Autor Zpráva
Venushja
Profil
zdravim vas lidi uz asi 1 den a aky drobny delam script ale furt mi to hazi chybu v T_STRING ale vubec tu chybu nemuzu najit Pouzivam PsPad ale stejne nevim kde je chyba :-(
<?
$bb = MySQL_Query("SELECT * FROM obchod ORDER BY `id` DESC");
$uu = MySQL_Query("SELECT count(*) FROM obchod");
$tt=MySQL_Fetch_Array($uu);

while ($db= MySQL_Fetch_Array($bb)):

switch ($_GET[id]){
  case $db[id] :
    echo '<title>Obchod : '.$db[nazev].'</title>
    <input value="               Zpět               " onclick="JavaScript:history.back()" type="button" class="input"><br><br>
<table border="1" bordercolor="white" cellpadding="5" cellspacing="0" width="50%">
<tr>
	<td width="25%"><center><font size="2">Věc : '.$db[nazev].'</td>
                <td width="25%"><center><font size="2">Email : '.$db[email].'</td>
</tr>
</table>
<table border="1" bordercolor="white" cellpadding="5" cellspacing="0" width="50%">
<tr>
                <td width="50%"><center><br><font size="2"><img src="'.$db[obrazek].'" height="150" width="150"><hr>'.$db[popis].'<br><br></div></td>
</tr>
</table>
<table border="1" bordercolor="white" cellpadding="5" cellspacing="0" width="50%">
<tr>
                <td width="25%"><center><font size="2">Pridal : '.$db[jmeno].'</td>
	<td width="25%"><center><font size="2">Cena : '.$db[kolik].' Kč</td>
</tr>
</table><br>
';
 if($vasejmeno=="" or $vasemail=="" or $vaseadresa==""){
 echo'
<table border="1" bordercolor="white" cellpadding="5" cellspacing="0" width="50%">
<tr>
	<td width="50%"><center><font size="4">Formulář k zakoupení věci : '.$db[nazev].'</font><br><br>
	<form method=post>
  <font size="2">Vaše Jméno:<br>
  <input type="text" name="vasejmeno" class="input"><br>
  Váš Email:<br>
  <input type="text" name="vasemail" class="input"><br>
  Váše Adresa:<br>
  <input type="text" name="vaseadresa" size="50" class="input"><br>
  <br>
  <INPUT type="submit" value="Koupit">
  </form>';
  }else{
  $text="Věc '.$db[nazev].' Koupena
 
  Prosím Čekejte na Odpověd od '.$db[jmeno].'. 
  
    Automaticka odpoved Obchodu na www.pkde.tym.cz
      ";
  $text2="Vasí věc '.$db[nazev].' si někdo chce koupit.
  
  Jeho Jméno : ".$_POST['vasejmeno']."
  
  Jeho Email :".$_POST['vasemail']."
  
  Jeho Adresa : ".$_POST['vaseadresa']."
  
  Odepiste mu co nejrychleji aby jste se dohodly na poslání peněz.
  
  Automaticka odpoved Obchodu na www.pkde.tym.cz "; 
  
  mail("$vasemail", "Koupení věci $db[nazev]","$text", "From:$db[email]")
  mail("$db[email]", "Koupení věci $db[nazev]","$text2", "From:$vasemail")
  echo" Zakoupeno Kouknete prosím na email";
  };
  
  
  
   </td>
   
};


    break;
 default:
echo"<br>";

break;

};
endwhile;
?>


Nepomuze mi prosim nekdo uz si fakt nevim s tim rady.
Dekuji.
joe
Profil
Switch máš ukončený na řádku 73 (beru říslování tady na diskuzi). Nedostane se ani na break a default: ... a používej nějaký lepší editor :)
Venushja
Profil
joe
Me se Pspad Zda jako nejlespi :-D
Skusim a pak napisu :-D
Edit : No tak furt to samy odkazuje me to na radek s timto
mail("$db[email]", "Koupení věci $db[nazev]","$text2", "From:$vasemail")

a porad nevim kde je chyba :-(
I am
Profil *
Chybí ti tam středníky!
mail("$db[email]", "Koupení věci $db[nazev]","$text2", "From:$vasemail");
Venushja
Profil
I am
Diky ti moc ono to funguje Jakto ze jsi si toho tak rychle vsimnul?
joe
Profil
Venushja
To "jako" to vysvětluje :-) Doporučuju NetBeans pro PHP :-)

Řádek by měl být spíš takhle

mail($db['email'], "Koupení věci " . $db['nazev'], $text2, "From:" . $vasemail );

Hlavně tam chyběl středník, neříkám že jsi to bylo špatně, ale takhle se mi to zdá přehlednější, navíc pokud napíšeš proměnnou přímo do řetězce, pak můžeš lehce přehlédnout, že je to proměnná.
I am
Profil *
Protože se mi to taky stává a jakmile vidím T_STRING hledám nejdřív chybějící středníky :-) Btw ten zvýrazňovač kódu je moc super, krásně se pak v kódech orientuje :)
Venushja
Profil
joe
Jj je to lepsi me jde o funkcnost ne o kvalitu :-D todle je muj script pro obchod :-D
I am
Jo takze kdyz uvidim chybu v T_STRING tak hledat hlavne stredniky.
I am
Profil *
Venushja
Dávej si pozor na uživatelské vstupy, už tahle malá ukázka vypadá - bez urážky - poměrně lamersky. T_STRING - na php.net určitě najdeš co přesně tahle chyba znamená, já jí většinou vidím, když mi chybí středník, nebo mám neuzavřenou podmínku nebo nějaký cyklus.
Venushja
Profil
I am
malá ukázka vypadá - bez urážky - poměrně lamersky.
No to bude asi tim ze to je muj prvni script na tento zpusob a priznavam se nejsem tak dobrej php se ucim teprv 6 mesicu ... A delam to z vlastní vule :-) ve skole se teprv zacneme ucit HTML :-D (No jo Zakladka)
I am
Profil *
Venushja
Pokud si ty scripty nepíšeš jen do šuplíku tak použij pro eshop nějaký již naprogramovaný free php eshop u kterého máš mnohem větší pravděpodobnost že v něm nebude chyba. Pokud si ale jenom tak zkoušíš naprogramovat skript na eshop tak jenom tak dál.
Venushja
Profil
I am
Skousim to programovat pro kamose me poprosil jestli by jsem mu neudelal takovy lehci eshop jenom na pridani veci castky atd a pak nak odeslani o koupi atd atd.. jinak skousim vsechno ruzny galerii jsme treba uz i vytvoril vlastni atd proste se zdokonaluju
Venushja
Profil
I am
Muzu se jeste zeptat na jednu vec ?
Kdyz chci udelat neco jako vymazani toho rpispevku kdyz by si to nekdo koupil tak jak todle mam vyresit ? vubec nevim :-(napada me neco ale nevim jak to osetrit aby to mohl udelat jenom ten dko to tam rpidal.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: