Autor Zpráva
makroflex
Profil *
Dobry ja mam upload ale je to taky upload ze tam jde upnout vse jen ne php ale ja bych cetel tento upload zmenit jen na obrazky s priponou .jpg .gif .png to by mne stacilo jo a jeste neco ja tam mam napsane v tom scriptu ze to uploadne jen soubory mensi mnez 0.5 MB ale mne tam jde v poho dat i 5 MB Soubor este toto kdyby slo zmensit tak na 2MB...

<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">
      <input type="file" name="fupload">
      <input type="submit" value="Nahrát">
      <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="524"></p>  
  </form>
<p>
<strong>pravidla:</strong> Pouze pro malé a legální soubory ! Toto není skladiště !
<br>
<strong>rules:</strong> Only for small and legal files ! This is not fucking storehouse !
</p>
<?php
if (isset($_FILES['fupload']))
  {
    if($_FILES['fupload']['type']=="application/octet-stream"){ // Pokud soubor bude mít kocovku .php, upload se neprovede a vypíše hlášku
    echo "Soubory s příponou PHP jsou zakázány!"; // Která je zde
    }else{ // Pokud soubor není PHP, script se provede
    $slozka = "images"; //Slozka kam se ulozi soubor
    $cil = $slozka . "/" .$_FILES['fupload']['name']; // Toto je proměnná $cil, která obsahuje adresář, kde se má soubor uploadovat a taky název souboru.
    $nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name']; // Zjistí dočastné umístění souboru
    $copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil); // A tady zkopíruje soubor z dočastného umístění do cílového souboru a složky
    chmod ($cil, 0644); // Ještě na soubor vyhodíme funkci chmod, která změní jeho práva na maximum, pokud by soubor psal chybu změňte 0644 na 0777
    if($copy == true){ // Pokud se kopírování provede úspěšně
      echo "Ukazka Souboru " .$_FILES['fupload']['name']. " \n
<br><a href=\"$cil\">Odkaz Na Obrazek</a>";
    }else{
      echo "Soubor nemohl být nahrán.\nPočet chyb: " . $_FILES['fupload']['error'];
    }
    }
  }
?>


Plosim o rychle odpovedi Plosim
KGW
Profil
Na <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="524"> nespoléhej. Testuj i filesize($_FILES["img"]["tmp_name"]) a podobně $_FILES["img"]["type"]
makroflex
Profil *
jj a mozes mne poradit este s tym uploadem jen obrazky typu jpg gif a png??
KGW
Profil
$_FILES["img"]["type"] =="image/png" || apod.
makroflex
Profil *
takto??
$_FILES["img"]["type"] =="image/png" || "image/jpg" || "image/gif"
SwimX
Profil
makroflex
takto: $_FILES["img"]["type"] =="image/png" || $_FILES["img"]["type"] == "image/jpg" || $_FILES["img"]["type"] == "image/gif"
makroflex
Profil *
nic kdyz skusim nahrat 3gp soubor tak se tam klidne nahraje
makroflex
Profil *
a este neco ja chci aby pred kazdym souborem ktery se tam, nahraje je nejake cislo nahodne aby se pak nejak ty obrazky nemohli premazavat nevite jek na to?

PS: Dekuji za vsechny odpovedi ;)
yFang
Profil
$_FILES["img"]["type"] == "image/jpg"
Spíš image/jpeg, v IE(alespoň verze 6) je potřeba image/pjpeg.
SwimX
Profil
makroflex
pred kazdym souborem ktery se tam, nahraje je nejake cislo nahodne
$cil = $slozka . "/" .mt_rand(800).$_FILES['fupload']['name']; 
KGW
Profil
A nebo před název dej hoď jeho id v databázi, např. $id . "_" . $_FILES['fupload']['name'];
makroflex
Profil *
SwimX

kdyz tam dam to mt_rand tak mne to vyhodi toto
Warning: mt_rand() expects exactly 2 parameters, 1 given in /home/www/707.cz/subdomains/img-nator/index.php on line 52
makroflex
Profil *
Takze ten upload jen na obrazky sem uz vyresil mnelo tam byt misto tohoto
||
toto
or


Ale este mne vrta hlavu jak dat nejake ty nahodne cislice pred ten obrazek aby sa neprepisoval a este ta velikost zkousel sem to uz aj pres .htaccess ale nic
Pls o rady ;)
Timy
Profil
Pomocí MIME typu nekontrolovat, posílá ho prohlížeč a dá se zfalšovat.
SwimX
Profil
makroflex
Warning: mt_rand() expects exactly 2 parameters
tak mu je dej dva. mt_rand(0, 800) náhodné číslo od 0 do 800 - sem myslel že mu koncovej bude stačit..
makroflex
Profil *
J dik funguje a este neco slo by udelat aby to bylo tak to napr. 158-obrazek.jpg proste aby tam mezi tim byla pomlcka
radas
Profil *
$obrazek = $tve_cislo."-".$_FILES['fupload']['name'];
makroflex
Profil *
diky ti funguje perfektne a este neco mohli byste mne pomoct este s tu velikostu??
diky vsem;)
radas
Profil *
if ($_FILES['fupload']['size']< "cislo_velikost_bytech") muzes to nakopcit
else echo "velikost je vetsi nez je dovolena...velikost souboru je ".$_FILES['fupload']['size']; 

makroflex
Profil *
Diky ti Funguje Perfektne fakt ti moc DEKUJU
makroflex
Profil *
Dobry to sem zase ja a muj problem?? ja si chci nechat po uspesnem ulozeni obrazku na server vygenerovat prime linky typu primi link bbcode html code ... muj kod je toto
<html>
  <head>
    <title>Upload souborů</title>
  </head>
  <body>
    <form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">
      <input type="file" name="fupload">
      <input type="submit" value="Nahrát">
    </form>
<?php
if (isset($_FILES['fupload']))
  {
    $slozka = "../images"; // Zde si napište svojí složku, do které se budou soubory ukládat (bez lomítka)
    $cil = $slozka . "/" .$_FILES['fupload']['name']; // Toto je proměnná $cil, která obsahuje adresář, kde se má soubor uploadovat a taky název souboru.
    $nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name']; // Zjistí dočastné umístění souboru
    $copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil) // A tady zkopíruje soubor z dočastného umístění do cílového souboru a složky
      or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat"); // A pokud se nepovede, tak vypíše tuto hlášku
    chmod ($cil, 0644); // Ještě na soubor vyhodíme funkci chmod, která změní jeho práva na maximum, pokud by soubor psal chybu změňte 0644 na 0777
    if($copy == true){ // Pokud se kopírování provede úspěšně
      echo "Soubor " .$_FILES['fupload']['name']. " byl úspěšně nahrán na server.\n<br>
<p id="codes"><label for="codedirect">Odkaz na Váš obrázek: </label><br /></b>
            <input type="text" id="codedirect" value="http://img-nator.707.cz/$cil" onclick="javascript:this.focus();this.select();" readonly="true" /><br />
           <b><label for="codehtml">HTML kód pro zobrazení obrázku na webu: </label><br /></b>
            <input type="text" id="codehtml" value='&lt;a href="http://img-nator.707.cz/$cil"&gt;&lt;img src="http://img-nator.707.cz/$cil" alt="Image hosting by Img-natoR.707.cz" /&gt;&lt/a&gt;' onclick="javascript:this.focus();this.select();" readonly="true" /><br />
<b><label for="codebb">Kód pro zobrazení obrázku na fóru: </label><br /></b>
            <input type="text" id="codebb" value="[IMG]http://img-nator.707.cz/$cil[/IMG]" onclick="javascript:this.focus();this.select();" readonly="true" /></p>
<a href=\"$cil\">Jdi na soubor</a>";
    }else{
      echo "Soubor nemohl být nahrán.\nPočet chyb: " . $_FILES['fupload']['error'];
    }
  }
?>
</body>
</html>


tak mne to vypise chybu
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /home/www/707.cz/subdomains/img-nator/zkusebna/index.php on line 60


mozete mne napsat kde delam chybu??

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: