Autor Zpráva
tomin
Profil *
Web vypada nasledovne:
v jedne ze sekci delam, dalo by se rici galerii, kde se ukazuje vzdy jen jeden obrazek a u neho jsou odkazy na predchazejici a na dalsi obrazek, obrazky jsou ulozeny v adresari na serveru.

Nechci hotove reseni, chci jen popostrcit spravnym smerem. Pripadne dalsi dotazy zodpovim
Alphard
Profil
// řešení pro databázi, omlouvám se
tomin
Profil *
no todle mi je jasny, ale ja to beru podle obrazku z file systemu ne z DB :-)
Joker
Profil
A jak se pozná, který je "předcházející" a který "následující" obrázek?
tomin
Profil *
treba podle cisla souboru obrazky budou po sobe nasledovat treba 1.jpg, 2.jpg, ...
tomin
Profil *
resp hledam nejake vhodne reseni
tomin
Profil *
aby byla moznost variabilniho poctu po sobe ocislovanych obrazku
Alphard
Profil
tomin
omlouvám se za tu databázi, přehlédl jsem, že jde o soubory

můžete soubory třeba seřadit v poli scandir() a sort(), pak najít aktuální a vypsat +- 1

jestli jsou očíslované bez mezer, tak jednoduše + a -, jen pohlídat první a poslední
tomin
Profil *
Dekuju ;-)
Philber
Profil
nebo třeba tam estě nacpat random() a a pak omezeni zhola znáš,.. tj. 1. a shora by se to dalo udělat třeba přes file_exist a zase od 1.., aby si se nedostal do neznáma., zalezi na fantazii
tomin
Profil *
ještě další věc ... jak otestovat index polí. Něco ve smyslu: když index pole větší než udělat ...
resp je nějaká fce která to umí?
Philber
Profil
if..??
tomin
Profil *
jo, uz to mam jsem uplne pitomej...jsem nespal a uz mi to nemyslelo :-)
tomin
Profil *
ještě další věc
při ověřování podmínky jestli je promena mensi nebo vetsi nez jina promena se mi nenaplnuje
$pocet


v
$pocet
mam funkci ktera, kdzy je spustena jako samostatnz script tak funguje

nasleduje kod:

$pocet='function pocet($addr){
                             $adresar = opendir($addr);
                             $num=0;while ($soubor = readdir($adresar)){$num++;}
                             $num = $num-2;
                            }
                pocet("/DISK4/WWW/siria-wd.com/grafika/fotky/")';        

.
.
.
.

elseif($_GET["logo"]<$pocet)
                                   {  
                                    echo "<a href=\"index.php?grafika=portfolio&amp;portfolia=loga&amp;logo=$i_minus \">Predchozi</a>";                                    
                                    echo "<a href=\"index.php?grafika=portfolio&amp;portfolia=loga&amp;logo=$i \">Dalsi</a>";  
                                   }
tomin
Profil *
jde mi jen o to ze nevim jak napsat aby se provedla ta funkce
AM_
Profil
proc tu funkci proboha davas jako text promenny?
nejdriv si definuj funkci (function.....) a pak zavolej $pocet = pocet("adresa");
tomin
Profil *
tak se mi nepodařilo aby se mi naplnovala $pocet, jeste jednou hodim tu cast.
Nejake napady proc?

// funkce, ktera spocita pocet souboru v adresari a vrati cislo
function pocet($addr){
                      $adresar = opendir($addr);
                      $num=0;while ($soubor = readdir($adresar)){$num++;}
                      $num = $num-2;
                     }
// promena se kterou pracuji dal, chci aby mi $pocet mi vratila cislo                 
$pocet=pocet("/DISK4/WWW/adresa/grafika/fotky/");  
Nat
Profil *
Zkus to takhle:

// funkce, ktera spocita pocet souboru v adresari a vrati cislo
function pocet($addr){
    $adresar = opendir($addr);
    $num=0;
    while ($soubor = readdir($adresar)){
      $num++;
    }
    $num = $num-2;
    return $num;
}
// promena se kterou pracuji dal, chci aby mi $pocet mi vratila cislo                 
$pocet=pocet("fotky");

echo $pocet;


Nat
tomin
Profil *
super, funguje ... máš moje DĚKUJU :-)

jsem trubka

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: