Autor Zpráva
barteska1
Profil *
takze na zacatku stranky mam meta tag kde definuju ze chci pouzivat windows-1250, v databazi mam tri sloupce ktere maji nastavene porovnani na latin2_cs, cp1250 a utf-8_cs, kdyz do nich vlozim data v podobě
ěščřžýáíéúů tak mi to vypise pouze ěąčřľýáíéůú takze prijdu o š a ž kdo by tušil kde by mohla byti chyba?

ještě mam nastavene v css font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
Joker
Profil
barteska1
A proč nemá všechno nastavené stejné kódování?
tiso
Profil
barteska1 - rozhodujúce je kódovanie php súboru, v akom kódovaní máš ten?
A je dobrým zvykom posielať aj hlavičku o kódovaní:
header('Content-Type: text/html; charset=windows-1250');
barteska1
Profil *
joker: zkouším ve kterém to funguje a jak vidim tak ani v jednom

tiso: oh to sem tu zapomel poznamenat, v pspadu sem to ulozil s kodovanim windows-1250
Joker
Profil
barteska1
v pspadu sem to ulozil s kodovanim windows-1250
Tak ještě na stránky hlavičku pro windows-1250 a pro databázi SET NAMES taky na windows 1250
barteska1
Profil *
staci kdyz tam necham
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1250" />

nebo doporucujete to co psal tiso?
AM_
Profil
Jo, staci to, od toho je to http-equiv jako http header equivalent :) u HTML stranek se to dokonce pouziva mnohem spis nez zasilani kodovani v hlavicce.
barteska1
Profil *
zkousel sem to vsechno prekodovat do utf8 a to je ještě horší, ale ani to win-1250 v hlavicce nepomohlo..sakra pes
AM_
Profil
hlavne musis mit jednotne s tim kodovanou databazi a poustet do ni na zacatku kazdyho pripojeni query SET CHARACTER SET cp1250
barteska1
Profil *
1. mam nastavnenou tabulku v databazi kompletne na cp1250,porovnani tez na cp1250 jen znakova sada je utf8 protoze nemam prava to menit IC
2. spoubor je ulozen v kodovani win1250 a je v nem header kde nastavuji win1250
3. je treba pouziti
$vypis=mysql_query(set character set cp1250, select * table where id=1);
?
AM_
Profil
ne, mysql_query(set character set cp1250) staci jednou. tenhle kod by ani nefungoval, nevim jak by jsi mohl psat vic prikazu a delit je carkou, kdyztak uz se to dela strednikem ale mysql_query to kvuli bezpecnosti nepodporuje, muzes skrz 1 zavolani funkce poslat jen jeden prikaz
barteska1
Profil *
uved prosim prikladd
AM_
Profil
mysql_query("set character set cp1250")
stačí jednou, po spojení s databází.
barteska1
Profil *
$dotaz = "SELECT * FROM clenove WHERE id=$_GET[id]";
$vysledek = mysql_query($dotaz);


a sem bys to vedel zakombinovat?
AM_
Profil
nikam to nekombinuj.. prostě po mysql_connect uděláš ten můj query a pak už pouštíš co chceš... ten příkaz prostě stačí poslat jednou po připojení k databázi. Polopatě:
1.mysql_connect(pristupove_udaje)
2.mysql_query("set character set cp1250")
3.kupa dalsiho kodu, na kterem nemusis nic menit, treba mysql_query("SELECT * FROM clenove"), a treba 50 dalsich query, ktere uz budou fungovat se spravnou sadou
barteska1
Profil *
jo uz to chapu jen sem nevedel ze muzu pouzit nekolik mysql_query()
barteska1
Profil *
funguje, dekuju

LOCK

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0