Autor Zpráva
M. Hrasek
Profil *
Ahoj vsem, poradil by mi nekdo, jak predavat nejakou informativni hlasku typu "Login Success" jinak nez pres GET ? (pri prihlaseni pouzivam header).
Zkousel jsem to pres session tak, ze pred header jsem zaregistroval nejakou session s danym textem , a na dane strance jsem obsah session zobrazil a nasledne session odstranil aby se pri dalsim reloadu uz neukazala, jenze se ted nic nezobrazi, jelikoz se to diky tomu headeru jakoy uz jednou nacte, tudiz session uz zadna neexistuje. Nema nekdo nejakou radu? Dekuji za pripadnou pomoc. M. H.
SwimX
Profil
M. Hrasek
když nechceš GET tak použij POST.

edit: jinak bych to stejně dělal přes sessiony. Proč ji potřebuješ po jednom reloadu zrušit? A pokud ten první reload je to přesměrování, tak ji zruš až po druhym?
M. Hrasek
Profil *
A pokud ten první reload je to přesměrování, tak ji zruš až po druhym?
No to je hezky, a poradite prosim jak muzu prinutit session aby se smazala az pri druhem reloadu?

Dekuji
SwimX
Profil
M. Hrasek
Teď mě napadá akorát taková čuňačina:
if (isset($_SESSION['pomocna'])){
  unset($_SESSION['pomocna']); // popr. session_destroy(); pokud vám nevadí že zrušíte všechny
  unset($_SESSION['hlavni']);
}
if (isset($_SESSION['hlavni']) && !isset($_SESSION['pomocna']))
  $_SESSION['pomocna'] = true;
Medvídek
Profil
M. Hrasek
Co k ní třeba přičítat +1 ?
$_SESSION["reload"]=_$SESSION["reload"]+1;

a až dosáhne ta session tvého požadovaného čísla, tak ji unsetni.
M. Hrasek
Profil *
if (isset($_SESSION['pomocna'])){
unset($_SESSION['pomocna']); // popr. session_destroy(); pokud vám nevadí že zrušíte všechny
unset($_SESSION['hlavni']);
}
if (isset($_SESSION['hlavni']) && !isset($_SESSION['pomocna']))
$_SESSION['pomocna'] = true;



Tak jsem to hned zkusil, snad jsem to pochopil dobre..

pred header jsem vlozil $_SESSION['hlavni'] = "Login Success";

a na strance kde to vypisuji jsem dal

if (isset($_SESSION['pomocna'])){
unset($_SESSION['pomocna']); // popr. session_destroy(); pokud vám nevadí že zrušíte všechny
unset($_SESSION['hlavni']);
}
if (isset($_SESSION['hlavni']) && !isset($_SESSION['pomocna'])){
echo $_SESSION['hlavni'];
$_SESSION['pomocna'] = true;
}

Hlaska se zobrazi, ale je tam porad, kdyz dam F5 tak nezmizi. Kde mam jeste chybu?
Dekuji
M. Hrasek
Profil *
$_SESSION["reload"]=_$SESSION["reload"]+1;

To jsem taky zkousel jako prvni reseni co me napadlo, ale upustil jsem od nej, jelikoz mi to nefungovalo..

kdyz zadam

$_SESSION["count"] = $SESSION["count"] + 1;

tak muzu delat co chci a vysledek je porad 1, nikdy se mi nic nepripocte.. :(
SwimX
Profil
M. Hrasek
napsal jsem si jednoduchý skript: - a funguje
<?
session_start();
  ob_start();
echo $_SESSION['hlavni'];
if (isset($_SESSION['pomocna'])){
  unset($_SESSION['pomocna']); // popr. session_destroy(); pokud vám nevadí že zrušíte všechny
  unset($_SESSION['hlavni']);
}
if (isset($_SESSION['hlavni']) && !isset($_SESSION['pomocna']))
  $_SESSION['pomocna'] = true;
if($_GET['a'] == "f"){
  $_SESSION['hlavni'] = true;
  header("location: session.php");
}  
 ob_end_flush();
?>
<a href="?a=f">a</a>
SwimX
Profil
$_SESSION["count"] = $_SESSION["count"] + 1;

jinak jde i:
$_SESSION["count"]++;

pokud v té count je číslo samozřejmě
AM_
Profil
to je fakt libova vec predavat hlasky :-D normalne se to resi tak, ze v GETu predas treba ?msg=1 nebo ?login=ok, a stránka už podle toho vypíše žádoucí hlášku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: