak proboha zpracovat checkboxy?

Dam vam priklad ktery resim, takhe to vypada v databazi

id nazev
1 anicka
2 peta
3 dana
4 hana
5 lada
6 klara
.....

a ted potrebuju udelat klasicke checkboxy, ktere se budou zaskrtavat a nevim jak, resp
<input type="checkbox" name=" ??? ">
nevim jak pouzit name k jednoduchemu zpracovani..Ve vysledku bych totiz potrebovala retezec *1(idanicky)*3*4*6*123*....
to to budu muset udelat takto?
<input type="checkbox" name="anicka">
<input type="checkbox" name="peta">
<input type="checkbox" name="hana">
....
a udelat podminku, ze pokud bude anicka kladna, tak pridam jeji id do retezce a pokud nebude kladna, prdim na ni a takhle kazde jmeno? vazne to nejde udelat jednoduseji? To mi nejde do hlavy proste:(
Majkl578
Profil
name="mujboxik[1]"
name="mujboxik[5]"

a v php:

array $_POST['mujboxik']; //s hodnotami 1 a 5 v poli
inazia
Profil *
tak jsem to zkusila....

if($_POST['submit']):
$array = $_POST['tag'];
echo $array[0];
echo $array[1];
echo $array[2];
endif;

echo"<form action=\"pokus.php\" method=\"post\">

<input type=\"checkbox\" name=\"tag[1]\"> <br />
<input type=\"checkbox\" name=\"tag[2]\"> <br />
<input type=\"checkbox\" name=\"tag[3]\"> <br />
<input type=\"submit\" value=\"Změnit údaje\" name=\"submit\"></form>";

a nejak to moc nefunguje asi rekla bych :(
kdyz je checkbox zaskrtly, tak vypise on a kdyz neni, tak nevypise nic (mluvim o echo na 3.-5.radku), hmm, kde je chyba:( ?
TFSi
Profil
kdyz je checkbox zaskrtly, tak vypise on a kdyz neni, tak nevypise nic (mluvim o echo na 3.-5.radku), hmm, kde je chyba:( ?

To je správné chování.

Teoreticky by mělo stačit něco jako
foreach($_POST['tag'] as $key => $value) {
 echo $key . '->' . $value;
}

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0