Autor Zpráva
martinkloubek
Profil *
přeinstaloval jsem visty. Nahrál jsem do Vist lokální server. MySQL mi běží, APACHE má zelenou (přes test proběhne vše ok žádnou hlášku nevypíše)
ale stejně když dám http://localhost tak mi to hodí stránka nenalezena a to i když to nasměřuji na .HTML stránku.
Už se v tom hrabu 4 den.
Nevím na co jsem zapoměl...
do system32 jsem dal php5apache2.dll,
do windows php.ini

php.ini jsem měl zálohovaný z předešlýho lokálu FUNKČNÍHO, kde je vše už nastaveno.

to samé httpd.conf KLASIKA:

LoadModule php5_module "C:/dev/prog/php5/php5apache2.dll"
AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php-source .phps

port jsem povolil v bráně (zkoušel i vypnout)

co vše se musí nahrát do windows? dříve jsem použil skvělý návod fungoval vždy i na vistech

http://www.programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2007011101-instalace-nejnovejsi-verze-apache-2-php-5-a-mysql-5-krok-za-krokem

ted je ale OFF, tak vše dělám jen z paměti.
habendorf
Profil
Přes tyto věci nejsem odborník, ale myslím, že mícháš dvě věci dohromady. Localhost nemá s php společného vůbec nic a pokud ti háže 404, tak máš pravděpodobně nastavenu neexistující cestu v DocumentRoot.

# DocumentRoot: The directory out of which you will serve your
# documents. By default, all requests are taken from this directory, but
# symbolic links and aliases may be used to point to other locations.
Mesiah
Profil
sice od rh, ale taky by ti to mohlo jit.
http://myego.cz/item/instalace-apache-mysql-a-php-na-windows
habendorf
Profil
btw, co udělá http://127.0.0.1/ ?
martinkloubek
Profil *
http://127.0.0.1/ - nalezen apache (i v IE)
http://localhost/ - nalezen apache (V mozille v IE NE)

http://127.0.0.1/phpinfo.php - nenajde (stránka nenalezena)

ježiš já tam někde dělám blbost ale kde....
habendorf
Profil
Aha, tak to mění situaci, myslel jsem, že to localhost vůbec nenajde.

http://127.0.0.1/phpinfo.php - nenajde (stránka nenalezena)
Jsi si jist, že phpinfo.php je v rootu, neboli že cesta je správná?
Co udělá http://localhost/?phpinfo=1 ?

Co se týče IE, měl jsem podobný problém: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=49670&forum=5&page=-1
martinkloubek
Profil *
Tak první chybu jsem našel měl jsem instalaci APACHE V APACHE :) moje blbost při instalci blbé nastavení adresáře
windows spoušel apache v podadresáři a já editoval soubor v adresáři....

ted je vše ok, bohužel pořád IE nenajde localhost 127 funguje, včetně HTML a php...

teoreticky je to jedno ale spíše by mně zajímalo proč... Mozilla najde i localhost
habendorf
Profil
V souboru hosts by mělo být něco jako

127.0.0.1 localhost

Tedy aspoň v XP, ve Vistě nevím.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: