Autor Zpráva
glad
Profil *
Do teď mi aplikace, která využívala MySQL databázi běžela na stejném stroji jako WWW, ovšem nyní chci server rozdělit na 2 servery - 1. server bude využívat výše zmíněná aplikace využívající MySQL
2. server bude sloužit pouze pro WWW

Do této doby jsem pro připojení na MySQL využíval tento kód:
mysql_connect('localhost', 'uzivatel', 'heslo') or die('Nepodařilo se spojit s MYSQL serverem'); // připojíme se k mysql serveru
mysql_query('SET CHARACTER SET UTF8'); // nastavíme znakovou sadu utf-8
mysql_query('SET NAMES UTF8'); // nastavíme znakovou sadu utf-8

a sql dotazy jsem klasicky zapisoval takto:
mysql_query('SELECT * FROM `tabulka`');

Jenže jak to řešit nyní? nad každým dotazem pro jinou databázi otevřít nové MySQL spojení a poté ho zase zavřít? To se mi zdá celkem nepohodlné a hlavně více zatěžující oproti nynějšímu stavu - rozdělení serveru jsem prováděl hlavně kvůli odlehčení té APLIKACE a aby stránky/a celkově skripty nabíhaly rychleji.

Děkuji za odpověď
Joker
Profil
glad
No a kde je problém? Akorát se webový server nebude připojovat na localhost, ale na databázový server. To by mělo být všechno.
AM
Profil *
Myslím, že funkce mysql_* mají volitelný parametr identifikátor spojení, který získáš při zavolání mysql_connect. Který parametr a jak, to zjistíš v referenční příručce PHP. Nebo můžeš přejít na objektový model (nevím, jestli ho má mysql modul, ale mysqli určitě), kde má každé spojení vlastní instanci třídy mysqli, což mi přijde přehlednější, pokud ale s objekty neumíš, zůstaň raději u prvního řešení.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0