Autor Zpráva
Kcko
Profil
Když si chci vložit odkaz na obrázek z cizího webu =>

žádný problém.

Tento způsob se mi nelíbí

1/ Uživatel nemusí vůbec vložit správnou adresu a pak se nezobrazí nic
2/ Vloží příliš velký obrázek ( široký, vysoký, datově náročný ) a pak se může rozpadnout web nebo se bude stahovat otevřené vlákno příliš dlouho.

Chci si něco podobného zavést ve svém diskusním fóru a přemýšlím nad něčím lepším. Jednou z možností je si obrázek uložit k sobě na server a pak zobrazovat jej. Ale to až v nouzi nejvyšší ... ( bude mi zbytečně růst objem dat na serveru a i když mám povoleno 5 GB tak mi to prostě nejak vadí ...)

Je něco lepšího?
kletely
Profil
Kcko
Je něco lepšího?
Odkaz.
DoubleThink
Profil *
Proveď kontrolu vloženého odkazu:

ad 1/ kontrolou http hlaviček
ad 2/ jeho načtením a kontrolou rozměrů
Kcko
Profil
Proveď kontrolu vloženého odkazu:
ad 1/ kontrolou http hlaviček
ad 2/ jeho načtením a kontrolou rozměrů


No ano o tom jsem mluvil. Rozhodne bude lepsi si to k sobe ulozit na server a pak zobrazovat od sebe nez to neustale pri kazdem prohlizeni topicu delat znova.
igamenir
Profil
1/ můžeš ověřit existenci
2/ dát obrázek do automaticky scrolovaného divu
2/ obrázek stáhnout, zjistit rozměry a pokud je moc velký, tak nahradit odkazem. ale nevím jestli jde u všech typů zjistit potřebné údaje
Kcko
Profil
2/ dát obrázek do automaticky scrolovaného divu

Sikovna vec, to by mne nenapadlo. Diky.
Str4wberry
Profil
Reakce na Kcka:
Uživatel nemusí vůbec vložit správnou adresu a pak se nezobrazí nic
Potom to bude jeho problém. Nebo můžeš kontrolovat jeho existenci.

Vloží příliš velký obrázek
To můžeš taktéž kontrolovat při odeslání.

a pak se může rozpadnout web
Lze zajistit, aby se nic nestalo. Na to bychom diskusní fórum potřebovali vidět.

nebo se bude stahovat otevřené vlákno příliš dlouho
Nebude. Na obrázky se nečeká.
Medvídek
Profil
Teď řeším stejný problém,
Ad 1) file_exist určitě nefunguje na vzdálený server, dá se použít jiná fce ?
Ad 2) obrázek stáhnu jedině přes curl :( Ten mam na serveru zakázaný :( Nějaká jiná možnost ?
Kcko
Profil
Potom to bude jeho problém. Nebo můžeš kontrolovat jeho existenci.
Nebude. Na obrázky se nečeká.


- Jeho problem mozna, ale muj taky, nepotrebuju aby mi web ukazoval neexistujici obrazky
- Myslel jsem to tak, ze pokud to bude nejaky trouba a vlozi mi tam 5 MB fotku obrazku svoji dovolene tak to nebude nic extra pri rychlosti nacitani ...


Ale myslim, ze jsem posbiral dostatek informaci a mam predstavu jak to udelam.
Jan Tvrdík
Profil
Medvídek
http://cz.php.net/manual/en/function.fsockopen.php?
Medvídek
Profil
Jan Tvrdík
Děkuju moc, toto funguje nádherně :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: