« 1 2 »
Autor Zpráva
nightrider
Profil
Ví někdo kde mám problém? Pokud je tenhle zápis, tak se mi schová select :-(
Mám to dané v jednom souboru a na stránku to includuju

<select name="neco">
<option>neco</option>
</select>

<?php
if ($_POST['valuty'])) {
$_SESSION['valut'][$_POST['valuty']];
// Zobrazit zprávu.
    echo '<center><div class="valid" align="center">'.$pridan.'</div></center>'; ?>
}
?>
nightrider
Profil
Je, chyba v ukončení php :-)
SwimX
Profil
nightrider
vidim dva konce php skriptu.

a význam tohodle?:
if (is_numeric ($_POST['valuty'])) {
$_SESSION['valut'][$_POST['valuty']];
nightrider
Profil
snazim se zapsan session,ale nejak mi to nejde
Joker
Profil
nightrider
$_SESSION['valut'][$_POST['valuty']];
- tohle asi nebude správně. Sice to je formálně správná konstrukce PHP, ale logicky je nesmyslná.
Význam je takovýhle:
Předpokládá, že $_SESSION['valut'] je pole a z něj se vybere hodnota s indexem stejným jako je hodnota $_POST['valuty']... a s tím se pak nic neudělá.

Nemá to náhodou být následovně?
$_SESSION['valut'] = $_POST['valuty'];
...ale tohle je fakt základní syntaxe PHP, doporučil bych nejdřív nějakou učebnici pro začátečníky.
nightrider
Profil
Zase Joker :-) Děkuju opět za radu. Mám takovej blbej dotaz: Pokud se dá zápis a pak další úplně stejnej, tak se cookie přepíše nebo vloží další záznam?
AM
Profil *
jaký je rozdíl mezi přepíše a nahradí?
Joker
Profil
nightrider
...se cookie přepíše nebo nahradí?
1. V uvedeném skriptu nikde žádná cookie není
2. Přepíše, čili nahradí :o)))

PS.:
Zase Joker :-)
Ano :) Když mě zrovna plně nevytěžují jiné problémy, bývám tu docela často ;-)
nightrider
Profil
Pa„jaký je rozdíl mezi přepíše a nahradí?
žádnej jsem to blbě napsal :-)
nightrider
Profil
Jeste jeden a posledni dotaz: vložení mi funguje,ale jakmile přejdu na jinou stránku, tak mi zmizi.
Joker
Profil
nightrider
jakmile přejdu na jinou stránku, tak mi zmizi.
A je na každé stránce zahájena relace (session_start())? Případně v PHP nastaveno automatické zahajování relací (session_auto_start, myslím).
SwimX
Profil
nightrider
a máš na jiné stránce také session_start()? pracuješ s tou samou proměnou? s tou $_SESSION['neco']?

edit:
Jokere, piš pomaleji :)))
nightrider
Profil
Mam na kazde session_start(); a pracuju se stejnou promenou
SwimX
Profil
nightrider
dej kript, který jak říkáš, nic neprovede. to je divné.
nightrider
Profil
<?php
if ($_POST['valuty']) {
$_SESSION['valut'] = $_POST['valuty'];
// Zobrazit zprávu.
    echo '<center><div class="valid" align="center">'.$pridan.'</div></center>';
}
?>
<form action="" method="post">
<select name="valuty">
<?php
echo "	<option>".$_SESSION["valut"]."</option>\n";
$sql = 	mysql_query("SELECT * FROM valuty");
		while($valut = mysql_fetch_array($sql)) {
echo "	<option>".$valut["nazev"]."</option>\n";
 }

 echo "</select>
<input type=\"submit\"></form>";
?>
Joker
Profil
nightrider
Já tam teda session_start() nikde nevidím.
SwimX
Profil
nightrider
navíc mi to přijde jako jedna stránka..?
nightrider
Profil
tahle stranka je includovana do stranky ktera samozrejme ma session_start();
nightrider
Profil
vlozil jsem to pro jistotu i do tyhle,ale chova se to stejne
nightrider
Profil
zajimavost: po refresh si porad hodnotu pamatuje,ale jakmila je prechod na jinou stranku i kdyz stejnou, tak zmizi
SwimX
Profil
nightrider
vlozil jsem to pro jistotu i do tyhle
tak to zase vyhoď :)
jak se to chová?

tady tiskneš echo "<option>".$_SESSION["valut"]."</option>\n"; session valut ve které taky nemusí nic být, pokud není splněna podmínka výš.
nightrider
Profil
a jaka podminka neni splnena?
SwimX
Profil
if ($_POST['valuty']) {
$_SESSION['valut'] = $_POST['valuty'];
// Zobrazit zprávu.
    echo '<center><div class="valid" align="center">'.$pridan.'</div></center>';
}
nightrider
Profil
a jak to mam tedy udelat aby se zapis uskutecnil?
SwimX
Profil
nightrider
if ($_POST['valuty']) bude splněno pokud $_POST['valuty'] vrátí hodnotu true.
udělej např if (isset($_POST['valuty']))
potom odešli ten formulář s nějakou hodnotou -> tím se splní tato podmínka a příště už by se ti měl vytisknout jak
 echo '<center><div class="valid" align="center">'.$pridan.'</div></center>';

tak potom ve formuláři
echo "    <option>".$_SESSION["valut"]."</option>\n";
nightrider
Profil
porad se to chova stejne
SwimX
Profil
nightrider
jak?
vypíše to aspon <center><div class="valid" align="center">'.$pridan.'</div></center>?
nightrider
Profil
ne, nevypise vubec nic.
SwimX
Profil
nightrider
toznamená že promněná $_POST['valuty'] je prázdná
vybral jsi něco z toho selectu ve formuláři a potvrdil ho?
nightrider
Profil
jj, potvrdil. aby byla jistota, tak to testnu na get a hned dam vedet
jako echo mam: $pridan = $_SESSION['valut'];
Pokud se nepletu, tak kdyz by nezapisoval, tak by i echo muselo bejt prazdny

Jsem to testnul a on zapise,ale jakmile prejdu na jinou, tak zase zmizi.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0