Autor Zpráva
huf
Profil *
Co tu je špatně?

$sql_prof = "SELECT * FROM user WHERE '$polozka' = '$odeslano'";
joe
Profil
Nic. A jo, viz Mastodont, jsem si nevšiml.
kletely
Profil
huf
Nič. Vypisuje ti to nejakú chybu?
Mastodont
Profil
Název sloupce v uvozovkách?
DoubleThink
Profil *
$sql_prof = "SELECT * FROM user WHERE `$polozka` = '$odeslano'";
radecek
Profil
Ja bych to udělal takhle:

$sql_prof = "SELECT * FROM user WHERE " .$polozka. " = '".$odeslano."'";
Měsíček
Profil
U tohoto zápisu není důvod, radecku.
radecek
Profil
Ale je to přehlednější Měsíčku
Měsíček
Profil
Tobě se zdá přehlednější '".$x."' než '$x' .. tak to zírám Radečku. To už se mi zdá přehlednější '{$x}'.
kletely
Profil
radecek
Ani by som nepovedal.
Mastodont
Profil
radecek
Pro tebe.
radecek
Profil
Omlouvám se pro mě je to přehlednější, už jsem si na tuto syntaxi zvykl
joe
Profil
Mně přijde zápis od radecka přehlednější než od Měsíčka. Nevidím důvod cpát proměnnou do řetězce. Navíc pokud potřebujete jen něco rychle upravit, je jasně vidět kde proměnná je i když není barevná syntaxe.
bohyn
Profil
Souhlas, ukonceni retezce a pripojeni promene je standardni postup bezny v ostatnich jazycich. Tato syntax mi pripada prehlednejsi nez to cpat do retezce.
Mastodont
Profil
bohyn
No třeba Perl a Ruby to umí taky, ostatně z Perlu to asi bylo převzato. A přímo v manuálu je rada nepoužívat moc teček v jednom příkazu, interpolace je zřejmě rychlejší.
radecek
Profil
Ano tečky jsou nepřehledné, ale je to otázka zvyku. A jak moc je to rychlejší bez teček? A bude to fungovat na všech servech když proměnné budeš používat v řetězci, radši budu mít jistotu :)
Měsíček
Profil
Reaguji na Radečka:

"Ano tečky jsou nepřehledné, ale je to otázka zvyku."

Ano.

"A bude to fungovat na všech servech když proměnné budeš používat v řetězci, radši budu mít jistotu :)"

Ano.
radecek
Profil
Ale je to proměnná, která by neměla být v řetezci :) Každopádně toto je nekonečná diskuze co je lepší já proměnné budu psát mimo řetězec :) aaaaaaaaaaaaaaa
huf
Profil *
Tákže

1, Moje původní řešení mi chybu neházelo, ale zase to nenašlo to, co to najít mělo.
2, $sql_prof = "SELECT * FROM user WHERE `$polozka` = '$odeslano'"; - toto mi házelo fatal error kvůli velikosti
3, $sql_prof = "SELECT * FROM user WHERE " .$polozka. " = '".$odeslano."'"; - vyzkouším
Měsíček
Profil
"Ale je to proměnná, která by neměla být v řetezci :)"

Proč?
Mastodont
Profil
radecek
proměnná, která by neměla být v řetezci
To je čistě tvůj osobní úsudek, nic jiného. A speciálně zápisy typu "'" (apostrof v uvozovkách) jsou hrozné.
radecek
Profil
Vymažte prosím tento přízpěvek poslalo se to dvakrát :)
radecek
Profil
Měsíček

Ze stejneho důvodu že když chceš použít proměnou pro přicítání číisla v PHP a i když si ji nikde nepoužil a víš že při prvním volaní v ní bude 0 tak ji vynulujes. Už me nebaví se bavit o syntaxi jeslti chceš tak vytvoř téma a pošli mi link, tady s řesí jiné téma.

huf
Jak kvůli velikosti?
Měsíček
Profil
Reaguji na Radečka:

"Ze stejneho důvodu že když chceš použít proměnou pro přicítání číisla v PHP a i když si ji nikde nepoužil a víš že při prvním volaní v ní bude 0 tak ji vynulujes."

Nerozumím. Pomaleji a názorně.

"Už me nebaví se bavit o syntaxi jeslti chceš tak vytvoř téma a pošli mi link, "

Založ ho ty.

"tady s řesí jiné téma."

Už ne. Dotaz, který "huf" položil na začátku byl zodpovězen - žel se ukázalo, že problémů bylo více a jen změna syntaxe to řešit nebude (mířím na "toto mi házelo fatal error kvůli velikosti") to už je ovšem jiné téma.
radecek
Profil
každý máme jiný názor na stejnou věc a obě nám budou fungovat :) Pokud nechápeš co jsem ti před tím napsat tak příklad:

...
$b = 0;
for($i = 0; $i < 10; $i++){
  b++;
}


...
for($i = 0; $i < 10; $i++){
  b++;
}


Je to pouze o zvyku a o tom čemu věříš více že ti bude fungovat. Ve většine jazyku se řetězec musí rozdělit a tak to budu používat i já :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: