Autor Zpráva
Mpservis
Profil
Zdravim, prosím o pomoc, potřeboval jsem zaheslovat složku, ve které mám kompletní administraci webu, nakonec jsem použil .htaccess, které se mi zdálo jako nejlepší řešení. Ale nelíbí se mi, že na mě vždy vybafne dialogové okno a tak bych potřeboval zadávat jméno a heslo přímo z formuláře na stránce. Někde na netu jsem se dočetl, že to jde pomocí nějakých předkonfigurovaných proměnných v phpku, ale už jsem se nikde nedočetl, jaké proměnné to jsou, takže jestli se najde někdo kdo mi poradí, budu velmi vděčný.
Mpservis
Profil
nebo by mi stačilo, jak mám odeslat do adresního řádku v prohlížeči pomocí formuláře tohle: " uzivatel:heslo@www.neco.cz/administrace/admin.php " Tak jsem zkusil do adresního řádku napsat tohle " http://uzivatel:heslo@localhost/admin/admin.php"; a bylo to v pohodě, jinak heslo jsem zkoušel i kódované pomocí md5 a funguje, takže teď to nějak potřebuju takhle zadávat z formuláře, moje pokusy s metodou get na zaheslovanou stránku stroskotali.
Mpservis
Profil
Tak jsem to nakonec vyřešil sám... z jiné stránky jsem si poslal proměnné user (uživatelské jméno) a pass (heslo), poté jsem si počkal na proměnné a echem vložil do přesměrování na zaheslovanou stránku. K mému překvapení se v adresním řádku objevila pouze adresa, kam jsem se chtěl dostat (nezobrazilo mi to heslo). Nechť žije .htaccess! :D
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<?php
$uzivatel = $_POST['user'];
$heslo = $_POST['pass'];
?>
<html>
<head>
<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=http://<?php echo"$uzivatel"; ?>:<?php echo"$heslo"; ?>@localhost/web/admin/admin.php">
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
    <link rel="stylesheet" href="../css/style.css" type="text/css">
    <title>Boris's website</title>
  </head>
  <body>
Probíhá přihlašování...
  </body>
</html>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: