« 1 2 »
Autor Zpráva
nightrider
Profil
Neví někdo proč mi to nefunguje?
<?php
$kategorii=MySQL_Query("SELECT * FROM seznam");
while ($kategorie = mysql_fetch_array($kategorii))
{
echo "<a href=\"$kategorie[0]\">".$kategorie[3]."</a><br />";

$kategorizace_geury = MySQL_Query("SELECT subkategorie FROM seznam where subkategorie='$kategorie[2]'");
while ($subkategorii = mysql_fetch_array($kategorizace_geury))
{
	$subkategorii = MySQL_Query("SELECT * FROM subkategorie where zarad='$subkategorii[1]'");
	$nazev_subkat = MySQL_Fetch_Row($subkategorii);
	echo " <div class=\"submenu\"><a href=\"$kategorie[3]\">".$nazev_subkat[1]."</a></div>";
   }
}
?>
SwimX
Profil
nightrider
co konkrétně to nedělá. Chybu nevidím (možná sem něco přehlíd)

Zajímavý titulek - každý hned ví co tu najde.
nightrider
Profil
Najde zoufalstvi :-( ma to tahat s db pro menu na subkategorie a kategorie. Chyba tam skutečně není viditelná, ale subkategorie to vypisuje úplně dole ,ale ja potřebuju aby se vypisovala pod kategorii
Alphard
Profil
co k tomu dodat, o spojování tabulek jste neslyšel? víte, kolik tohle bude generovat dotazů na databázi?
nightrider
Profil
mam 3 tabulky: seznam, kategorie, subkategorie
SwimX
Profil
nightrider
To je v pořádku. Měj jich kolik chceš, ale spojuj je pomocí JOIN - http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=841
Joker
Profil
nightrider
Proč?
Proto.

Neví někdo proč mi to nefunguje?
Já vím. Je to rozbitý.
--
Se omlouvám, ale takový popis problému si o podobnou odpověď přímo koleduje.

http://www.it-joker.cz/Pocitace-weby/67-Nefunguje-to--aneb-jak-napsat-dotaz.html


Co se týká problému- tohle řešení skutečně není moc efektivní (viz Alphard)
Subkategorie jsou vidět dole i v kódu, nebo jen na stránce?
nightrider
Profil
Moc děkuju za rady :-) podivam se na to a dám vědět jak jsem dopadl. Dělám to už od rána a pořád nulovej vysledek :-(
SwimX
Profil
nightrider
Dělám to už od rána
s php a databázema se patlám už asi rok a výsledky taky skoro žádný. Z toho si nic nedělej :)
nightrider
Profil
Subkategorie jsou videt pod kategoriema
nightrider
Profil
Jeeee, ten join me znici :-( neni jiny zpusob?
nightrider
Profil
Jinak jsem na ty strance http://www.it-joker.cz/Pocitace-weby/67-Nefunguje-to--aneb-jak-napsat-dotaz.html nenasel nic podle ceho by jsem se mohl odpichnout.
nightrider
Profil
nightrider
„Dělám to už od rána“
s php a databázema se patlám už asi rok a výsledky taky skoro žádný. Z toho si nic nedělej :)
Děkuju :-)
SwimX
Profil
nightrider
Ta stránka tě měla poučit jak nadepsat své vlákno. "Proč?" -> "Proč to nefunguje?" není zrovna výstižné :)

edit: Za málo :))
nightrider
Profil
hmm,ale ja jsem uz stoho vazne nestastnej
nightrider
Profil
Muze mi nekdo napsat treba jen priklad? Vazne si nevim rady.
Alphard
Profil
neznáme strukturu tabulek, dotaz nelze sestavit a vypisovací PHP rutinu vám stejně asi nikdo psát nebude
nightrider
Profil
nn, ja chci jen priklad toho joi nebo jen vysvetlit jeho prikazy. Vim ze mi to nikdo psat nebude. Ja se stim klidne budu trapit dalsi den jen by jsem potreboval vysvetlit par vyznamu a funkci. Tabulky sem klidne nakopnu :-)
nightrider
Profil
Šlo by to nějak takhle?
nightrider
Profil
Prosím pomoste mi někdo. Bez toho se nehnu z místa.
Joker
Profil
nightrider
Jinak jsem na ty strance http://www.it-joker.cz/Pocitace-weby/67-Nefunguje-to--aneb-jak-napsat-dotaz.html nenasel nic podle ceho by jsem se mohl odpichnout.
To je článek na téma jak správně napsat dotaz.
Kdyby v prvním příspěvku byl pořádný popis problému místo "Neví někdo proč mi to nefunguje?", mohlo to být vyřešené už včera večer.
I bez "nakopávání" vlákna každých půl hodiny.

Tak, k problému: Nějak jsem nepochopil strukturu těch tabulek.
Respektive mi to připadá zvláštní. Podle toho návrhu databáze k sobě kategorie a subkategorie nemají vůbec žádný vztah a položka seznamu může mít kategorii a subkategorii libovolně, nezávisle na sobě.
V takovém případě je ale předmětem tohohle vlákna nesmyslný dotaz- jestli jsou subkategorie a kategorie na sobě nezávislé, jak chcete řadit subkategorie do kategorií?
Předpokládám ale, že správná je druhá varianta: dotaz v tomhle vláknu smysl dává, ale návrh databáze je špatně.

Jestliže chcete řadit subkategorie do kategorií, tak otázka: Kde máte v návrhu databáze zachycený vztah subkategorie-kategorie?

Mimo to dotaz 2: Proč jsou sloupce "subkategorie" a "kategorie" v tabulce "seznam" typu VARCHAR?
nightrider
Profil
Jestliže chcete řadit subkategorie do kategorií, tak otázka: Kde máte v návrhu databáze zachycený vztah subkategorie-kategorie?
Reakce: mam to daný do tabulky seznam,ale dělám to prvně a moc si postupem jistej nejsem

Mimo to dotaz 2: Proč jsou sloupce "subkategorie" a "kategorie" v tabulce "seznam" typu VARCHAR?
Reakce: měl jsem v úmyslu v admin sekci udělat něco jako vytvoření kategorie - kde by si každý vypsal a pak při každém nově zadaným produktu by si jen vybrali s <option> do jaké kategorie nebo subkategorie to chce vložit
Joker
Profil
nightrider
mam to daný do tabulky seznam,ale dělám to prvně a moc si postupem jistej nejsem
No, ale to nezachycuje vztah mezi nimi navzájem
To zachycuje vztah položky tabulky seznam ke kategorii a subkategorii. Podle toho návrhu by položka mohla mít subkategorii a nezávisle na ní libovolnou kategorii.
Což asi není to, jak to bylo myšlené.

měl jsem v umyslu v admin sekci udělat neco jako vytvoreni kategorie - kde by si kazdej vypsal a pak pri kazdem nove zadanem produktu by si jen vybrali s option do jake kategorie nebo subkategorie to chteji vlozit
Noo a k čemu jsou potom tabulky kategorie a subkategorie, když by název kategorie byl napsaný přímo u položky seznamu?
nightrider
Profil
to je pravda :-) myslel jsem že to bude přehlednější a taky že potom mi to pomůže při vyvolání kategorie a subkategorie, ale spíš by tam vzniknul chaos. Tabulku subkategorie vymažu :-) Jak potom dál, nevíte? Blbá otázka :-) Jak jsem si všimnul okolo, tak jsem tady nejhloupější :-(
Joker
Profil
Noo, to je další věc, že jaký je vlastně rozdíl mezi kategorií a subkategorií ;)

Takže se dopracováváme k zadání:
- je seznam produktů
- každý produkt může být v nějaké kategorii
- kategorie může být uvnitř jiné kategorie.

A teď- může to být jen jedna úroveň, nebo celý strom? (tj. kategorie -> 1. subkategorie -> 2. subkategorie -> ...)
nightrider
Profil
celý strom. Třeba jako to má axes.cz

Příklad:
pc - > monitor
-17
-19

Link na test stránky: http://www.testr.zaridi.to/
Tedy pokud to jde a zapomněl jsem na slovo děkuji
Joker
Profil
nightrider
...takže strom.
Tady jsou popsané některé metody, jak ukládat strom do databáze: http://interval.cz/clanky/metody-ukladani-stromovych-dat-v-relacnich-databazich/

Jen nevím, jestli to "pro začátek" není moc složité.
nightrider
Profil
Ty nevíš? Já zjistím :-)
nightrider
Profil
Je to krutý, ale snad to rozlousknu :-) Děkuji ti vážně moc. Pokud to nerozlousknu, tak uvidíš že je tahle diskuse stále otevřená :-(
nightrider
Profil
Jestli tomu rozumím dobře, tak nechat jen jednu tabulku od který se bude všechno vyvíjet?
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.