Autor Zpráva
Mesiah
Profil
zdravicko, mam zajimavy problem.
jsem v php ve slozce (getcwd()), kam chci premistit soubor z tempu, ktery jsem uploadoval.
Pro jistotu si to kde jsem jeste vytisknu na obrazovku, např.:
C:\Web\www\eshop\picture_product\Počítače\Procesory\21
ale po vykonaní:
move_uploaded_file($_FILES['picture']['tmp_name'], getcwd().basename($_FILES['picture']['name']))

jsem o adresar vys.
Jak to? :-O

Edit: Vyřešeno, šlo o blbost, ktera me napadla až jsem to postnul.
move_uploaded_file($_FILES['picture']['tmp_name'], getcwd()."/".basename($_FILES['picture']['name']))

:)
AM_
Profil
proč tam cpeš tu funkci basename? už jsi druhý, koho tu s tím vidím. Vždyť v $_FILES je čisté jméno souboru bez cesty... a getcwd() je taky trochu navíc, proč to musíš zadávat absolutní cestou? kdybys udělal prostě:
move_uploaded_file($_FILES['picture']['tmp_name'], $_FILES['picture']['name'])

dosáhneš úplně toho samého.
Mesiah
Profil
AM_
o ten puvodni zapis jsem se pokousel, ale nefungoval a cestu pozivam, bo obrazky nehazu do stejne slozky, ale tridim je.
spis by jsi mi mohl poradit s necim jinym a to timhle:
if ($_FILES['picture']['size']>500000)
{
echo "Velikost souboru překračuje povolený limit.";
}

V pripade, ze nahravam soubor, ktery je vetsi nez 500kb, tak tahle podminka NEní splněna a pokračuje se na další
else
{
// maximalní velikost obrázku je 500kb, pokud je menší, tak pokračuji ve scriptu
if ( is_file($_FILES['picture']['tmp_name']) )

a az tady podmínka neni splněna. Proč?
AM_
Profil
protoze kdyz se ten soubor vubec neuploadoval, tak ani nemuze mit zadnou velikost, zejo.... jestli mas v php.ini limit na 500kb, tak to tady nemuzes resit takhle :) to uz pak nekontrolujes size, ale rovnou error.
bohyn
Profil
Mesiah
a az tady podmínka neni splněna. Proč?
Tipnul bych si na pristupova prava. Pouzivej is_uploaded_file() misto if_file()
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.