« 1 2 »
Autor Zpráva
Venushja
Profil
Zdravim
Takze jsem si udelal takovej mensi server na upload obrazku ale tekda na to potrebuju naky pocitadlo Kolik Mb je zaplno z Celkoveho poctu Mb .
Je to z duvodu abych neprekrocil limit dany hostingem a takhle o tom nemam skoro predstavu kolik Mb je zaplneno jeslti by jste nemeli nakej script popripade nakou ukazku byl bych vdecny
Dekuji
AM
Profil *
Pokud jsi zvládl napsat skript pro upload, jistě zvládneš při každém uploadu někam přičíst, kolik dat již bylo uploadováno - zjistíš přes filesize(uplodaovany_soubor); - do databáze nebo souboru, to je celkem jedno, možná lepší databáze, kde nemusíš řešit cross-rewrite, a když někdo nějaký soubor smaže, jeho velikost odečíst, ne?
Venushja
Profil
AM
Ale ne ja nechci rpicitat Mb ja chci aby me to treba Slozka obrazky aby me to pocitalo kolik to ma Mb ta slozka a ne rpicitat protoze uz tam je docela dost obrazku a vsechno smazat kvuli tydle funkci je naprd Jenom potrebuju Pocitat slozka napr obrazky aby se nako rpes php script nako spocitala kolik mb ta cela slozka ma
AM
Profil *
tak pomocí opendir() a readdir() projdeš celý adresář a sečteš filesize() všech souborů?
Venushja
Profil
AM
No kdybych s temadle hodnotama umel tak to jo rpoc si myslis ze jsme se ptal jestli neni na to nakej script nebo naka mensi ukazka ? neches prosim udelat nakou ukazku jak na to ?
AM
Profil *
Zkoušel jsi vůbec někde hledat? když se podíváš do reference PHP http://cz.php.net/manual/en/function.opendir.php na funkci opendir, hned první example je výpis adresáře. Ale je přece jednodušší se zeptat, ať mi to najdou jiní, než sám hledat, že.
Venushja
Profil
AM
Tak takhle to neni....
Je to kvuli tomu ze moc neumim anglicky a cesky jsme to nenasel prece si nebudu prekladat slovo po slove ve slovniku..
AM
Profil *
Example #1 opendir() example
<?php
$dir = "/etc/php5/";

// Open a known directory, and proceed to read its contents
if (is_dir($dir)) {
    if ($dh = opendir($dir)) {
        while (($file = readdir($dh)) !== false) {
            echo "filename: $file : filetype: " . filetype($dir . $file) . "\n";
        }
        closedir($dh);
    }
}
?>

Co si na tom nedokážeš přeložit?
file = soubor
name = jméno
type = typ (to ale nepotřebuješ, tobě stačí jméno)
open = otevřít
read=přečíst
dir(directory)=adresář
false=nepravda
close=zavřít
Venushja
Profil
AM
No treba jak to funguje atd aspon kdyz uz neco najdu tak se o tom chci neco dozvedet jak se ta funkce tvori co muze zpusobit atd a ne jenom neco zkopirovat a pak o tom ***** vedet..
Venushja
Profil
LoL to vubec nejde Kdyz chci aby to vypsalo filesize tak to bud nic nevypise nebo to udela chybu
edit : tak se mi to povedlo aby to aspon vypsalo velikost ale jak to secist nevim
Bubák
Profil
prece si nebudu prekladat slovo po slove ve slovniku
A tohle je naprostá novinka :-D
http://translate.google.com/?hl=cs
Venushja
Profil
Bubák
Coze Mrte prekladac :-)
TEdka tu mam jiny problem
Co mam secist s cim aby me to dalo vysledek vsech souboru
Venushja
Profil
 <?php
$dir = "obrazky/" ;
if ( is_dir ( $dir )) {
if ( $dh = opendir ( $dir )) {
while (( $file = readdir ( $dh )) !== false ) {
$velikost = filesize($dir . $file);
echo "<span style='color:yellow'> Nazev Souboru : $file : Format : " . filetype ( $dir . $file ) . " Velikost :  $velikost bajtů <br>" ;
}
closedir ( $dh );
}
}
?>

Co v tom mam spatne
nevim jak udelat aby se to vsechno secetlo
skousel jsme vsechno $velikost * $velikost , $file * $file atd ale rposte se secte jenom u jednoho Souboru..
AM
Profil *
Co mas secist? to si delas legraci? snad secist dohromady velikosti vsech souboru, ne? Nezvladas udelat jednu promennou a v kazdym pruchodu cyklem pricist velikost zrovna nalezeneho souboru? mozna si overuj, jestli se jedna o soubor, pomoci is_file, kdyz filesize pouzijes na podadresar (v kazdym adresari je minimalne . a .., ktery readdir taky vypisuje) tak to bude mozna hazet chybu... A ten kod je dost pochopitelnej sam o sobe :)
Venushja
Profil
AM
No problem je to ze nevim co mam s cim secit protoze prece se pri kazdym uploadu meni a kdyz sem se pokusil neco secist tak se to secetlo jenom u jednoho souboru jako ze kdyz jsme dal $velikost * $velikost tak se ta velikost toho 1 souboru vynasobila a ne aby se secetly vsechny..Ja rposte nevim co mam s cim secist abych dostal ze vsech souboru vysledek
Jako ja se omlouvam kvuli nechpavosti k php teprv se to ucim..
AM
Profil *
$velikost += filesize(.....
(je to totez co $velikost = $velikost + filesize(...
Venushja
Profil
Tedka jsem to trochu nepochopil Jak muzes $velikost = $velikost + filesize(..
kdyz $velikost neznas ?
Tomasds
Profil
Venushja
$velikost * $velikost je kupodivu násobení. Nezvládáš češtinu, nezvládáš matematiku třetí třídy. Zkus třeba malovat nebo hrát na klavír. V php bys časem narazil na spoustu věcí, jako třeba to, že opravdu není dobrý nápad zjišťovat velikost všech souborů po uploadu nového a tak podobně.
Tomasds
Profil
K tomu, abys k proměnné přičetl číslo, nepotřebuješ znát její hodnotu.
Venushja
Profil
Tak mi reknete jakou promennou mam vypocitat kompeltni velikost ty slozky ja fakt nevim jak jinak to mam vypocitat
AM
Profil *
Nápad s malováním a klavírem je dobrý.
Venushja
Profil
Porad nechapu co ma malovani spolecneho s php a fakt jak skousim neco vypocitat porad se to neschodne na jednom cislu
Venushja
Profil
Hmm to spis vypada ze mi nechce te pomoct nebo to ani sami nevite jak to vypocitat ...Jinak by jste to sem napsali nebo jste tak hrdy ze neco vite ale novacka v tom nechate plavat
reduxcz
Profil *
pomoci nejakeho cyklu projed vsechny soubory a pricitel filesize do nejake promenne, pak to uloz do db a u noveho uploadu tu jeho velikost k tomu pricti...je blbost to pokazde "pocitat"...nejlip mozna bude kdyz pomoci nejakeho dobreho ftp klienta zjistis aktualni velikost a pak k tomu budes jen pricitat a odecitat.
Btw ten co vytvoril upload obrazku nedokaze pochopit zakladni pricitani k jedne promenne?
Jestli nechapes toto.. $celkova_velikost=$celkova_velikost + $velikost_souboru
tak potom ten klavir bude pekne reseni...
reduxcz
Profil *
Hmm to spis vypada ze mi nechce te pomoct nebo to ani sami nevite jak to vypocitat ...Jinak by jste to sem napsali nebo jste tak hrdy ze neco vite ale novacka v tom nechate plavat

Ted si me fakt rozesmal, hlavne tim ze to neumime "vypocitat" :-D....
Soubor1+soubor2+soubor3+soubor4+soubor5 + ..... = vysledna velikost....je to tak tezke?

Zpusobu jak na to tady mas xy...
Jestli porad nevis tak si vem papirek a kalkulacku at si zopakujes funkci "scitani" :-D
Jack Finger
Profil
Venushja
Sorry, ale základy technické angličtiny pro programování fakt potřebuješ, tak se ji nauč. A trocha logiky je taky potřeba. Hodně štěstí.
AM
Profil *
nebo to ani sami nevite jak to vypocitat .
Vím, jen nevím, jak to popsat člověku, který pro sečtení velikostí používá druhou mocninu ($velikost*$velikost). Ve fóru radí programátoři programátorům, co se používá pro daný problém, ale naučit se programovat musíš jinde (a logicky myslet o to spíš).
Venushja
Profil
No vseobecne to neslo vubec vypocitat
jak mam pocitat
Soubor1+soubor2+soubor3+soubor4+soubor5 + ..... = vysledna velikost.... todle kdyz soubory pribyvaj
Jestli nechapes toto.. $celkova_velikost=$celkova_velikost + $velikost_souboru Jo chapu ale rpoblem je v tom ze JAK VYPOCITAT TU CELKOVOU VELIKOST ???´pokazdy kdyz jsme chtel secist cokoliv s cimkoliv tak mi to secetlo vynasobilo jenom s tim jednim souborem priklad
2 soubory
1 velikost 30mb Todle se vynasobilo secetlo s tou 30 takze vysledek byl 60 mb
2 velikost 20mb tady to samy akorad vysledek se lisil o 20 mb tak jako nechapu co s tim sakra mate ze neumim pochipot scitani souboru kdyz se to sescita vsechno v 1 souboru a to cislo s tim predeslim se to ani nesecte nic ....
Venushja
Profil
Uz to mozna chapu neni toto
$celkova_velikost=$celkova_velikost + $velikost_souboru

neco jako rovnice s 2 neznamima hodnotama ?
Medvídek
Profil
Venushja
BOZE, proste v tom cyklu nabyva hodnota $celkova_velikost o $celkova_velikost + velikost souboru, dokavad cyklus nedosahne konce.

mame soubory s veliksoti 2,4,2,2,4,2,2,4 MB a projedeme to timto cyklem

$celkova_velikost = $celkova_velikost + velikost souboru

0=0+2
2=2+4
6=6+2
8=8+2
10=10+4
14=14+2
16=16+2
18=18+4

Snad už chápeš princip.

$celkova_velikost se na začátku rovná nule a hned v prvním cyklu se do ní přičte velikost prvního procházenéhgo souboru tj. 2.V dalším cyklu počítáme s touto proměnou, která obsahuje 2 a přičteme k ní opšt hodnotu aktuálního souboru tj.4 a tak dále ...
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: