Autor Zpráva
Fic
Profil *
Ahoj,
mám následující problém:

mám tabulky:
rostliny (id_rostl, rod, druh ...)
fotografie (id_foto, nazev_souboru)
a relaci mezi rostlinou a fotografií rel_rostl_foto(id_rostl, id_foto), přičemž rostlina může mít přiřazeno 0 - x fotografií.

1. Nemůžu dát dohromady dotaz, který mi to spojí dohromady (rostliny + fotografie) - jako výsledek musí být všechny rostliny (i ty bez fotografií) + dostupne fotografie - a každá rostlina jen jednou (myslel jsem, že bych spojil všechny fotografie jedné rostliny přes funkci GROUP_CONCAT a výsledek potom zase rozložil v PHP - což se mi i povedlo, ale nevím, jak k tomu potom přidat rostliny bez fotografií)

2. Konečný výsledek by měl vypadat tak, že bude na webové stránce seznam rostlin z databáze a pod každým názvem rostliny případně vyobrazené foto, pokud je dostupné - jenže fotek může být i více, nevím, jak je mám spojit právě s jednou rostlinou...

Snad pochopíte můj dotaz,
Díky moc
Alphard
Profil
select * from rostliny r left join rel_rostl_foto s on r.id_rostl = s.id_rostl left join fotografie f on f.id_foto = s.id_foto

doplníte si zbytek?
Fic
Profil *
[#2]
Díky moc, funguje bezchybně, ale teď ať se snažím jak chci, nemůžu dostat ty shodné položky s různými foty "do sebe" (že budu mít názvy souborů od každé rostliny pohromadě, oddělené třeba čárkami) - vím, jak to udělat pro více tabulek, ale takhle jsem dostal jen jednu a nevím, jak mezi sebou porovnávat ...
tiso
Profil
Fic - principiálne takto:
...
$rostlina='';
while(row=mysql_fetch_assoc($result)){
  if($rostlina != $row['rostlina']){//mame novu rastlinu
    ...
    $rostlina = $row['rostlina'];
  }
  else{//mame novu fotku k rastline
   ...
  }
}
tomkralik
Profil
Ahoj lidičky,
potřeboval bych také poradit s dotazem vice tabulek
situace:
2 tabulky
cislo(idcislo, cislo)
typ(idtyp, typ)

relace mezi temito tabulkami je pres tabulku objekty(idobjekt, idtyp, idcislo)
1 typ má více čísel

potreboval bych vybrat vsechny cisla z tabulky cislo, ktere patry k urcitemu typu napr typ = 1 ('Auto')

v PHP pak budou 2 seznamy s moznosti vyberu cisla daneho objektu, zobrazovaná možná čísla
budou právě závislá na dotazu se ketrým potřebuji pomoc
nevím zda takto se to ve webových aplikací dělá, kdyžtak prosím pomozte

mooc díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0